Φιναλίστ στο σύνθετο ατομικό η Κελαϊδίτη, κυνηγά την Ολυμπιακή πρόκριση

Φιναλίστ στο σύνθετο ατομικό η Κελαϊδίτη, κυνηγά την Ολυμπιακή πρόκριση

Την παρουσία της στον τελικό του σύνθετου ατομικού, μέσα από τον οποίο θα διεκδικήσει αύριο (Σάββατο 12/06, 10:00 - 15:05) την Ολυμπιακή πρόκριση, εξασφάλισε η Ελένη Κελαϊδίτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Βάρνας.

Την παρουσία της στον τελικό του σύνθετου ατομικού, μέσα από τον οποίο θα διεκδικήσει αύριο (Σάββατο 12/06, 10:00 – 15:05) την Ολυμπιακή πρόκριση, εξασφάλισε η Ελένη Κελαϊδίτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Βάρνας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 20,750 β. στην κορδέλα και 22,200 β. στις κορύνες στο δεύτερο σκέλος του προκριματικού και σε συνδυασμό με την συγκομιδή της πρεμιέρας (23,550 β. στην μπάλα και 21,375 β. στο στεφάνι) έφτασε τους 67,125 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό, για το οποίο υπολογίζονταν οι τρεις υψηλότερες βαθμολογίες κάθε αθλήτριας.

Χάρη στο άθροισμα αυτό, η Κελαϊδίτη μπήκε στην 24άδα των φιναλίστ καταλαμβάνοντας την 24η και τελευταία προνομιούχο θέση στον προκριματικό και έτσι θα έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει μέχρι τέλους το μοναδικό διαθέσιμο Ολυμπιακό εισιτήριο.

Αυτό θα δοθεί μέσα από τον τελικό του σύνθετου ατομικού, ο οποίος θα ξεκινήσει από το μηδέν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα του προκριματικού, αλλά και χωρίς περιθώριο λάθους για τις αθλήτριες, καθώς η κατάταξη θα διαμορφωθεί αυτή τη φορά βάσει της συγκομιδής τους και στα τέσσερα όργανα.

Με δεδομένο ότι από τη διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης εξαιρούνται οι εκπρόσωποι των χωρών που έχουν ήδη εξασφαλισμένη παρουσία στο Τόκυο (Ρωσία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ιταλία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβενία), υποψήφιες για το πολυπόθητο εισιτήριο θα είναι η 21χρονη Ελληνίδα και ακόμη εννιά από τις φιναλίστ.

Επιπλέον, αύριο το απόγευμα (Σάββατο 12/06, 16:30 – 19:40) θα δώσει τη δική της αντίστοιχη μάχη και η Εθνική ανσάμπλ γυναικών (Ήλια Αλεξοπούλου, Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα), η οποία θα συμμετάσχει στον σύνθετο αγώνα, παρουσιάζοντας τα προγράμματά της στις 5 μπάλες και στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες.
Από το βαθμολογικό άθροισμα θα προκύψει η τελική κατάταξη των ομάδων, με την Ελλάδα να καλείται να υποσκελίσει και τις οκτώ συνδιεκδικήτριες χώρες (Ουκρανία, Φινλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Εσθονία, Ουγγαρία) προκειμένου να κάνει δικό της το Ολυμπιακό εισιτήριο.

Άτυχη η Μαγοπούλου, οριακά εκτός προ-Ολυμπιακού τελικού στη Βάρνα

Μια ανάσα μακριά από μια μεγάλη διάκριση έμεινε η Ιωάννα Μαγοπούλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Βάρνας, όπου η σπουδαία προσπάθειά της δεν στάθηκε αρκετή για να της δώσει το εισιτήριο για τον τελικό του σύνθετου ατομικού γυναικών, που θα της επέτρεπε να διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση μέχρι τέλους. Ωστόσο, η ανερχόμενη Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε τις εντυπώσεις και άφησε υποσχέσεις για ακόμα σημαντικότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του προκριματικού, η Μαγοπούλου συγκέντρωσε 19,750 β. στην κορδέλα και 21,250 β. στις κορύνες, επιδόσεις που σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες της πρεμιέρας (22,950 β. στην μπάλα και 21,950 β. στο στεφάνι) την ανέβασαν στους 66,150 β. στο σύνθετο ατομικό, βάσει του αθροίσματος των τριών υψηλότερων βαθμολογιών της.

Η συγκομιδή αυτή χάρισε στη 18χρονη πρωταθλήτρια την 25η θέση, μπροστά από αρκετές πιο έμπειρες και καταξιωμένες αθλήτριες, ωστόσο δεν αποδείχθηκε αρκετή για να τη βάλει στο «τοπ 24» των φιναλίστ. Έτσι, θα είναι 1η αναπληρωματική στον αυριανό τελικό του σύνθετου ατομικού, μέσα από τον οποίο θα δοθεί το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Για τη νεαρή Ελληνίδα εκπρόσωπο, αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, έπειτα από το ντεμπούτο της το 2019 στο Μπακού και αφού είχε προηγηθεί η παρουσία της στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2018 στην κατηγορία νεανίδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ