Γερμανορωσικές μονομαχίες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών

Γερμανορωσικές μονομαχίες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών

Τα τέσσερα πρώτα φαβορί κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών, το οποίο για την περίοδο 2020-2021 διεξάγεται σε συνθήκες «φούσκας» στο Ντίσελντορφ.

Η Όρενμπουργκ και η UMCC από τη Ρωσία, η τοπική Μπορούσια και η Σααρμπρίκεν από τη Γερμανία. Οι προημιτελικοί ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, την Τρίτη και ο αγώνας, που έκλεισε το πρόγραμμα, ήταν και ο πιο συναρπαστικός. Η Ενεμπόν, το γαλλικό κλαμπ, στο οποίο ανήκει και ο (απών από τη διοργάνωση) Γιώργος Σταματούρος, έφερε σε τρομερά δύσκολη θέση τη Σααρμπρίκεν και ουσιαστικά ήταν η μόνη, που απείλησε σοβαρά κάποιο φαβορί. Προηγήθηκε με 2-0, αλλά η πρωταθλήτρια Γερμανίας πήρε οριακά τα επόμενα ματς στα πέντε σετ (και με το τελευταίο ως γνωστόν, να λήγει στους 6 πόντους σύμφωνα με τον νέο κανονισμό του θεσμού) και τελικά τη νίκη με 3-2. Σήμερα υπάρχει ρεπό στο ARAG Center Court και αύριο στους ημιτελικούς θα έχουν τις γερμανορωσικές «μονομαχίες». Θα συναντηθούν η Όρενμπουργκ με τη Σααρμπρίκεν και η UMCC με την Μπορούσια. Σημαντικό το γεγονός ότι οι δύο αγώνες όπως και ο τελικός της Παρασκευής θα μεταδοθούν ζωντανά και στην Ελλάδα από το COSMOTE Sport 9.

Στον πρώτο χρονικά προημιτελικό η UMCC αντιμετώπισε την Μπογκόρια του απόντα στην Ιαπωνία Παναγιώτη Γκιώνη. Οι Πολωνοί μπήκαν ιδανικά στο παιχνίδι όταν ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, όμως στη συνέχεια η ομάδα από τη Βερκνάγια βρήκε τις λύσεις. Ο Δανός Τζόναθαν Γκροθ, ο Κροάτης Τόμισλαβ Πουκάρ και ο Πίτσφορντ σημείωσαν από μία νίκη στα τέσσερα σετ.

Στον δεύτερο αγώνα της 8άδας η επίσης ρωσική Όρενμπουργκ επιβλήθηκε με 3-0 της Ρόσκιλντε από τη Δανία. Εκεί συνάντησε δυσκολίες μόνο ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας στην αρχή όταν έκαμψε πολύ δύσκολα με 3-2 σετ (και 6-4 το «κόντρα») τον Δανό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Μίκαελ Μέιζ. Ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ συμπλήρωσαν την τριάδα.

Το απόγευμα της Τρίτης η οικοδέσποινα Μπορούσια επιβλήθηκε της Σπόρτινγκ Λισαβώνας με 3-1. Μίνι έκπληξη δημιούργησε ο Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο κόντρα στον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον στο τρίτο στη σειρά ματς (3-2), αλλά οι πρώην πρωταθλητές Ευρώπης επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά χάρη σε δύο νίκες του Γερμανού Τίμο Μπολ (δύσκολα η πρώτη με 3-1 σετ απέναντι στον Νιγηριανό Μπόντε Αμπιόντουν) και μία του Σουηδού Άντον Σέλμπεργκ.

Το κλείσιμο των προημιτελικών ήταν συγκλονιστικό. Η Ενεμπόν έπιασε συνολικά τρομερή απόδοση κι έβαλε αμέσως σε μεγάλα ζόρια τη Σααρμπρίκεν. Ο Βέλγος Σεντρίκ Νούτινκ νίκησε αρχικά τον Γερμανό Πάτρικ Φρανζίσκα 3-1 σετ και ακολούθως ο Αιγύπτιος Ομάρ Ασάρ έκαμψε τον Κινέζο Κουν Σανγκ με 3-0! Η Σααρμπρίκεν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει την κατάσταση. Ο Σλοβένος Ντάρκο Γιόργκιτς μείωσε σε 1-2 όταν λύγισε τον Δανό Άντερς Λιντ με 3-2 (6-3 το 5ο σετ). Ο Κουν έχανε 0-2 σετ από τον Νούτινκ και επικράτησε με 3-2 σετ και 6-4 στο φινάλε. Κι αργότερα ο Φρανζίσκα είδε τον Οσάρ να τον ισοφαρίζει από 2-0 σετ αλλά επικράτησε με 6-4 στο 5ο σετ και πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του τη μεγάλη πρόκριση.

Οι ημιτελικοί διεξάγονται αύριο και ο τελικός μεθαύριο. Στις 19:00 ώρα Ελλάδας η ουσιαστικά γηπεδούχος (και νούμερο 2 των αγώνων) Μπορούσια κοντράρεται με τη UMMC (Νο 3) και στις 22:30 θ’ ακολουθήσει η αναμέτρηση του 1ου φαβορί, της Όρενμπουργκ, με τη Σααρμπρίκεν (Νο 4). Οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον πρώτο και τον δεύτερο ημιτελικό από το COSMOTE Sport 9 HD. Μεθαύριο στις 21:30 ώρα Ελλάδας το ίδιο κανάλι θα δείξει σε απευθείας μετάδοση από τη γερμανική πόλη τον μεγάλο τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ