Δίπλα στους μαθητές οι Ολυμπιονίκες

Δίπλα στους μαθητές οι Ολυμπιονίκες

Ολοκληρώθηκε διήμερο πιλοτικό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «η εκπαιδευτική αξία του Ολυμπισμού», στους μαθητές - τριες Λυκείου και Γυμνασίου των σχολείων της Περιφερείας Πελοποννήσου.

Με εξαιρετική επιτυχία και την συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών ολοκληρώθηκε διήμερο πιλοτικό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «η εκπαιδευτική αξία του Ολυμπισμού», στους μαθητές – τριες Λυκείου και Γυμνασίου των σχολείων της Περιφερείας Πελοποννήσου.

Το πρωτοποριακό εγχείρημα διοργάνωσε το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου με την αρωγή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), με την πεποίθηση ότι ο Ολυμπισμός με τις Αρχές, τις Αξίες, τα Ιδανικά και τα πρότυπα που εμπεριέχει, μπορεί να αντιπαρατεθεί αξιόμαχα στη σημερινή έκπτωση αξιών και να δημιουργήσει συνθήκες ανάτασης και ανασύνταξης του ηθικού μας οπλοστασίου, που σήμερα στην πατρίδα μας το έχουμε ανάγκη.

Οι Ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), Ιωάννης Μελισσανίδης (γυμναστική), Αγγελική Καραπατάκη και Βαγγέλης Πάτρας (υδατοσφαίριση), Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα), Βούλα Ζυγούρη (πάλη), Φωτεινή Βαβάτση (τοξοβολία) και Ανδρέας Γλυνιαδάκης (καλαθοσφαίριση) συζήτησαν με τα παιδιά για το «σχολείο δεξιοτήτων ζωής» που λέγεται αθλητισμός, μοιράστηκαν εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μυστικά που τους οδήγησαν στην επιτυχία.

Μετά το πέρας της διαδικασίας η πρόεδρος του ΣΕΟ, Εύη Μωραϊτίδου, μεταξύ άλλων τόνισε σχετικά: «Ιδιαίτερα φέτος που εξαιτίας της πανδημίας του ιού Covid-19, όλοι μας βιώνουμε μία πρωτοφανή κατάσταση, η οποία έχει επιπτώσεις στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους και την εκπαιδευτική διαδικασία, η διαδικτυακή επαφή με Ολυμπιονίκες είναι σημαντική για τα παιδιά. Πολλά συγχαρητήρια στις κυρίες Αικατερίνη Γκίνη (Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελ/σου) και Ελένη Τζανή (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσ. Αγωγης ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελ/σου) για την άρτια οργάνωση και τον άψογο συντονισμό της διαδικασίας, καθώς και στην Οργανωτική Επιτροπή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελ/σου που αξιοποίησε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ