Ράφτης: «Η κορυφαία εμφάνιση του Πετρούνια, στην κρισιμότερη στιγμή της καριέρας του»

Ράφτης: «Η κορυφαία εμφάνιση του Πετρούνια, στην κρισιμότερη στιγμή της καριέρας του»

Ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια μίλησε για τη δύσκολη αλλά θριαμβευτική κατάκτηση της πρόκρισης, μέσα από το Παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Ντόχα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα δηλώσει παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, μίλησε για τη δύσκολη αλλά θριαμβευτική κατάκτηση της πρόκρισης, μέσα από το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Ντόχα.

«Εάν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, όλα γίνονται εύκολα, παρότι αυτό που πετύχαμε ήταν πολύ δύσκολο. Τίποτε τόσο μεγάλο δεν μπορεί να το κατορθώσει μόνος του ένας άνθρωπος, ούτε καν ένας κορυφαίος αθλητής όπως ο Λευτέρης. Είχα μαζί μου αυτούς που χρειαζόμουν. Δεν τους λέω ‘ευχαριστώ’ όμως, επειδή είναι φίλοι μου και τους φίλους είναι προσβολή να τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν για μας», είπε αρχικά ο κ. Ράφτης.

Ο προπονητής του «άρχοντα των κρίκων» αναγνώρισε ότι αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση της ζωής του αθλητή του, λόγω του πρόσθετου βάρους που είχε η υποχρέωση να κερδίσει με μεγάλο σκορ:

«Συγχαρητήρια στον αθλητή. Έδειξε ότι είναι κορυφαίος, γιατί οι κορυφαίοι δείχνουν την αξία τους στα πολύ-πολύ δύσκολα. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε συνειδητά στην υπηρεσία του, χωρίς να μας υποχρεώνει κανείς. Ήταν η εμφάνιση της ζωής του, στην πιο κρίσιμη στιγμή της αθλητικής του καριέρας. Αυθόρμητα μου έρχεται να πω ένα τεράστιο ‘ευχαριστώ’ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ειδικά στον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο για την αμέριστη συμπαράστασή του».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι ακόμα καλύτερος στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες, αρκεί να έχει… λίγο ανταγωνισμό:

«Στο Τόκυο θα πάει ακόμα καλύτερα. Και μόνο που θα είναι εκεί, είναι ήδη νικητής. Νομίζω ότι δεν θα έχει αντίπαλο στα μέτρα του, πέρα από τον εαυτό του. Ελπίζω πάντως να μην είναι εύκολοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γιατί αν συμβεί αυτό ο Λευτέρης θα είναι μέτριος. Αντίθετα, αν έχει έναν βαθμό δυσκολίας ο αγώνας, θα τα πάει τέλεια, όπως είδαμε και εδώ».

Καταλήγοντας, ο κ. Ράφτης αναφέρθηκε στην επιτυχία του Αντώνη Τανταλίδη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο έδαφος:

«Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στον Αντώνη και στον προπονητή του, Θεόφιλο Λαλεχό, γι’ αυτό που πέτυχε εδώ. Κατέκτησε ένα μετάλλιο πίσω από δύο αθλητές-κολοσσούς του αγωνίσματος, με εξαιρετική εμφάνιση και εξαιρετικό βαθμό. Ελπίζω η νέα διοίκηση της Ε.Γ.Ο. να τον βοηθήσει, γιατί είναι ένα παιδί που έχει τις δυνατότητες να φτάσει πολύ ψηλά».

Θεόφιλος Λαλεχός: «Περιμέναμε εδώ και καιρό μια τέτοια εμφάνιση του Τανταλίδη»

Η μεγάλη επιτυχία που αναζητούσε εδώ και καιρό ο Αντώνης Τανταλίδης και μέχρι πρότινος του ξέφευγε στις λεπτομέρειες, ήρθε στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Ντόχα. Ο 24χρονος πρωταθλητής κατέκτησε επάξια το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών πλάι σε δύο αθλητές με τεράστιες διακρίσεις στο αγώνισμα και πραγματοποιώντας μία αψεγάδιαστη εκτέλεση του προγράμματός του. Επιπλέον, μία ημέρα νωρίτερα είχε χάσει στις λεπτομέρειες την είσοδο στον αντίστοιχο τελικό του άλματος.

Ο προπονητής του, Θεόφιλος Λαλεχός, είχε κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένος, μετά από αυτή την σημαντική δικαίωση των κόπων τους:

«Ο Αντώνης έκανε αυτό ακριβώς που είχε δείξει και στις τελευταίες προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά, πριν αναχωρήσουμε για το Κατάρ. Αυτό δείχνει ότι είναι πολύ συνειδητοποιημένος ως αθλητής και ότι ήταν έτοιμος για μία τέτοια εμφάνιση. Στον προκριματικό είχε δύο λάθη, αλλά σήμερα στον τελικό ήταν εξαιρετικός. Περιμέναμε εδώ και καιρό αυτή την υψηλή βαθμολογία, αλλά μέχρι τώρα δεν του έβγαινε. Τώρα τα κατάφερε και πλέον κοιτάμε μπροστά με μεγαλύτερη δύναμη.

Είναι ένας αθλητής που τον έχω στα χέρια μου από πέντε χρονών. Το μόνο που θέλω είναι να έχει την υγεία του, να χαίρεται τη γυμναστική και πιστεύω ότι θα τον καμαρώσω να πετυχαίνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, επειδή είναι πολύ καλός και μπορεί να διακριθεί τόσο στο έδαφος, όσο και στον πλάγιο ίππο και στο άλμα, στο οποίο οριακά έμεινε εκτός τελικού σ’ αυτή τη διοργάνωση».

Ο κ. Λαλεχός δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για την τεράστια επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια: «Ο Λευτέρης με εντυπωσίασε. Ήταν εκπληκτικός, έδειξε ότι είναι πολύ μεγάλος αθλητής και θα βρίσκεται με την αξία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Του αξίζουν συγχαρητήρια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ