Μπαχ : «Οι αθλητές θα ερωτευτούν το Τόκιο»

Μπαχ : «Οι αθλητές θα ερωτευτούν το Τόκιο»

Ο Τόμας Μπαχ, στην τρίτη ημέρα του στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι ήταν ευχαριστημένος που έβλεπε άφθονο χώρο στο χωριό για κοινωνικές αποστάσεις, όπου συναντήθηκε με Ιάπωνες.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ αφού πραγματoποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο Χωριό των Αθλητών, δήλωσε βέβαιος ότι οι αθλητές θα «αγαπήσουν» το Τόκιο .

«Θα λατρέψετε το Τόκιο 2020. Είναι πολύ συναισθηματικό», είπε ο Μπαχ κάνοντας περιοδεία στην πόλη με μια στάση επίσης στο Ολυμπιακό Μουσείο της Ιαπωνίας.

«Φανταστείτε εννέα μήνες από τώρα, να έρχεστε εδώ μέσα. Έχει πολλή ατμόσφαιρα τώρα, ακόμα και όταν είναι άδειο. Είναι φανταστικό», τόνισε.
«Όλοι πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά φανταστικό», είπε για το χωριό που βρίσκεται δίπλα στον κόλπο του Τόκιο.

«Βλέπετε ότι υπάρχει άφθονος χώρος, καλός φωτισμός και η θέα της Γέφυρας του Ουράνιου Τόξου. Οι αθλητές θα ερωτευτούν το Τόκιο». Ο Τόμας Μπαχ, στην τρίτη ημέρα του στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι ήταν ευχαριστημένος που έβλεπε άφθονο χώρο στο χωριό για κοινωνικές αποστάσεις, όπου συναντήθηκε με Ιάπωνες.

Το Ολυμπιακό Στάδιο χτίστηκε στις ίδιες εγκαταστάσεις με το παλιό Εθνικό Στάδιο που είχε χτιστεί για το «Τόκιο 1964».
«Χαίρομαι που το γήπεδο χτίστηκε με αυτόν τον τρόπο. Είναι μια υπέροχη αρχιτεκτονική», τόνισε ενώ είπε ότι θα ήθελε να δει το γήπεδο γεμάτο το επόμενο καλοκαίρι, αλλά αυτό εξαρτάται από τη συνεχιζόμενη βελτίωση των αντιμέτρων κορονοϊού και τη διαθεσιμότητα ενός εμβολίου σε εννέα μήνες.

Ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ επανέλαβε όσα είπε μια ημέρα νωρίτερα, ότι εάν υπάρχει εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό για τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παιχνίδια, καθώς πιστεύει ότι είναι «ζήτημα ιδιωτικής υγείας».

Η ΔΟΕ, ωστόσο είπε, θα πιέσει για εμβολιασμό ώστε το ιαπωνικό κοινό να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές.

«Δεν θα υπάρχει απαίτηση, αλλά θα ενθαρρύνουμε τους αθλητές να κάνουν εμβολιασμό επειδή είναι καλύτερο για την υγεία τους και είναι επίσης μια απόδειξη αλληλεγγύης με τους συναδέλφους τους αθλητές και με τον ιαπωνικό λαό», δήλωσε ο Μπαχ.

«Σε αυτό το είδος αβεβαιότητας, είναι ανθρώπινο να μην είμαι σίγουρος είσαι αβέβαιο για ένα τόσο μεγάλο γεγονός όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό πρέπει να κατανοήσουμε και να συνεχίσουμε να εξηγούμε ότι εννέα μήνες από τώρα, ο κόσμος θα φαίνεται διαφορετικός και για ποιους λόγους θα φαίνεται διαφορετικός. Ακούσαμε για τη νέα ανακοίνωση του επόμενου εμβολίου που πλησιάζει περισσότερο στην έγκρισή τους.

Αυτές οι εξελίξεις θα συνεχίσουν. Όλοι θέλουν να δουν ένα γήπεδο γεμάτο θεατές, με πλήρη χωρητικότητα. Όμως είναι λογικό ότι εννέα μήνες πριν δεν το γνωρίζουμε ακόμη.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ