Διαμαρτυρία κατά του ρατσισμού από τις παίκτριες στο NWSL (pic)

Διαμαρτυρία κατά του ρατσισμού από τις παίκτριες στο NWSL (pic)

Κάθε παίκτρια από τον αγώνα των ομάδων Βόρεια Καρολίνα Κούρατζ και Πόρτλαντ Θορνς γονάτισε κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ και φορούσε μπλουζάκι με το σύνθημα «Black Lives Matter», πριν από τον αγώνα για τη National Women's Soccer League (NWSL).

Σε μια κοινή ανακοίνωση, οι παίκτριες ανέφεραν ότι το έκαναν για να διαμαρτυρηθούν για τη φυλετική αδικία, την αστυνομική βαρβαρότητα και τον ρατσισμό εναντίον των Μαύρων στην Αμερική.

«Αγαπάμε τη χώρα μας και εκμεταλλευτήκαμε αυτή την ευκαιρία για να τη κρατήσουμε σε υψηλότερο επίπεδο», ανέφεραν. «Είναι καθήκον μας να απαιτήσουμε να επεκταθούν σε όλους οι ελευθερίες στις οποίες βασίστηκε αυτό το έθνος.»

Η διαμαρτυρία αυτή διαδόθηκε από τον Κόλιν Κάπερνικ των Σαν Φρανσίσκο 49ers το 2016 και επέστρεψε ξανά μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη τον περασμένο μήνα.
Η νικήτρια της «Χρυσής Μπάλας» Μέγκαν Ραπίνοου, έκανε tweet για την υποστήριξη της διαμαρτυρίας.

«Είναι ωραίο να βλέπεις αυτές τις γυναίκες να χρησιμοποιούν τη φωνή τους, απαιτώντας το καλύτερο για την Αμερική, και για τους Μαύρους και τους άλλους ανθρώπους» έγραψε.
Ο αγώνας (2-1 νίκησε η ομάδα της Βόρεια Καρολίνα) στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, σηματοδότησε την πρώτη φορά που ένα μεγάλο πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής επέστρεψε στη δράση από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ