Επανεξέλεγη αντιπρόεδρος της LEN ο Διαθεσόπουλος

Επανεξέλεγη αντιπρόεδρος της LEN ο Διαθεσόπουλος

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, ο οποίος είναι το αρχαιότερο μέλος του «μπιρό» της LEN (από το 1990), διασφαλίζει επίσης τη συνέχεια της παρουσίας του στην εκτελεστική επιτροπή της FINA, ως ένας εκ των τεσσάρων εκπροσώπων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος επανεξελέγη πανηγυρικά στη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, κατά τις εκλογές που έγιναν σήμερα (8/11), μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή και των 52 χωρών-μελών. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, ο οποίος είναι το αρχαιότερο μέλος του «μπιρό» της LEN (από το 1990), διασφαλίζει επίσης τη συνέχεια της παρουσίας του στην εκτελεστική επιτροπή της FINA, ως ένας εκ των τεσσάρων εκπροσώπων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Ο Ιταλός Πάολο Μπαρέλι εξασφάλισε μία τρίτη συνεχή θητεία στην προεδρία της LEN, καθώς έλαβε 86 ψήφους, έναντι 13 του Γάλλου Ζιλ Σεζιονάλ, ενώ στη θέση του γενικού γραμματέα παραμένει ο Βρετανός Ντέιβιντ Σπαρκς και νέος ταμίας εξελέγη ο Ισπανός Φερνάντο Καρπένα. Για πρώτη φορά εξελέγησαν δύο γυναίκες σε θέσεις αντιπροέδρων, η Πία Χόλμεν από τη Δανία και η υπουργός Αθλητισμού της Ουγγαρίας, Τούντε Σάμπο, ενώ ως αντιπρόεδροι παραμένουν ακόμη ο Ουκρανός Αντρι Βλάσκοφ και ο Ολλανδός Μάριους Φαν Τσάιτς. Στο «μπιρό» συμπληρώνουν οι Τζο Καρουάνα (Μάλτα), Καμέλια Πότεκ (Ρουμανία), Αλεξάνταρ Σόσταρ (Σερβία), Μάρκο Στακιότι (Λουξεμβούργο), Αλεξέι Βλασένκο (Ρωσία), Νοάμ Ζβι (Ισραήλ), Κρίστερ Μάγκνουσον (Σουηδία), Πρέντραγκ Σλόμποντα (Κροατία) και Σάμι Βάλμαν (Φινλανδία).

Σε δήλωσή του μετά την επανεκλογή του, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή στο πρόσωπο το δικό μου, αλλά και γενικότερα για την ΚΟΕ, τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, το γεγονός ότι όλη η Ευρώπη με εξέλεξε για άλλη μια φορά αντιπρόεδρο στη LEN και μέλος στο μπιρό της FINA. Διότι είναι σημαντικότατο να εκπροσωπείται η χώρα σου στα υψηλότερα παγκόσμια αθλητικά φόρα στον χώρο των aquatics. Θέλω να ευχαριστήσω τις 52 χώρες-μέλη της LEN για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν για άλλη μια φορά, ώστε να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ. Παράλληλα, ευχαριστώ όλον τον χώρο των ελληνικών αθλημάτων του υγρού στίβου, που μου έχει δώσει τη δυνατότητα να μπορώ να τους εκπροσωπώ τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η όμορφη στιγμή που βιώνω αυτή την ώρα δεν θέλω να με κάνει πικρόχολο για την ίδια μου την πατρίδα και τον ελληνικό αθλητισμό, που μου στέρησε το δικαίωμα να συνεχίσω να προσφέρω δυναμικά στη χώρα μου, όπως θα κάνω για την Ευρώπη και όλον τον κόσμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ