Εννέα οι προκρίσεις από το Προολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ευρώπης

Εννέα οι προκρίσεις από το Προολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ευρώπης

Πολύ σημαντικές διακρίσεις.

Λίγες ημέρες έπειτα από την ανακοίνωση της «μεταφοράς» του Προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης από τη Μόσχα στη Λισαβόνα η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης επανήλθε σήμερα με νέο ρεπορτάζ για τον αριθμό των προκρίσεων και άλλες πληροφορίες για τους αγώνες. Το τουρνουά αφορά στο απλό και θα φιλοξενηθεί στο Pavilhão Multiusos de Odivelas στο χρονικό διάστημα από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου (εφόσον βέβαια, κυλήσουν όλα ομαλά και δεν προκύψουν νέες ανατροπές λόγω κορωνοϊού). Στο τέλος του πενθημέρου το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα πάρουν 5 άνδρες και 4 γυναίκες. Θα λείψουν αθλητές από δυνατές χώρες, πάντως ο αριθμός είναι περιορισμένος κι αυτό μεγαλώνει τον βαθμό δυσκολίας για τους συμμετέχοντες. Στο ρεπορτάζ της η ETTU σημειώνει ακόμη μεταξύ άλλων:

Όλοι οι παίκτες που θα δηλώσουν συμμετοχή για τη Λισαβόνα πρέπει να πληρούν τους ακόλουθους όρους:

1) Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC) τους να μην έχει προκρίνει ακόμη τον μέγιστο αριθμό αθλητών, που δικαιούται για τα ολυμπιακά αγωνίσματα

2) Οι αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με τον κανονισμό 4.5.1. του εγχειριδίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF)

3) Ο μέγιστος αριθμός αθλητών, που μπορεί να δηλώσει μία Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC), ισούται με τις υπόλοιπες θέσεις ποσόστωσης, που είναι διαθέσιμες σε αυτήν.

Κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή μπορεί να συμμετάσχει με το πολύ 4 αθλητές (έως 2 άνδρες και 2 γυναίκες) εκτός από:

Τη NOC, της οποίας η εθνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικών των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων (είχε επικρατήσει η Γερμανία σε άνδρες και γυναίκες) και τη NOC, της οποίας η ομάδα έχει προκριθεί μέσω του Παγκόσμιου Προολυμπιακού τουρνουά για το ομαδικό, που είχε διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2020. Στους άνδρες ήταν από την Ευρώπη οι Κροατία, Γαλλία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σερβία, Σουηδία και στις γυναίκες οι: Αυστρία, Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία. Αυτές οι χώρες δεν μπορούν να στείλουν στο Προολυμπιακό αθλητές και αθλήτριες αντίστοιχα.

Η NOC, της οποίας ο αθλητής πήρε το χρυσό, το αργυρό ή το χάλκινο μετάλλιο στο απλό των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων και του οποίου η ομάδα δεν προκρίθηκε για το ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά, μπορεί να στείλει στη Λισαβόνα μόνο 1 άνδρα (Δανία) ή 1 γυναίκα (Πορτογαλία, Λουξεμβούργο).

Το πολύ 2 παίκτες από μία NOC μπορούν να προκριθούν στα αγωνίσματα του απλού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

5 άνδρες και 4 γυναίκες θα προκριθούν στα ατομικά events των Ολυμπιακών Αγώνων. Εάν προκύψουν πρόσθετες θέσεις προκρίσεων, τότε το διοικητικό συμβούλιο της ETTU θα ανακοινώσει τυχόν απαιτούμενες αλλαγές στο Playing Format

Οι χρυσοί, αργυροί και χάλκινοι μεταλλιούχοι από το αγώνισμα του απλού στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ έχουν προκριθεί άμεσα για τα ατομικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Τα seed των παικτών για την κλήρωση θα βγουν βάσει της Ολυμπιακής κατάταξης του Φεβρουαρίου 2021 ή εάν δεν είναι έγκαιρα διαθέσιμη θα χρησιμοποιηθεί εκείνη του Ιανουαρίου2021. Όλοι οι αγώνες θα κρίνονται με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου για τις δηλώσεις συμμετοχής (ETTU Online Entry System) είναι ανοιχτό από σήμερα 11 Ιανουαρίου. Οι διαδικτυακές εγγραφές θα κλείσουν στις 26 Ιανουαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ