Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Επίσκεψη στην Αγια Σοφιά απο τον Τίγρη πριν τον αγώνα. Πήγε προκαταβολικά...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Τα τοπ ονόματα για τα πρώτα τουρνουά World Table Tennis της χρονιάς

Αρκετοί αθλητές παγκόσμιας κλάσης έχουν προστεθεί στον κατάλογο των συμμετοχών για το WTT Middle East Hub, δηλαδή τα δύο πρώτα μεγάλα τουρνουά της χρονιάς, που είναι να πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα 3 με 13 Μαρτίου στην Ντόχα του Κατάρ.

Τα τοπ ονόματα για τα πρώτα τουρνουά World Table Tennis της χρονιάς | to10.gr

Αρκετοί αθλητές παγκόσμιας κλάσης έχουν προστεθεί στον κατάλογο των συμμετοχών για το WTT Middle East Hub, δηλαδή τα δύο πρώτα μεγάλα τουρνουά της χρονιάς, που είναι να πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα 3 με 13 Μαρτίου στην Ντόχα του Κατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ορισμένα τοπ ονόματα μπαίνουν ως μπαλαντέρ στα πρώτα επίσημα events στην εποχή του World Table Tennis και οι διοργανωτές βλέπουν ν’ αυξάνεται άμεσα το επίπεδο του συναγωνισμού τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Για παράδειγμα, τέτοια ονόματα στο απλό είναι ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ, ο Σουηδός Ματίας Φαλκ και η Γιαπωνέζα Κασούμι Ισικάουα για το WTT Contender, ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα, ο Ιάπωνας Τζουν Μιζουτάνι και η Αυστριακή Σοφία Πολκάνοβα για το WTT Star Contender. Να σημειωθεί ότι αυτή η πρώτη μεγάλη εκδήλωση στο Κατάρ δεν είναι μέσα στα πλάνα των εθνικών μας ομάδων. Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, που ως γνωστόν έχει μετατεθεί για τον Απρίλιο κι έτσι όπως είναι τα πράγματα με την επιδημιολογική κατάσταση ενδεχομένως να γίνει κατευθείαν στη Λισαβόνα η πρώτη διεθνής συμμετοχή για το 2021.

Το «επίκεντρο» της Μέσης Ανατολής θα περιλαμβάνει δύο επίπεδα στη νέα δομή των εκδηλώσεων WTT. Από τις 3 μέχρι τις 6 Μαρτίου θα διεξαχθεί το WTT Contender κι από τις 8 μέχρι τις 13 θα το ακολουθήσει το WTT Star Contender. Ένας από τους σκοπούς για να γίνουν ακόμη πιο ελκυστικοί οι αγώνες το να αμφισβητηθούν κορυφαία ονόματα της διεθνούς σκηνής από δυνατούς ανερχόμενους αθλητές στο ranking list.

Το εναρκτήριο τουρνουά θα περιλαμβάνει βασικό ταμπλό των 32 αθλητών και ισάριθμων αθλητριών στο απλό και βασικό ταμπλό με 16 ζευγάρια σε διπλό ανδρών και γυναικών, καθώς και στο διπλό μικτό. Το ταμπλό των προκριματικών του απλού θα περιλαμβάνει έως 96 αθλητές/τριες.

Στο WTT Star Contender θα υπάρχουν κυρίως ταμπλό των 48 για κάθε φύλο στο απλό και των 16 για τα ζευγάρια στα αγωνίσματα του διπλού. Στην προκριματική φάση του απλού θα παίξουν μέχρι 64 αθλητές/τριες.

Στο ρεπορτάζ της η παγκόσμια ομοσπονδία δίνει όλες τις βασικές πληροφορίες για τις διαδοχικές εκδηλώσεις. Αναφέρει σε πίνακες και όλα τα μεγάλα ονόματα, που πρόκειται να βρεθούν στο Lusail Sports Arena της Ντόχα ή με wild cards ή με πρόταση του διοργανωτή και είναι τα εξής:

Στο WTT Contender στους άνδρες: Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία), Λίαμ Πίτσφορντ (Αγγλία), Σιμόν Γκοζί (Γαλλία), Ματίας Φαλκ (Σουηδία)

Στο WTT Contender στις γυναίκες: Κασούμι Ισικάουα (Ιαπωνία), Μίου Χιράνο (Ιαπωνία), Αντριάνα Ντίαζ (Πουέρτο Ρίκο), Φενγκ Τιανβέι (Σιγκαπούρη)

Στο WTT Star Contender στους άνδρες: Πάτρικ Φρανζίσκα (Γερμανία), Κόκι Νίουα (Ιαπωνία), Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία), Λίαμ Πίτσφορντ (Αγγλία), Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)

Στο WTT Star Contender στις γυναίκες: Σοφία Πολκάνοβα (Αυστρία), Πετρίσα Σόλγια (Γερμανία), Αντριάνα Ντίαζ (Πουέρτο Ρίκο).

Δεν προκαλεί εντύπωση που λείπουν πρωταθλητές από την Κίνα καθώς στη σειρά του WTT τα τουρνουά Contender δεν είναι στην κορυφαία βαθμίδα. Τέλος η ITTF δεν παραλείπει να θυμίζει ότι η ασφάλεια των αθλητών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων WTT κι ενόψει της συνεχιζόμενης πανδημίας θα εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα COVID-19 και στο «επίκεντρο» της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από