Η μεγάλη εκπροσώπηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην εθελοντική αιμοδοσία στο ΣΕΦ (pics+vids)

Η μεγάλη εκπροσώπηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην εθελοντική αιμοδοσία στο ΣΕΦ (pics+vids)

Δυνατό «παρών» έδωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στη σημερινή πρώτη μέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μαζί με πολλούς ακόμη εκπροσώπους από την πλατιά αθλητική κοινότητα έστειλε δυνατό μήνυμα για την ανάγκη κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς.

Δυνατό «παρών» έδωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στη σημερινή πρώτη μέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μαζί με πολλούς ακόμη εκπροσώπους από την πλατιά αθλητική κοινότητα έστειλε δυνατό μήνυμα για την ανάγκη κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς.

Η δράση γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία µε το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η επιτραπέζια αντισφαίριση, ένα από τα αθλήματα που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες στο φαληρικό στάδιο, είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα συμμετάσχει στην εκδήλωση τόσο με αιμοδότες όσο και με προωθητικές ενέργειες. Βρέθηκε μάλιστα στον χώρο με τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση, καθώς είχε επικεφαλής τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλη Κολυμπάδη, παρόντα όλα τα μέλη των προεθνικών ομάδων, που κατ’ εξαίρεση προπονούνται στο Σ.Ε.Φ. την περίοδο της καραντίνας, καθώς και στελέχη του διοικητικού συμβουλίου και του διοικητικού προσωπικού. Στο φαληρικό στάδιο βρέθηκε για ρεπορτάζ και η κάμερα του Sportshero και μπορείτε να δείτε το τηλεοπτικό υλικό με τη συμμετοχή και των διεθνών μας στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=qwdOZYI4Nug&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3QlgDNzWRyE3q2Eq9MhgEqJsOl5rSVzLRTQKvxKadVOQUdaxTfbJLsu-I

Αιμοδοσία μέσα στο διήμερο έχει κανονιστεί και για αθλητές και για το προπονητικό τιμ των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων. Γενικά δε, το πλέον σημαντικό και ευχάριστο γεγονός είναι ότι με 60 αιμοδότες σήμερα και άλλους 60 αύριο έκλεισαν οι θέσεις των ραντεβού, που μπορούσε να δεχτεί η κινητή μονάδα «Οδυσσέας» για τη συγκεκριμένη δράση (οι ώρες είναι από τις 10.30 μέχρι τις 16.30).

Όλοι οι εκπρόσωποι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκαναν μαζί την εμφάνισή τους στον χώρο της αιμοδοσίας γύρω στις 12.30. Δέχτηκαν το καλωσόρισμα και τις ευχαριστίες από την πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη και προκάλεσαν και ευμενή σχόλια από επίσημους και αθλητές άλλων σπορ για τη μαζική συμμετοχή τους στην εθελοντική δράση. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης χαιρέτησε έναν-έναν τους ανθρώπους του αθλήματος, φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ αστειεύτηκε κιόλας με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τη σχέση του με τη μικρή ρακέτα, επειδή ο τελευταίος είναι κοντά στην επιτραπέζια αντισφαίριση Βούλας και γνωρίζει πολλούς αθλητές.

Με την ευκαιρία εξάλλου, της αντάμωσης για τη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Μανώλης Κολυμπάδης μίλησε στα μέλη των προεθνικών ομάδων έξω από το ΣΕΦ. Αναφέρθηκε στις ειδικές συνθήκες, που έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός ζητώντας προσοχή και υπομονή, στην ανανέωση της ομοσπονδιακής αίθουσας και όσους βοήθησαν για να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τα φώτα και το δάπεδο, στους μεγάλους στόχους της νέας αγωνιστικής χρονιάς και φυσικά στην ανάγκη να βοηθήσει η αθλητική οικογένεια με προσφορά αίματος τον συνάνθρωπο και το αφάνταστα δύσκολο έργο των νοσοκομείων. Η κάμερα του Sportshero κατέγραψε και αυτό το ρεπορτάζ και το βίντεο είναι στο λινκ Η ομιλία του Μανώλη Κολυμπάδη στα μέλη της Εθνικής 21/11/2020.

Η ομιλία του Μανώλη Κολυμπάδη στα μέλη της Εθνικής 21/11/2020

Αυτό το Σαββατοκύριακο μετατράπηκε το Σ.Ε.Φ. σε σημείο αναφοράς για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θ’ ακολουθήσουν τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες ο Άγιος Κοσμάς και το ΟΑΚΑ και στη συνέχεια η εθελοντική αιμοδοσία του «Ζήσε Αθλητικά» θα βγει και πάλι εκτός Αττικής.

Μεταξύ άλλων επισήμων ήταν επίσης στο Σ.Ε.Φ. ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) Κώστας Σταμούλης (με τον οποίο κανόνισαν τα ραντεβού για να δώσουν αίμα τα μέλη των προεθνικών μας ομάδων), ο διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής και οι διεθνώς διακεκριμένοι αθλητές του κοντινού ή πιο μακρινού παρελθόντος Κυριάκος Γιαννόπουλος (υδατοσφαίριση), Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση), Δημήτρης Παπανικολάου (μπάσκετ), Ελβίνα Μάλτση (μπάσκετ) και Μαρία Καρπαθάκη (τάε κβον ντο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ