Προτάθηκε για μέλος της ΔΟΕ ο Κόε

Προτάθηκε για μέλος της ΔΟΕ ο Κόε

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, προτάθηκε για μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, προτάθηκε για μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, εν αναμονή της απόδειξης ότι παραιτήθηκε από τον ενεργό ρόλο που είχε σε συμβουλευτική εταιρεία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Η συμμετοχή του Κόε συνδέεται με το ρόλο του δις Ολυμπιονίκη ως προέδρου της ομοσπονδίας και τελειώνει την πενταετή αναμονή για ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα των Αγώνων.

Η ανώτατη αρχή του στίβου δεν είχε καμία εκπροσώπηση εντός της ΔΟΕ μετά την αποχώρηση του προκάτοχου του Κόε, Λαμίν Ντιάκ το 2015 εν μέσω σκανδάλου διαφθοράς και της δίκης που επακολούησε.

Η ΔΟΕ είχε επανειλημμένα αγνοήσει τον Κόε, αντιπρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας κάτω από τον Ντιάκ, λέγοντας ότι υπήρχε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων με άλλες θέσεις που κατέχει.

«Ο Σεμπάστιαν έχει δεσμευτεί να αλλάξει το καθεστώς του στην εταιρεία που «τρέχει» επί του παρόντος ως διευθύνων σύμβουλος σε μία «παθητική θέση» και τα απαραίτητα έγγραφα θα παρασχεθούν στην επιτροπή δεοντολογίας της ΔΟΕ έως την 1η Ιουλίου», δήλωσε ο πρόεδρος της IOC, Τόμας Μπαχ σε μία εικονική συνέντευξη Τύπου.

Εκτός από το ρόλο του στην παγκόσμια ομοσπονδία, ο Κόε, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ το 1980 και το 1984, είναι επίσης πρόεδρος του ομίλου της εταιρείας συμβούλων CSM που συνεργάζεται επίσης με την ΔΟΕ.

«Επειδή το εκτελεστικό συμβούλιο έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον φίλο μας, Σεμπάστιαν Κόε, έχουν αποφασίσει να υποβάλουν την υποψηφιότητα υπό την προϋπόθεση της παράδοσης τέτοιων εγγράφων με τα οποία θα εξαφανιστούν οι ανησυχίες της επιτροπής δεοντολογίας», πρόσθεσε ο Μπαχ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ