Γυμναστική : «Ανεβήκαμε στο υψηλότερο βάθρο, αλλά θέλουμε να διατηρηθούμε ψηλά» είπε η Δραγούνη

Γυμναστική : «Ανεβήκαμε στο υψηλότερο βάθρο, αλλά θέλουμε να διατηρηθούμε ψηλά» είπε η Δραγούνη

To δύσκολο δεν είναι να φτάσει κανείς στην κορυφή. Αλλά να παραμείνεις σε αυτή, όπως τόνισε και με δηλώσεις της η προπονήτρια της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, Ολυμπία Δραγούνη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυμναστικής μαζί με τις 62 αθλήτριές της.

Μπορεί πάρα πολλά νεαρά παιδιά σε όλη την Ελλάδα να ασχολούνται με τη Γυμναστική, όμως, λίγοι ξέρουν τι συμβαίνει σε αυτό.

Η προπονήτρια της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, Ολυμπία Δραγούνη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυμναστικής μαζί με τις 62 αθλήτριές της παραχώρησε συνέντευξη μαζί με την Μαριλένα Ξενοπούλου, τονίζοντας πως ήρθε η πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ποιοι είναι οι στόχοι τους από εδώ και πέρα.

Αναλυτικά η συνέντευξή τους στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

Η Γυμναστική για όλους, παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει πολλά παιδιά, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το άθλημα;

«Τα τελευταία 15 χρόνια υπάρχει και είναι παράγωγο των υπόλοιπων αθλημάτων της Γυμναστικής. Έχει μέσα στοιχεία της Ενόργανης Γυμναστικής, με όργανα Ρυθμικής, έχει στοιχεία χορού, ενώ μπορείς να συμπεριλάβεις στοιχεία του τραμπολίνο. Το άθλημα είναι ομαδικό και κάθε παρουσίαση πρέπει να έχει ένα θέμα, έτσι ώστε η χορογραφία να δείχνει κάτι στον αθλητή. Αυτό, άλλωστε, ήταν το πολύ ωραίο που με γοήτευσε σ’ αυτό το άθλημα. Η Γυμναστική για όλους δίνει πολλές δυνατότητες, καθώς μπορεί να το κάνει κι ένα παιδί που έχει 5 κιλά παραπάνω ή που δεν είναι τόσο ευλύγιστο. Δηλαδή βρίσκουμε τα καλά στοιχεία του αθλητή και τα εξελίσσουμε περισσότερο, συνδυάζουμε τα ταλέντα και βγαίνει αυτό το ωραίο αποτέλεσμα».

Πόσο δύσκολο είναι να συνεργαστούν όλα αυτά τα παιδιά;

«Στη γυμναστική μπορείς να δημιουργήσεις μια χορογραφία από 8 έως όσους θες αθλητές. Εμείς στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νορβηγίας είχαμε 62 αθλήτριες! Πιστεύω ότι μέτρησε κι αυτό στις βαθμολογίες, καθώς είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις τόσα άτομα πάνω σε ένα ταπί και να καταφέρεις να τους συγχρονίσεις. Είχαμε φτιάξει ολόκληρο σχεδιάγραμμα για το που θα κινείται η κάθε αθλήτρια, που θα βρίσκεται».

Για να φτάσετε στην κορυφή του κόσμου, πόση δουλειά χρειάζεται με 62 αθλήτριες και πόσους αθλητές έχετε στις υποδομές, ώστε να επιλέξετε 62 κορίτσια; Κι επίσης είναι μόνο από το δικό σας σωματείο;

«Οι αθλήτριες είναι μόνο από το δικό μας σωματείο. Μάλιστα, αυτή την ερώτηση την έκαναν και στη Νορβηγία, γιατί τους φάνηκε πάρα πολύ περίεργο να υπάρχουν τόσες τοπ αθλήτριες από ένα σωματείο. Στην Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων έχει 50 αθλήτριες. Σίγουρα έχουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό αθλητριών και μπορούμε και επιλέγουμε. Αυτές οι αθλήτριες είναι επίλεκτες. Το πρόγραμμα αρχικά είχε βγει με 90 αθλήτριες, αλλά στη Νορβηγία μπόρεσαν να έρθουν οι 62, λόγω οικονομικών προβλημάτων».

Η ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα ποια είναι;

«Στην Αθήνα η εξέλιξη είναι πάρα πολύ μεγάλη και στα πρωταθλήματα συμμετέχουν πάρα πολλές ομάδες και χιλιάδες αθλήτριες. Η εξέλιξη μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και χρειάζεται λίγη προώθηση στην επαρχία».

Φτάσατε στην κορυφή του κόσμου. Τώρα ο επόμενος στόχος σας ποιος είναι;

«Ειλικρινά, μεγαλύτερο επίτευγμα για μένα είναι το δέσιμο που έχουμε σαν ομάδα. Έχουμε δημιουργήσει μια σχέση ζωής με τα κορίτσια και τις οικογένειές τους και ακολουθεί το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, αυτό που θέλουμε αγωνιστικά είναι η συνέχεια. Ανεβήκαμε στο υψηλότερο βάθρο, αλλά θέλουμε να διατηρηθούμε ψηλά».

Συναντηθήκατε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Ποιες ήταν οι απορίες του και τι σας ρώτησε για το άθλημα;

«Ο κ. Βασιλειάδης ήταν πολύ φιλικός. Κέρδισε τις εντυπώσεις, τόσο τις δικές μου, όσο και των αθλητριών. Μίλησε σε μία πολύ ευχάριστη γλώσσα και είχε χιούμορ. Εδειξε πραγματικό θαυμασμό. Είμαι σίγουρη ότι δεν γνώριζε καλά αυτό το άθλημα, αλλά μας είπε πως ό,τι μπορεί να κάνει και να μας στηρίξει θα είναι κοντά μας. Για μας αυτό είναι και το σημαντικότερο. Η ηθική ανταμοιβή. Ξέρουμε ότι τα υπόλοιπα είναι πιο δύσκολα».

Η συνέντευξη της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Μαριλένας Ξενοπούλου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Μαριλένα, πως ξεκίνησες τη Γυμναστική για όλους και ποιοι ήταν οι λόγοι που επέλεξες αυτό το άθλημα;

«Εγώ ασχολούμαι από 4 χρονών. Έβλεπα κορίτσια να ασχολούνται και έκαναν διάφορες ασκήσεις και το πάθος που έδειχναν για την προπονήτριά μας, την κα Ολυμπία, κι έτσι ξεκίνησα. Από τότε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου».

Ποια είναι τα θετικά της Γυμναστικής για όλους;

«Είναι ένα άθλημα που δεν καταπονεί το σώμα και είναι πολυδιάστατο. Έχει τη χορογραφία, τη θεατρικότητα, το ασκησιολόγιο. Επομένως, το κάθε παιδί μπορεί να είναι καλό στον τομέα του. Δεν αγχώνεσαι να καταφέρεις κάποια πράγματα κι ο καθένας αναπτύσσει το ταλέντο του».

Στα 19 σου αναδείχθηκες παγκόσμια πρωταθλήτρια. Το είχες ονειρευτεί;

«Ήταν κάτι που δεν το φανταζόμουν. Σίγουρα ήξερα ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά, αλλά δεν περίμενα σε παγκόσμιο επίπεδο να φτάσουμε τόσο ψηλά. Γιατί είχε πολλές καλές ομάδες. Το σημαντικότερο είναι ότι η προσπάθειά μας αναγνωρίστηκε από όλους, καθώς όλοι είπαν ότι εμείς έπρεπε να είμαστε οι νικητές. Αυτό δεν το περίμενα και ειλικρινά δεν το περίμενα. Ακόμα το σκέφτομαι και ανατριχιάζω, θα ήθελα να πατήσω ένα κουμπί και να το ξαναζήσω».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

«Να συνεχίσουμε να είμαστε στην κορυφή. Επίσης, στόχος μου είναι, καθώς είμαι και προπονήτρια, δίπλα στην κα Ολυμπία, να μεταφέρω το πάθος και την αγάπη για το άθλημα στα νέα παιδιά».

Η πολιτική ηγεσία σας τίμησε και σας βράβευσε. Για σένα ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή;

«Είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτό που έγινε δεν έχει αναγνωριστεί και δεν έχει αναδειχθεί όπως θα έπρεπε. Το γεγονός ότι μας βράβευσε η πολιτική ηγεσία είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ