Κολύμβηση: Η ΚΟΕ ξεπροβόδισε την Ολυμπιακή ομάδα

Κολύμβηση: Η ΚΟΕ ξεπροβόδισε την Ολυμπιακή ομάδα

Η Ολυμπιακή ομάδα του υγρού στίβου αριθμεί 34 άτομα.

Σε μια ζεστή και λαμπρή εκδήλωση, στο κέντρο «Nalu» στον Άλιμο, το Σάββατο (3/7) το μεσημέρι, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ξεπροβόδισε, με τις τιμές που τους αξίζουν, τα μέλη της πολυπληθούς και περήφανης αποστολής των αθλημάτων της που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αμέσως μετά την ιδιαίτερη φωτογράφιση στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, η ολυμπιακή ομάδα τιμήθηκε σε ένα όμορφο event, με την παρουσία και των εκπροσώπων του Τύπου, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με όλους.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος και το ΔΣ της Ομοσπονδίας, ενώ παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, που απηύθυναν χαιρετισμούς. Όλοι, φυσικά, προερχόμενοι από την οικογένεια του υγρού στίβου.

Παρόντες ήταν ακόμα από το ΔΣ της ΚΟΕ, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, η Ειδική Γραμματέας Δέσποινα Καράμπέλα, τα μέλη Τζόνι Καλημέρης, Γιάννης Νάτσιος, Σπύρος Γιαννιώτης, Εύη Μωραϊτίδου (και με την ιδιότητά της ως πρόεδρος του ΣΕΟ), Κέλλυ Αραούζου (εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ). Εκεί ήταν επίσης και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕ Γιάννης Γαιννουρής, ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιώργος Χριστοφοράτος, η πρόεδρος της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη, ο διεθνής διαιτητής Γιώργος Σταυρίδης, οι παλιοί διακεκριμένοι αθλητές Τάσος Παπαναστασίου (πιλότος) και Άκης Γιαννόπουλος. Επίσης, τις ομάδες της υδατοσφαίρισης συνόδευαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος και ο συνεργάτης του Δημήτρης Κραβαρίτης και της κολύμβησης, οι προπονητές Βαγγέλης Κοζομπόλης, Κώστας Τσιλιβάκης, Άκης Οικονόμου, Τάσος Καράμμπελας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος τόνισε στην τοποθετήσή του: «Μπορεί να ήταν δύσκολο να βρεθούν όλοι μαζί οι αθλητές και αθλήτριές μας που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως, εμείς τα καταφέραμε και γράψαμε ιστορία, με μια όμορφη φωτογράφηση όλης της Ολυμπιακής ομάδας στο Καλλιμάρμαρο. Ευχαριστώ για την παρουσία τους εδώ τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου και μέλος του ΔΣ μας, την πρόεδρο της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη (άπαντες από την οικογένεια του υγρού στίβου) και όλους τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πετύχαμε κάτι μοναδικό. Να είμαστε συνεπείς και να πάρουμε την πρόκριση, αλλά και να αντέξουμε αυτό την ψυχολογική πίεση του τελευταίου χρόνου με τα γνωστά προβλήματα. Γι αυτό αξίζουν διπλά συγχαρητήρια σε όσους προκρίθηκαν».

Και απευθυνόμενος στα μέλη της ολυμπιακής ομάδας ο Κυριάκος Γιαννόπουλος είπε: «Είμαι σίγουρος πως θα μας εκπροσωπήσετε επάξια. Να είσαστε προσεχτικοί στη ζωή σας και σε αυτό το τελευταίο διάστημα πριν από τους αγώνες, γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι. Είμαστε η πολυπληθέστερη αποστολή από την ελληνική εκπροσώπηση στο Τόκιο. Θα πάμε στην Ιαπωνία, μια χώρα φιλόξενη, η οποία όμως έχει θέσει κανόνες, λόγω της ιδιαιτερότητας αυτών των αγώνων και θα ήθελα αυτούς τους κανόνες να τους τηρήσουμε με ευλάβεια. Ως ένδειξη σεβασμού στη χώρα που θα μας φιλοξενήσει, να δείξουμε ήθος και χαρακτήρα και να είμαστε σε αυτό πρωταγωνιστές. Καταλήγοντας, θέλω να σας πω πως είναι για μένα ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή που βρίσκομαι ενώπιον σας. Καλή επιτυχία».

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Είναι σήμερα μια ευτυχισμένη μέρα, που όλη οικογένεια υγρού στίβου φωτογραφίζεται μαζί και συναντηθήκαμε εδώ άνθρωποι από όλες σχεδόν τις γενιές των αθλημάτων μας του υγρού στίβου. Μαζεμένοι, για να γιορτάσουμε την ολυμπική πρόκριση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για έναν αθλητή οι Ολυμπιακοί αγώνες. Να περάσετε καλά εκεί, να χαρείτε τους αγώνες και αν καταφέρετε να φέρετε και μετάλλιο αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους μας και θα έχετε να το θα το λέτε με περηφάνια στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας. Καλή επιτυχία σε όλους. Ιδιαίτερα για το πόλο, θα ήθελα να πω ότι είναι διαχρονικό και πάντα στην κορυφή».

Ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς είπε: «Είμαι χαρούμενος και περήφανος για την οικογένεια του υγρού στίβου που άντεξε αυτόν τον τελευταίο σκληρό χρόνο και κατάφερε να πετύχει τόσες προκρίσεις. Να πάτε εκεί (σ.σ. στο Τόκιο) και να ευχαριστηθείτε αγώνες και ό,τι καλύτερο προκύψει. Προσοχή στην τελική ευθεία. Θα είναι διαφορετικοί αγώνες, αλλά πάντα να τους αντιμετωπίσετε με περηφάνια».

Οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας και της ΕΟΕ και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού προσέφεραν αναμνηστικά δώρα (ρολόγια) σε όλα τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας και τους προπονητές τους.

Υποψήφιος για εκπρόσωπος στην ΕΟΕ ο Φουντούλης

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης Γιάννης Φουντούλης θα είναι υποψήφιος για εκπρόσωπος των αθλητών στην Ολομέλεια της ΕΟΕ, στις εκλογές που θα γίνουν στο Τόκιο και θα μετάσχουν τα μέλη της ολυμπιακής αποστολής όλων των αθλημάτων.

Οι 34 της Ολυμπιακής ομάδας του υγρού στίβου:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Απόστολος Παπαστάμος, Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, Δημήτρης Μάρκος, Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ, Οδυσσέας Μελαδίνης, Κωνσταντίνος Μερετσόλιας, Νόρα Δράκου, Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Άλκης Κυνηγάκης.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Μαρία Έλλη Αζιγκούζη, Γεωργία Βασιλοπούλου, Πηνελόπη Καραμέσιου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ελένη Φραγκάκη, Δανάη Καριώρη.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Μανώλης Ζερδεβάς, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κώστας Γαλανίδης.

Αρχηγοί αποστολής θα είναι για την υδατοσφαίριση ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και υπεύθυνος έφορος Γιώργος Αφρουδάκης, για την καλλιτεχνική κολύμβηση η ειδική γραμματέας και υπεύθυνη έφορος Δέσποινα Καράμπελα και για την κολύμβηση και την ανοιχτή θάλασσα το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος έφορος Γιάννης Νάτσιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ