12ος ο Κυνηγάκης και 41ος ο Μάρκος στο Κατάρ

12ος ο Κυνηγάκης και 41ος ο Μάρκος στο Κατάρ

Οι Κυνηγάκης και Μάρκος ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον πρώτη αγώνα του World Series Open

Ο Άλκης Κυνηγάκης είχε μια πολύ σπουδαία παρουσία το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Μαρτίου στην Ντόχα του Κατάρ και κατέλαβε την 12η θέση μεταξύ 62 κολυμβητών από όλο τον κόσμο στον πρώτο αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε επίδοση 1 ώρα, 52.21.90

Την 41η θέση πήρε ο Δημήτρης Μάρκος με χρόνο 1 ώρα, 54.10.10.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Γάλλος Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ με επίδοση 1. 52.02.40

Οι τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών :

Αλέξανδρος Μοράρης (προπονητής):

«Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ίσως ο πιο απαιτητικός από όλους του Fina Marathon Swim World Series. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών κάνει πολύ δύσκολες τις συνθήκες, τόσο κατά την τροφοδοσία όσο και στις προσπεράσεις. Δυστυχώς οι αθλητές μας έμειναν εκτός 20αδας από την αρχή. Παρόλο που δεν ήταν πίσω σε χρόνο, στον 3ο γύρο (6km) απείχαν μόλις 15’’ από τον πρώτο, είχαν πολλά κορμιά μπροστά τους. Στον τελευταίο γύρο άλλαξε ο ρυθμός και ο Άλκης (Κυνηγάκης) κατάφερε να αναρριχηθεί στη 12αδα κερδίζοντας πολλές θέσεις. Συγχαρητήρια και στα δυο παιδιά. Θεωρώ ότι αξίζουν της προσοχής μας.

Άλκης Κυνηγάκης :

«Στην εκκίνηση οι αθλητές χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ. Το δεξί γκρουπ, το οποίο μοιραία ακολούθησα, οδηγήθηκε λαθεμένα προς τη δεύτερη σημαδούρα αντί για την πρώτη. Εκεί χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Στο υπόλοιπο της κούρσας κέρδιζα συνεχώς θέσεις, κατακτώντας τελικά τη 12η θέση».

Δημήτρης Μάρκος :

«Ο αγώνας στην Ντόχα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου στην κατηγορία ανδρών. Είναι τιμή μου που αγωνίστηκα με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτή η εμπειρία μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει. Η θάλασσα θέλει εμπειρία και σωστή διαχείριση καθώς μικρές λεπτομέρειες καθορίζουν το πλασάρισμα στις υψηλότερες θέσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ