Τον Φεβρουάριο του 2021 το παγκόσμιο ομαδικού στο πινγκ πονγκ

Τον Φεβρουάριο του 2021 το παγκόσμιο ομαδικού στο πινγκ πονγκ

Η σημαντικότερη εξέλιξη είναι ότι προέκυψαν νέες ημερομηνίες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2020 σε άνδρες και γυναίκες, που πρόκειται να φιλοξενηθεί στην πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας και ήδη έχει αναβληθεί τρεις φορές.

Το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πραγματοποίησε την Παρασκευή (10/7) την 8η συνεδρίαση του μέσω τηλεδιάσκεψης και συζητήθηκαν όλα τα νεότερα με την σημερινή κατάσταση για το άθλημα. Η σημαντικότερη εξέλιξη είναι ότι προέκυψαν νέες ημερομηνίες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2020 σε άνδρες και γυναίκες, που πρόκειται να φιλοξενηθεί στην πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας και ήδη έχει αναβληθεί τρεις φορές.

Η κορυφαία διοργάνωση, ορίσθηκε για το διάστημα από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου 2021, με την ελπίδα, πάντα, να έχουν ομαλοποιηθεί οι συνθήκες και να έχει εξελιχθεί η καταπολέμηση της Covid-19. Είναι αξιοσημείωτο πάντως, ότι στις ανακοινώσεις από την τελευταία συνεδρίαση της ITTF δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών, που τα τελευταία χρόνια γίνεται υπό τη δική της «σκέπη». Μέσα στην εβδομάδα αποφασίστηκε η ακύρωση του αντίστοιχου εφετινού πρωταθλήματος των νέων, λόγω του κορονοϊού, δεδομένου ότι σε κάποιες χώρες, εφαρμόζονται ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Παρ΄ όλα αυτά, οι διοργανωτές εξέφρασαν, πρόσφατα, την βεβαιότητα ότι θα γίνει κανονικά το event τον Σεπτέμβριο στη Βαρσοβία (15-20/09).

Η ομοσπονδία της Πολωνίας μάλιστα, μόλις προχτές ανακοίνωσε ότι περιμένει αθλητές κι αθλήτριες από 45 χώρες της ηπείρου και ότι έκλεισε συμφωνία με μεγάλη εταιρεία για να προωθήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στον τομέα της επικοινωνίας.

Αφού έλαβε ακόμη μία ολοκληρωμένη ενημερωτική έκθεση από την Ομάδα Εργασίας COVID-19, η ITTF, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

-Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2020, που μετά την τελευταία αναβολή είχε ανακοινωθεί ότι θα πήγαινε για το 2021, θα διοργανωθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου. Τόπος διεξαγωγής παραμένει η πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας.

-Oι πιθανότητες να διοργανωθούν μεγάλα διεθνή τουρνουά σύμφωνα με το αρχικό (μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού) σχέδιο για το 2020, έχουν μειωθεί περαιτέρω. H ITTF ήθελε για Αύγουστο ή το πολύ Σεπτέμβριο, αλλά είναι πολύ δύσκολο Γι’ αυτό ανέφερε ότι για το υπόλοιπο μέρος στο καλεντάρι του 2020 θα επιδιώξει να προβεί σε μεμονωμένους αγώνες ή σε περιφερειακά events ώστε να βρει λύση και με τους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

-Αναθεωρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα στη διαδικασία υποβολής προσφορών για το «σπίτι του πινγκ πονγκ», η οποία είχε αναβληθεί επ’ αόριστον στα τέλη Μαρτίου. Η ομάδα του διαγωνισμού θα προσεγγίσει τις επόμενες ημέρες τις πόλεις, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ώστε να τις ενημερώσει για την αναθεωρημένη διαδικασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ