Διευκρινίσεις από την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για το κρούσμα ντόπινγκ

Διευκρινίσεις από την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για το κρούσμα ντόπινγκ

Η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για αρσιβαρίστα που δεν συμμετέχει στα κλιμάκια της.

Έλληνας αρσιβαρίστας εντοπίστηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ από τη WADA και σήμανε συναγερμός στους υπευθύνους του αθλήματος στη χώρα μας. Ωστόσο, η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών διευκρίνισε ότι ο αθλητής δεν είναι συμμετέχει στα κλιμάκια της, αλλά λειτουργεί με τον προπονητή του και υπό το σωματείο του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, με αίσθημα ευθύνης και μετά την γνωστοποίηση θετικού δείγματος σε αθλητή του αθλήματος, μετά από έλεγχο της WADA, ενημερώνει το φίλαθλο κοινό, ότι  πρόκειται για μεμονωμένο αθλητή και όχι μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Ο συγκεκριμένος αθλητής αρχικά είχε συμπεριληφθεί στην προκαταρκτική ομάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών(Μόσχα – Απρίλιος /2020) αλλά δεν συμμετείχε με δική του ευθύνη σε προγραμματισμένο έλεγχο ντόπιγκ (Φεβρουάριος /2020) και αποκλείστηκε από όλα τα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων. Από τότε γυμνάζεται με ευθύνη του Σωματείου του και του Σωματειακού του Προπονητή.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Β. καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, για να προστατεύσει και να διαφυλάξει το άθλημα, σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία. Δίνει
καθημερινά ένα σκληρό αγώνα και ζητά από όλους τους φορείς του αθλήματος, να συ στρατευτούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Δυστυχώς όμως, κάποιοι άνθρωποι του αθλήματος(προπονητές- όψιμοι παράγοντες κ.α.), που αυτοαποκαλούνται και «διασώστες» της Άρσης Βαρών, συνεχίζουν να προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στο χώρο με τις πράξεις και τις επιλογές τους και να θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια της Ομοσπονδίας και των αθλητών, για συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ