Παρουσίαση της «πρωτοβουλίας διάσωσης» της άρσης βαρών

Παρουσίαση της «πρωτοβουλίας διάσωσης» της άρσης βαρών

Στην ομάδα πρωτοβουλίας ανήκουν οι Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης, Γιώργος Τζελίλης, Βίκτωρας Μήτρου, Χρήστος Σπύρου, Ιωάννα Χατζηιωάννου, Παύλος Σαλτσίδης και όπως ανακοινώθηκε επικεφαλής θα είναι ο Γιάννης Γέροντας.

Παρουσία πολλών αστέρων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο άθλημα της Αρσης Βαρών, η ομάδα πρωτοβουλίας διάσωσης της Αρσης Βαρών παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κι ανακοίνωσε επίσημα ότι θα κατέβει στις εκλογές για να αναλάβει την ομοσπονδία.

Στην ομάδα πρωτοβουλίας ανήκουν οι Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης, Γιώργος Τζελίλης, Βίκτωρας Μήτρου, Χρήστος Σπύρου, Ιωάννα Χατζηιωάννου, Παύλος Σαλτσίδης και όπως ανακοινώθηκε επικεφαλής θα είναι ο Γιάννης Γέροντας.

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το «παρών» πολλοί προπονητές, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Ιακώβου. Με την έναρξη της εκδήλωσης μεταφέρθηκε το μήνυμα του Κάχι Καχιασβίλι: «Είμαι στεναχωρημένος για την όλη πορεία της Αρσης Βαρών στην Ελλάδα. Στηρίζω την ομάδα πρωτοβουλίας και της εύχομαι καλή επιτυχία».

Από τη μεριά του, ο προπονητής της «ντριμ τιμ», Χρήστος Ιακώβου, δήλωσε: «Ο Πύρρος (σ.σ. Δήμας) είχε κακούς συμβούλους και κακές επιρροές. Εκανε κάποια λάθη και τον πήρε η κάτω βόλτα. Είμαι ο πρώτος που όταν έφυγε ο Βαλέριος είπα ότι ήταν λάθος. Στεναχωριέμαι που βλέπω τα παιδιά μου να είναι σ’ αυτή την κατάσταση».

Ο Χρήστος Σπύρου στην έναρξη της ομιλίας του είπε ότι ο «εμείς αναλάβαμε γιατί το άθλημα έχει πιάσει πάτο. Ο Πύρρος Δήμας δεν έχει διοικητικές ικανότητες. Αγνοούν τους νόμους και υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Στο αγωνιστικό κομμάτι είχε 130 συλλόγους όταν ανέλαβε ο Πύρρος και τώρα έχει 38. Πέρυσι έγινε μόλις ένας αγώνας, τον Φεβρουάριο. Τον επόμενο Ιανουάριο ο κ. Προκοπίδης, που είναι πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, έστειλε ένα μέιλ που καλούσε οι αγώνες να γίνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ώστε «να ελέγξουμε καλύτερα τις δεκάδες (δικαίωμα ψήφου)»», και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πραγματικά πονάει η καρδιά μου όταν 2-3 σύλλογοι δεν παίρνουν τίποτα και τον Δεκέμβριο του 2019 τους έβγαλαν 200 ευρώ. Την ίδια ώρα που για δύο ταξιδάκια του Πύρρου Δήμα στη Βόρεια Ελλάδα ξοδεύτηκαν 3000 ευρώ».

Τέλος ο Χρήστου Σπύρου αναφέρθηκε και στο ότι ο Πύρρος Δήμας συνεργάζεται με την αμερικανική ομοσπονδία, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως ανήθικο, ενώ ανέφερε ταξίδι που έχει κάνει ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης στις ΗΠΑ, χρεώνοντας την ελληνική ομοσπονδία.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιάννης Γέροντας. Οπως ανακοινώθηκε, ο παλιός πρωταθλητής θα είναι αυτός ο επικεφαλής, αν και όπως ξεκαθάρισε δεν θα είναι ο πρόεδρος, καθώς η «συγκεκριμένη θέση απαιτεί να μένεις στην Αθήνα». «Ο Πύρρος μας έχει γεμίσει ψέματα. Την ώρα που μας έβαζε να ψάχνουμε χορηγούς για να γίνει το πρωτάθλημα στα Χανιά, ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στο Αγρίνιο. Είχαμε συμφωνήσει με χορηγούς. Δεν ήρθα μόνος μου εδώ. Ο Κύδων Χανίων, ο ιστορικότερος σύλλογος της Κρήτης, είναι μαζί μου και όλη η Κρήτη στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Δεν έχει η ομοσπονδία σχέδιο ανάπτυξης, διώχνει τα μικρά παιδιά. Ο Πύρρος το μόνο που κάνει είναι να πηγαίνει στα κροσφιτάδικα. Εχουμε αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους προπονητές μας, που θα μπορούν μετά από συντονισμένες κινήσεις να πηγαίνουν σε άλλες ομοσπονδίες και να κάνουν Αρση Βαρών στους αθλητές. Το άθλημά μας είναι η βάση για όλα τα σπορ. Δεν είναι δυνατόν οι προπονητές να είναι μια ζωή αμισθί. Ο Πύρρος είπε ψέματα. Υπάρχει μια τρομοκρατία που δεν πρέπει να περάσει».

Ο Βαλέριος Λεωνίδης με τη σειρά του αναφέρθηκε στις σχέσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον Πύρρο Δήμα. «Ο Πύρρος λέει παντού ότι έχει την στήριξη του υπουργού. Εμείς έχουμε ενημερώσει και τον υφυπουργό και τον κ. Μαυρωτά και παρακολουθούν τα τεκταινόμενα. Εγώ είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους και τους είπαμε την αλήθεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ