Μπαχ : «Σε τρία αθλήματα με 22 συμμετοχές η Βόρεια Κορέα»

Μπαχ : «Σε τρία αθλήματα με 22 συμμετοχές η Βόρεια Κορέα»

Όπως τόνισε ο Τόμας Μπαχ Μπαχ, 22 αθλητές και αθλήτριες της Βόρειας Κορέας θα λάβουν τελικά μέρος στους αγώνες, σε τρία αθλήματα και πέντε κατηγορίες.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στη Νότια και Βόρεια Κορέα δείχνουν ότι φέρνουν θετικά αποτελέσματα στις σχέσεις των δύο χωρών, τουλάχιστον σχετικά με τη συμμετοχή της δεύτερης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα (9-25/2) στην Πιονγκτσάνγκ.

Σήμερα (20/1),οι εκπρόσωποι των δύο κρατών συναντήθηκαν στη Λωζάνη, στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, για να συζητήσουν τους τρόπους συμμετοχής τους στη διοργάνωση και να επικυρώσουν τη συμφωνία τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπαχ, μετά την κρίσιμη αυτή συνάντηση, 22 αθλητές και αθλήτριες της Βόρειας Κορέας θα λάβουν τελικά μέρος στους αγώνες, σε τρία αθλήματα και πέντε κατηγορίες. Κατόπιν, ο πρόεδρος της ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι η Νότια και η Βόρεια Κορέα θα δημιουργήσουν μια ενιαία γυναικεία ομάδα χόκεϊ επί πάγου και θα πορευτούν μαζί, κάτω από κοινή σημαία, στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Αγώνων. Επιπλέον αποφασίστηκε ότι η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία θα αποτελείται συνολικά από 550 άτομα, αθλητές, προπονητές, γιατρούς και παράγοντες.

Οι δύο χώρες, οι οποίες βρίσκονται επίσημα ακόμα σε πόλεμο, έχουν ήδη παρελάσει μαζί στις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ, του 2004 στην Αθήνα και του 2006 στο Τορίνο. Η Βόρεια Κορέα είχε κάνει, πάντως, μποϊκοτάζ στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ