Η απάντηση της KOE για την αμοιβή της προπονήτριας Άννα Τάρρες Κάμπα

Η απάντηση της KOE για την αμοιβή της προπονήτριας Άννα Τάρρες Κάμπα

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ανέλυσε τα δεδομένα για τη συνεργασία της με την Ισπανίδα προπονήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Άννα Τάρρες Κάμπα

«Πλήρως αναληθή, ατεκμηρίωτα και στοχευμένα – ανυπόγραφα μάλιστα – δημοσιεύματα, που αποτελούν το άκρον άωτο των FAKE NEWS» χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας τα όσα γράφτηκαν σε ιστοσελίδες και αφορούν τη συνεργασία της με την Ισπανίδα προπονήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Άννα Τάρρες Κάμπα, με «συμβόλαιο ύψους δήθεν… 120.000 ευρώ και με επί πλέον κάλυψη της Εφορίας».

«Η Ισπανίδα προπονήτρια Άννα Τάρρες Κάμπα, που ασκεί τα καθήκοντα της μαζί με τη συνεργάτιδα της Ελίζαμπεθ Φερνάντες από τον Νοέμβριο του 2019 στην Εθνική μας Ομάδα Καλλιτεχνικής κολύμβησης, συγκαταλέγεται στις 2-3 κορυφαίες τεχνικούς παγκοσμίως στο άθλημα, με 4 Ολυμπιακά Μετάλλια, 26 Παγκόσμια και 25 Ευρωπαϊκά στην καριέρα της, ως ομοσπονδιακή προπονήτρια της Ισπανίας από το 1997 έως το 2012.

Θα συνεχίσει δε τη συνεργασία αυτή, με την ΚΟΕ, έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή συμπληρώνοντας συνολικά 21 μήνες. Συνεπώς, η συνεργασία μαζί της, δεν αφορά μόνον τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά συνολικά όλες τις διεθνείς κορυφαίες διοργανώσεις (σ.σ. και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021, εκτός των άλλων).

Η προετοιμασία, αρχικά για το Προολυμπιακό τουρνουά του ερχόμενου Μαρτίου αφορά εκτός του Ντουέτου και το Ομαδικό μας, που διεκδικεί επίσης την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η αμοιβή της Άννα Τάρρες Κάμπα, υπολογιζομένης και της συνεργάτιδας της Ελίζαμπεθ Φερνάντες, για το σύνολο των υπηρεσιών τους, ανέρχεται στα 38.000 ευρώ (καθαρή αμοιβή), για τους 21 προαναφερόμενους μήνες, επί πλέον της Εφορίας, όσης αυτή αντιστοιχεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΟΕ.

Και προστίθεται: «Για την υλοποίηση του προπονητικού σχεδιασμού της, με την απαιτούμενη μουσική επένδυση των Χορογραφιών, προτάθηκε από την Ισπανίδα προπονήτρια ο ειδικός μουσικοσυνθέτης και συμπατριώτης της Αντρέου Λούνα ο οποίος επί σειρά ετών συνεργάστηκε με την Εθνική Ομοσπονδία της Ισπανίας, για αντίστοιχες υπηρεσίες. Η συνολική αμοιβή του ως άνω, ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της Εφορίας.

Η ΚΟΕ, για τα διαστήματα που η Άννα Τάρρες Κάμπα και οι συνεργάτες της θα βρίσκονται στην Ελλάδα για την άσκηση των καθηκόντων τους, ανέλαβε τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακίνησης τους.

Κανένα σπίτι δεν έχει μισθωθεί, κανένα ενοίκιο δεν καταβάλλεται, ως αναφέρεται.

Με βάση τα πιο πάνω αδιαμφισβήτητα στοιχεία, το συνολικό κόστος του προπονητικού τιμ (Άννα Τάρρες Κάμπα, Ελίζαμπεθ Φερνάντες, Αντρέου Λούνα) και όχι αποκλειστικά της πρώτης αυτών Ισπανίδας προπονήτριας, ανέρχεται περίπου στις 80.000 ευρώ (υπολογιζομένων της διαμονής, διατροφής και μετακίνησης τους, για 21 μήνες συνολικά), ποσό πλήρως εναρμονισμένο με τους προυπολογισμούς του αθλήματος της Καλλιτεχνικής κολύμβησης για τα έτη 2020 και 2021, που αφορά τις Εθνικές μας ομάδες.

Η ΚΟΕ, για πρώτη φορά, επιχειρεί μια τεράστια προσπάθεια, να προετοιμαστεί με τον πλέον κατάλληλο και αρτιότερο τρόπο η Εθνική μας Ομάδα Καλλιτεχνικής κολύμβησης, αρχικά για το Προολυμπιακό τουρνουά και στη συνέχεια, εφόσον έλθει η πρόκριση στο Ντουέτο και το Ομαδικό, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς επίσης και για σειρά άλλων κορυφαίων διοργανώσεων, όπως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι διακινητές, οι ψιθυριστές, οι κατασκευαστές fake news και όσοι υποκινούν την παραπληροφόρηση για να καλύψουν δικές τους ανεπάρκειες, δυστυχώς γι’ αυτούς, θα πρέπει να γνωρίζουν πως το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια.

Όσοι επενδύουν σε ανάλογη πληροφόρηση, εν όψει των εκλογών στην Ομοσπονδία μας, ματαιοπονούν.

Τα γεγονότα, τα δεδομένα και πάνω απ’ όλα η αλήθεια και οι κρυστάλλινες διαδικασίες που ακολουθούνται στην Ομοσπονδία, οι οποίες και την έφεραν μαζί με τις αμέτρητες μεγάλες και σπουδαίες επιτυχίες των αθλημάτων της, στην κορυφή, είναι η μόνη απάντηση στην τακτική και μεθοδολογία τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ