Στο 1ο γκρουπ του Europe Cup οι Σάρισες Φλώρινας

Στο 1ο γκρουπ του Europe Cup οι Σάρισες Φλώρινας

Η βορειοελλαδίτικη ομάδα διοργανώνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων.

Η Φλώρινα δεν είναι στην επικαιρότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αυτές τις ημέρες μόνο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων, που διοργανώνει σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της. Είναι κι επειδή χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο η κλήρωση των ευρωπαϊκών διασυλλογικών κυπέλλων και οι Σάρισες Φλώρινας έμαθαν τις αντιπάλους τους στο Europe Cup γυναικών 2020-2021 (η νέα ονομασία του μέχρι πρότινος E.T.T.U. Cup).

Ο σύλλογος μάλιστα, θα έχει διπλή χαρά διότι θα κάνει την 3η συμμετοχή του στην Ευρώπη (και θα είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης φέτος) και παράλληλα θα φιλοξενήσει τους αγώνες του δικού του γκρουπ, όπως είχε βάλει στόχο. Οι Σάρισες βρέθηκαν στο 1ο γκρουπ και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση απέναντι στην ιταλική Κουάτρο Μόρι Κάλιαρι (επικεφαλής) και την ισπανική Αλικάντε. Το φθινόπωρο θα διεξαχθεί η πρώτη φάση, εφόσον βέβαια κυλήσουν ομαλά τα πράγματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι ακριβείς ημερομηνίες.

Η ομάδα απέκτησε το δικαίωμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής χάρη στην 4η θέση, που κατέκτησε στο περασμένο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών. Κληρώθηκε στα γκρουπ από την 3η σειρά των seeding. Ξαναβγαίνει εκτός συνόρων ύστερα από απουσία ενός έτους και αγωνίζεται στον 2ο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό συλλόγων για 3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια. Επιπλέον είχε καταθέσει αίτημα να φιλοξενήσει τον όμιλό της και η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) το έκανε και τώρα δεκτό. Μετά τη σεζόν 2017-2018 ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες θα έχει ξανά και τον ρόλο του διοργανωτή και φυσικά εκτός από το να πανηγυρίσει την πρόκριση (όπως έκανε και πριν από 3 χρόνια) θέλει να προβάλλει και να διαδώσει το άθλημα στην ακριτική πόλη ακόμη περισσότερο. Θα έχει δύσκολο έργο με την Κουάτρο Μόρι, που είναι 4ο φαβορί της διοργάνωσης και την Αλικάντε, αλλά μπορεί φυσικά να κυνηγήσει μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις του ομίλου.

Στο 2ο γκρουπ είναι η Λιντς Φρόσμπεργκ (νούμερο 1 στα seeding του Europe Cup γυναικών), η σερβική STK Νόβισαντ και η Μαλόν από το Βέλγιο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Νόβισαντ. Στο 3ο γκρουπ τέθηκε επικεφαλής η Λινάρες από την Ισπανία. Εκεί αγωνίζεται ακόμη η γαλλική Σεν Ντενί, ενώ τα παιχνίδια φιλοξενεί η Νιντερκάεριενγκ από το Λουξεμβούργο. Στο 4ο γκρουπ διοργανώνει τους αγώνες η γαλλική Ετιβάλ Κλερφοντέν ASRTT. Στη Γαλλία θα ταξιδέψουν η βελγική Βεντριναμούρ και η ιταλική Νορμπέλο, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο πριν λίγο καιρό η Κατερίνα Τόλιου.

Στα κεντρικά γραφεία της ETTU, στο ευρωπαϊκό δουκάτο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που επίσης είχε σταματήσει πέρσι στο τελικό της στάδιο λόγω της πανδημίας. Όλες οι ομάδες πια ασχολούνται με τη σεζόν 2020-2021 και στους άνδρες υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού σταθερά εδώ και χρόνια συμμετέχουν τουλάχιστον δύο διεθνείς μας.

Η φετινή σημαντική διαφορά στον τρόπο διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών είναι ότι θα γίνει προκριματικός γύρος. Θ’ αποτελείται από οκτώ ομάδες, θα περιλαμβάνει τέσσερα ζευγάρια και οι νικητές θα συμπληρώσουν τα γκρουπ των 3ων στην 1η φάση.

Η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη κληρώθηκε στο 1ο γκρουπ. Έχει επικεφαλής την πανίσχυρη Όρενμπουργκ από τη Ρωσία, κάτοχο 5 Τσάμπιονς Λιγκ και θα περιμένει την 3η ομάδα από την προκαταρκτική φάση.

Η γαλλική Ενεμπόν, με την οποία θα πάρει και φέτος χρόνο συμμετοχής ο 21χρονος Γιώργος Σταματούρος, βρέθηκε στο 4ο γκρουπ. Θα έχει επικεφαλής την τετράκις κάτοχο του τίτλου Μπορούσια Ντίσελντορφ από τη Γερμανία και θα συναντήσει και ομάδα, που θα προκύψει από τα προκριματικά.

Από κει και πέρα στο 2ο γκρουπ η επίσης ρωσική UMMC θα κοντραριστεί ως επικεφαλής με την πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβώνας και στο 3ο η φετινή πρωταθλήτρια Γερμανίας Σααρμπρίκεν με τη Ρόσκιλντε ΒΤ 61 από τη Δανία. Και εδώ οι τρίτες θέσεις των δύο γκρουπ θα συμπληρωθούν μετά τα προκριματικά νοκ άουτ ματς κι έτσι φέτος θα έχουμε 12 ομάδες στους ομίλους από τον κλασικό αριθμό των 16.

Να δούμε και τα 8 ζευγάρια της εναρκτήριας φάσης:

Μιλχάουζεν (Γερμανία)-Σόκαχ Χομπόκεν (Βέλγιο)

Ταβέρζο (Ολλανδία)-Λέκα Ένεα (Ισπανία)

TTC Οστράβα (Τσεχία)-Ντζιάλντοβο (Γερμανία)

Βάλτερ Βελς (Αυστρία)-Ποντουάζ Σερζί (Γαλλία)

Φυσιολογικά η ETTU δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ημερομηνίες διεξαγωγής ούτε για το Τσάμπιονς Λιγκ.

* Συνέντευξη Τύπου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών 2020 της Βαρσοβίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Ολυμπιακό Κέντρο της πολωνικής πρωτεύουσας κι εκεί οι διοργανωτές διατράνωσαν ξανά την πίστη τους ότι η κορυφαία διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά (έχει οριστεί για το διάστημα 15 με 20 Σεπτεμβρίου). Μάλιστα, έδωσαν και χαρακτήρα γιορτής στη συνάντηση με τους ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς ήταν παρόντες εκπρόσωποι των κρατικών αρχών της Πολωνίας, μεγάλες μορφές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας, καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος Ρόναλντ Κράμερ. «Παρόλο που οι τρέχουσες συνθήκες είναι περίπλοκες και απαιτούν πολλά από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, εργαζόμαστε σκληρά με τους Πολωνούς φίλους μας για να προετοιμάσουμε ένα μοναδικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο», εξήγησε ο Κράμερ, ενώ η υπουργός Αθλητισμού της Πολωνίας Ντανούτα Ντμόβσκα-Άντρεγιουκ δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη, που τον Σεπτέμβριο η Πολωνία θα φιλοξενήσει τους καλύτερους παίκτες πινγκ πονγκ της Ευρώπης. Στην εποχή της πανδημίας, ο αθλητισμός διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ζωή, γι’ αυτό η επιστροφή των μεγαλύτερων διεθνών εκδηλώσεων είναι πολύ σημαντική. Ελπίζω ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με όλους τους κανόνες ασφαλείας και η Πολωνία θα είναι ένα οργανωτικό παράδειγμα για άλλες διοργανώτριες χώρες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ