AEGEAN 600: Το «Atalanta II» κατέκτησε το τρόπαιο – Δεύτερο το ελληνικό  «Optimum 3 – Samos Steamship»

AEGEAN 600: Το «Atalanta II» κατέκτησε το τρόπαιο – Δεύτερο το ελληνικό «Optimum 3 – Samos Steamship»

Το «Atalanta II» είναι ο μεγάλος νικητής της πρώτης διοργάνωσης «AEGEAN 600».

Το «Atalanta II» είναι ο μεγάλος νικητής της πρώτης διοργάνωσης «AEGEAN 600». Το ιταλικό σκάφος, εκτός από το Line Honours, πρωταγωνίστησε και στην κατηγορία των IRC ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε το ελληνικό «Optimum 3 – Samos Steamship». Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής, έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους αγωνιζόμενους.

«Πρόκειται για μία πολύ ωραία ρεγκάτα. Οι ιδιαιτερότητες της διαδρομής αποτελούν πραγματική πρόκληση», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Atalanta II» Φραντσέσκο ντε Άντζελις, κάτοχος παγκοσμίων πρωταθλημάτων ενώ στο βιογραφικό του ξεχωρίζει η δεύτερη θέση από το America’s Cup του 2000.

Σπουδαία επιτυχία θεωρείται για το «Optimum 3 – Samos Steamship», η δεύτερη θέση στην κατηγορία των IRC (23 σκάφη). Το ελληνικό ιστιοφόρο πρώτευσε στα ORC όπου πήραν μέρος 26 σκάφη. «Ο αγώνας ήταν δύσκολος από θέμα εντάσεων των ανέμων. Μετά την Κανδελιούσσα είχε αρκετό αέρα και το πλήρωμα δοκιμάστηκε σε αυτές τις συνθήκες.

Βέβαια, και τις πρώτες ημέρες είχαμε το θέμα της ζέστης και του ήλιου. Είμαστε χαρούμενοι γιατί το πλήρωμα ανταπεξήλθε καταπληκτικά σε όλες τις συνθήκες. Η διαδρομή γύρω από τα νησιά είναι ωραία με πολλές προκλήσεις και ιδιαιτερότητες στην τακτική», δήλωσε ο Χάρης Μαυρογεώργος, και ο συγκυβερνήτης Βαγγέλης Νικολόπουλος πρόσθεσε: «Ο αγώνας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Διεξήχθη σε έναν στίβο στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρεθήκαμε για πρώτη φορά. Στη σύνθεση του πληρώματος είχαμε πολλά νέα παιδιά, τα οποία δεν είχαν πάρει ποτέ μέρος σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα, και τα πήγαν περίφημα».

Την τρίτη θέση στα IRC κατέκτησε το «Artemis» από τη Δανία με κυβερνήτη τον Κράεν Μπρινκ Νίλσεν. Στα ORC δεύτερο ήρθε το σουηδικό «Blur» (Πίτερ Γκούσταφσον) και 3ο το «Artemis». Τις εντυπώσεις «έκλεψαν» και οι αγωνιζόμενοι στην κατηγορία «Double Handed».

Πρόκειται για σκάφη με πλήρωμα δύο ατόμων, τα οποία αγωνίστηκαν σε αυτή την τόσο δύσκολη διαδρομή. Συμμετέχουν επτά ιστιοφόρα. Νικητής αναδείχθηκε το «Krone One» από τη Βουλγαρία με τους Μιχαΐλ Κοπάνοβ – Ρούμεν Κοτόβ, δεύτερο ήρθε το ελληνικό «Aether» με τους Γεράσιμο Πετράτο και Εύη Δελίδου και τρίτο το γερμανικό «Blue Planet» με τους Κρίστιαν Κερλ – Ίγκασι Μάνγκα.

O αγώνας δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς αρκετά από τα μικρά σκάφη βρίσκονται εν πλω. Έχουν περιθώριο τερματισμού μέχρι αύριο (10/7), στις 14.00. Η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ