Γκονγκ: «Αντέχω άλλον ένα χρόνο»

Γκονγκ: «Αντέχω άλλον ένα χρόνο»

Όταν η Λιτζιάο Γκονγκ ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα το 2019, πιθανότατα οραματίστηκε, ή τουλάχιστον ήλπιζε, ότι θα έκανε το ίδιο στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2020.

Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, φυσικά. Και παρά το γεγονός ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει μερικούς ενοχλητικούς τραυματισμούς και ανησυχίες για την υγεία της τα τελευταία χρόνια, η Κινέζα σφαιροβόλος αισθάνεται ότι το σώμα της θα αντέξει μέχρι το 2021.

Ήμουν ψυχικά προετοιμασμένη για την ανακοίνωση αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε η 31χρονη αθλήτρια. «Σε αυτό το σημείο, η επιδημία εντός συνόρων ήταν υπό έλεγχο, αλλά έγινε όλο και πιο σοβαρή διεθνώς. Ευτυχώς, οι αγώνες αναβλήθηκαν δεν ακυρώθηκαν».

«Έτσι έχουμε ένα ακόμη έτος, μπορώ να το αντέξω. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά για να προσαρμόσω και να προσπαθήσω να διατηρήσω την καλύτερη δυνατό φυσική κατάσταση μέχρι το επόμενο έτος. Τώρα το επίκεντρο είναι η ανάρρωση από τον τραυματισμό στο γόνατο και η διατήρηση της φυσικής μου κατάστασης», συνέχισε.

«Έχουμε αλλάξει το πρόγραμμα προετοιμασίας τώρα», πρόσθεσε η Γκονγκ, η οποία έχει δωρίσει 10.000 γιουάν στην πόλη Γουχάν λόγω του κορονοϊού. «Αρχικά αυτή η περίοδος ήταν πολύ σημαντική, αλλά τώρα διατηρούμε βασικά τη φυσική μου κατάσταση και ενσωματώνουμε παράλληλα στο πρόγραμμα μερικές βασικές σωματικές ασκήσεις κάθε μέρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ