Χάλκινο μετάλλιο οι νέοι στο Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Χάλκινο μετάλλιο οι νέοι στο Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Με την εθνική ομάδα των νέων να φτάνει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ολοκληρώθηκε απόψε το πρώτο μέρος στο 28ο Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης μικρών ηλικιών, που διεξάγεται στην Αλμπένα της Βουλγαρίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προχώρησε το πρωί στα ημιτελικά κι αφού έμεινε εκτός τελικού χάνοντας από την ισχυρή Ρουμανία, έφυγε με το χαμόγελο στα χείλη από τη δυνατή αναμέτρηση με την Τουρκία για τις θέσεις 3-4. Νίκησε 3-2 στον «μικρό» τελικό και πήρε το πρώτο μετάλλιο για τα γαλανόλευκα χρώματα στη διοργάνωση. Την ομάδα συγκρότησαν οι Αλέξανδρος Μαδέσης, Σωκράτης Γιαννούτσος, Κίμων Μήτκας, Ευστάθιος Μανωλόπουλος, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο Κώστας Μαδέσης. Επίσης, οι παίδες, που τελικά μπήκαν επίσης στο κυρίως ταμπλό, παρά τη χτεσινή 3η θέση στους ομίλους, κατετάγησαν 6οι (Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, Ανδρέας Καραμπελιάς, Κώστας Μηλικούδης και κόουτς ο Ανέστης Καριοφυλλίδης), ενώ την 6η θέση πήραν και οι κορασίδες (Στέλλα Τζαρίδου, Λεμονιά Γκαϊντατζή με βοήθεια στα ματς κι από τους δύο προπονητές). Σημειωτέον ότι οι τρεις παίδες και οι δύο κορασίδες είναι πρώτη φορά σε αποστολή των εθνικών ομάδων. Το Βαλκανικό πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με τα ατομικά αγωνίσματα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Η εθνική νέων, μετά την πρωτιά στο 4ο γκρουπ της αρχικής φάσης, αγωνίστηκε το πρωί στα προημιτελικά εναντίον του Μαυροβουνίου, που προερχόταν από τη 2η θέση στο 3ο γκρουπ. Το σύνολο που κοουτσάρει ο Κώστας Μαδέσης ήταν καλύτερο και με νίκη 3-1 προχώρησε στην 4άδα. Δύο νίκες σημείωσε ο Αλέξανδρος Μαδέσης, μία ο Σωκράτης Γιαννούτσος, ενώ κάμφθηκε στο τρίτο στη σειρά ματς ο Κίμων Μήτκας.

Ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε το μεσημέρι, καθώς ο αντίπαλος για την είσοδο στον τελικό ήταν η Ρουμανία. Σε «γεμάτα» ματς ήρθαν στην αρχή δύο χαμένα παιχνίδια στα τέσσερα σετ από τον Μαδέση και τον Γιαννούτσο. Με νίκη 3-0 σετ ο αμυντικός Ευστάθιος Μανωλόπουλος ξανάβαλε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο ματς, ώσπου στη συνέχεια διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 με ήττα του Γιαννούτσου.

Οι έφηβοι έκλεισαν τους αγώνες τους παίζοντας για τις θέσεις 3-4 με αντίπαλο την Τουρκία. Προηγήθηκαν 2-0, ισοφαρίστηκαν, ώσπου στο φινάλε ο Μαδέσης αντέδρασε καλά στο χαμένο πρώτο σετ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ για την Ελλάδα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του μικρού τελικού Ελλάδα-Τουρκία 3-2:

Σωκράτης Γιαννούτσος-Τορπάκ Εκίν 3-0 (11-7, 11-8, 11-8)

Αλέξανδρος Μαδέσης-Ισίκ Χακάν 3-0 (11-9, 11-4, 11-7)

Ευστάθιος Μανωλόπουλος-Μεχμέτ Αλί 1-3 (4-11, 11-6, 4-11, 4-11)

Γιαννούτσος-Χακάν 1-3 (11-2, 4-11, 10-12, 9-11)

Μαδέσης-Εκίν 3-1 (4-11, 11-5, 11-8, 13-11)

Δώδεκα ήταν οι ομάδες και στο ομαδικό κορασίδων και χωρίστηκαν επίσης σε 4 γκρουπ. Αφού χτες αναδείχτηκε νικήτρια στο δικό της η Ελλάδα αντιμετώπισε στα προημιτελικά τη Σλοβενία κι έχασε 3-1. Τα κορίτσια κατέκτησαν τη νίκη στο διπλό και μείωσαν προσωρινά, όμως γενικά δεν μπόρεσαν να πιάσουν καλή απόδοση με την Γκαϊντατζή να γνωρίζει δύο ήττες και την Τζαρίδου μία. Η ομάδα συνέχισε για τις θέσεις 5-8 και επιβλήθηκε της Σερβίας με 3-1. Έτσι έκλεισε αργότερα τους αγώνες της παίζοντας για τις θέσεις 5-6. Βρήκε ξανά μπροστά της τη Ρουμανία, που είχε αρχίσει ως 1ο φαβορί, αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει το ευρύ 3-0 της Τετάρτης. Τα ζευγάρια βγήκαν ανάποδα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και αυτή τη φορά καταγράφηκε ήττα με 3-0, που έφερε την ελληνική ομάδα στην 6η θέση.

Για τους παίδες να τονιστεί αρχικά ότι, αν και χτες δεν ήταν στην πρώτη δυάδα του ομίλου τους, μπήκαν στο ταμπλό γιατί αυτό προβλεπόταν και για τους 3ους των δύο γκρουπ, που είχαν τέσσερις ομάδες. Απλά η γραμματεία των αγώνων ενημέρωσε καθυστερημένα για το σύστημα την ελληνική αποστολή, η οποία είχε μείνει με την εντύπωση του αποκλεισμού από την 8άδα.

Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ενημέρωσαν σήμερα τις εθνικές ομοσπονδίες ότι είχαν πρόβλημα με το σύστημα διαχείρισης αποτελεσμάτων, έστειλαν πληροφορίες για τους αγώνες μέσω email, ενώ δημοσίευαν τα στοιχεία και στη σελίδα της Βαλκανικής Ένωσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης…. Δεδομένα δεν είναι καλή η οργάνωση στην Αλμπένα, παρότι έχουν ξαναγίνει εκεί διεθνείς αγώνες πινγκ πονγκ.

Στο ταμπλό λοιπόν, η εθνική παίδων ηττήθηκε το πρωί με 3-0 από τη Ρουμανία και συνέχισε για τις θέσεις 5-8. Στην πορεία ξεπέρασε πολύ δύσκολα τη Βοσνία με 3-2 χάρη σε δύο νίκες του Αλεξόπουλου και μία του Καραμπελιά. Στο διπλό, το οποίο κρίθηκε στα πέντε σετ, αγωνίστηκαν ο Αλεξόπουλος και ο Μηλικούδης. Στο φινάλε οι διεθνείς μας έχασαν 3-0 από τη Σλοβενία και αρκέστηκαν στην 6η θέση (αγωνίστηκαν Αλεξόπουλος, Μηλικούδης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ