Το φινάλε στη γαλλική National 1 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τον Ρηνιώτη και τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους

Το φινάλε στη γαλλική National 1 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τον Ρηνιώτη και τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους

Με τα πλέι οφ ανόδου για τη National 1 κατηγορία ανδρών της Γαλλίας, που έγιναν από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου στην πόλη Bourges, ολοκληρώθηκε η φετινή παρουσία Ελλήνων πρωταθλητών σε διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Με τα πλέι οφ ανόδου για τη National 1 κατηγορία ανδρών της Γαλλίας, που έγιναν από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου στην πόλη Bourges, ολοκληρώθηκε η φετινή παρουσία Ελλήνων πρωταθλητών σε διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σε μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά λόγω αναβολών και ακυρώσεων η γαλλική ομοσπονδία αποφάσισε να κάνει μόνο αυτή τη διαδικασία στα National πρωταθλήματα ώστε να ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θ’ ανέβει στη 2η εθνική κατηγορία, τη λεγόμενη Pro B.

 

Στα πλέι οφ πήραν μέρος τρεις αθλητές της εθνικής μας ομάδας ανδρών: Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος με τη Ρομάνς και ο Τάσος Ρηνιώτης με τη Νις Καβιγκάλ. Δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην προνομιούχο 1η θέση με τις ομάδες τους, πάντως ολοκλήρωσαν τη χρονιά με καλές εμφανίσεις. Περισσότερο προχώρησε η Νις, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, ενώ η Ρομάνς αποκλείστηκε στα γκρουπ.

Στους αγώνες συμμετείχαν επτά κλαμπ και χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Η Νις ήταν σε εκείνον των 4ων ομάδων και κατάφερε με τη 2η θέση να περάσει στα ημιτελικά. Στην πρεμιέρα επικράτησε της Σεν Πιερέζ με 8-4 με τον Ρηνιώτη να χάνει από τον Πορέ και να νικά τον Μολάν, ενώ είχε νικηφόρο αποτέλεσμα και στο διπλό με τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Σιμόν Άρβιντσον.

Στον δεύτερο αγώνα της η Νις έχασε 8-5 από τη Σεστάς χωρίς τον Ρηνιώτη στη σύνθεσή της. Ο έμπειρος άσος έπαιξε πάλι στην 3η αγωνιστική του γκρουπ κόντρα στη Μονπελιέ/Νιμ. Στην ήττα με 8-5 είχε ατομικά δύο αρνητικά αποτελέσματα εναντίον του Ντορτσέσκου και του Λεμπρούν, ενώ κάμφθηκε και στο διπλό με παρτενέρ ξανά τον Άρβιντσον. Η ομάδα του τέλειωσε το γκρουπ με 1 νίκη και 2 ήττες, όμως ευνοήθηκε σε τριπλή ισοβαθμία με τη Σεστάς και τη Σεν Πιερέζ και πήρε τη 2η προνομιούχο θέση.

Στα χιαστί της 4άδας η Νις έχασε 8-2 από τη Λιλ και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει περαιτέρω την άνοδο. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του 2013 στο ομαδικό ανδρών νίκησε 3-0 σετ τον Γάλλο Ντουπόν κι έχασε με 3-1 από τον Βέλγο Βόστες. Έπαιξε και στο διπλό με τον Άρβιντσον και ηττήθηκαν από Μοντέιρο και Ντουπόν.

Η Ρομάνς ήταν στον όμιλο των 3ων ομάδων, έδωσε σε μία μέρα και τους δύο αγώνες της και είχε ως ντεζαβαντάζ την απουσία του Γάλλου Αντρέα Λαντριέ, που είναι τραυματίας. Αρχικά καταγράφηκε ήττα από τη Λιλ Μετροπόλ με 8-4. Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος (που γιορτάζει σήμερα τα 27α γενέθλιά του) κατέβαλε τον Λορέντζ με 3-1, έχασε από τον Βόστες στα πέντε σετ και από τον Μοντέιρο με 3-0. Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος νίκησε 3-0 σετ τον Ντουπόν και κάμφθηκε από τον Μοντέιρο με 3-0 κι από τον Λορέντζ με 3-2. Στο διπλό τα αδέρφια ξεπέρασαν τους Βόστες/Ντουπόν με 3-1.

Στο δεύτερο παιχνίδι της η Ρομάνς ηττήθηκε από την Μπουλόν με 8-6. Έμεινε έτσι στην 3η θέση του γκρουπ κι εκτός ημιτελικών. Ο Κωνσταντίνος επιβλήθηκε του Βανγκ Τσεν και του Ντεπέρθ και λύγισε από τον Καμπαγέρο. Ο Γιώργος νίκησε τον Βανγκ Τσεν και κάμφθηκε από τον Καμπαγέρο και τον Ρουσό. Αμφότεροι είχαν μία ακόμη νίκη στο διπλό.

Την πρωτιά στα πλέι οφ της National 1 και την άνοδο στην Pro B κατέκτησε η Λιλ Μετροπόλ με τέσσερις αθλητές, που έχουν κάποια σχέση με την ελληνική Α1! Πρώτο παίκτη έχει τον Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο, που αγωνίστηκε πέρσι στον Ολυμπιακό και θ’ αγωνιζόταν και φέτος αν δεν προέκυπτε η αναστολή κι αργότερα ακύρωση των διασυλλογικών πρωταθλημάτων. Στη σύνθεση της ομάδας είναι επίσης ο Βέλγος Γιανίκ Βόστες και οι Γάλλοι Ρομέν Λορέντζ και Μπαστιέν Ντουπόν, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει το περασμένο καλοκαίρι με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ (ο Λορέντζ μάλιστα, είχε παίξει δύο ματς τον Οκτώβριο στο μοναδικό αγωνιστικό διήμερο που είχε γίνει για την περίοδο 2020-2021). Στον τελικό η Λιλ κατέβαλλε τη Μονπελιέ/Νιμ με 8-3.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ