Διεθνές όπεν Τσεχίας – Στις θέσεις 9-16 του απλού Under 21 Τέρπου και Παπαδημητρίου

Διεθνές όπεν Τσεχίας – Στις θέσεις 9-16 του απλού Under 21 Τέρπου και Παπαδημητρίου

Τους πρώτους αγώνες τους στο διεθνές ανοιχτό πρωτάθλημα της Τσεχίας έδωσαν σήμερα οι έξι αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας γυναικών.

Ήταν συναντήσεις για το αγώνισμα του απλού και η βασική είδηση από το Όλομουτς είναι ότι καταγράφηκαν δύο πλασαρίσματα στην πρώτη 16άδα της κατηγορίας Under 21. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ελισάβετ Τέρπου προχώρησαν δύο γύρους στο ταμπλό, το απόγευμα διεκδίκησαν και την είσοδο στα προημιτελικά και τελικά ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στις θέσεις 9-16. Από κει και πέρα στα προκριματικά γκρουπ του απλού γυναικών δεν ήρθε κάποιο θετικό αποτέλεσμα σήμερα. Η Κωνσταντίνα Παρίδη δίνει αύριο και τους δύο αγώνες της, ενώ η Τέρπου, η Παπαδημητρίου, η Αλίκη Κιούφη και η Δήμητρα Τσεκούρα άρχισαν με ήττα και πολύ δύσκολα θα φτάσουν στην προνομιούχο 1η θέση στον όμιλό τους. Η Κατερίνα Τόλιου είναι απευθείας στο ταμπλό ως νούμερο 12 του τουρνουά και αγωνίζεται τη Δευτέρα.

Στο απλό γυναικών σχηματίστηκαν 18 προκριματικά γκρουπ. Στο κυρίως ταμπλό των «32» περνάνε 16 αθλήτριες για να συμπληρώσουν τα 16 φαβορί. Από τα γκρουπ προχωρούν μόνο οι νικήτριες, ωστόσο για αυτές των γκρουπ από το 15 έως το 18 θα χρειαστεί κι ένας νοκ άουτ προκριματικός.

Η Παρίδη είναι επικεφαλής στο 8ο γκρουπ και κυνηγά αύριο την πρωτιά κόντρα στην Έμιλι Μπόλτον από την Αγγλία και την Τέσσι Γκοντερίνγκερ από το Λουξεμβούργο.

Η Παπαδημητρίου βρίσκεται στο 9ο γκρουπ και στην πρεμιέρα της κάμφθηκε από την Τσέχα Νέλα Χανάκοβα με 3-2 σετ (10-12, 12-10, 8-11, 11-6, 7-11). Αύριο παίζει με το 1ο φαβορί του γκρουπ την Κατσιάρινα Μπαραβόκ από τη Λευκορωσία.

Στο 10ο γκρουπ και στην επιστροφή της μετά από πολύ καιρό σε διεθνή ματς η Κιούφη έχασε από την Τσέχα Μαρκέτα Σενσίκοβα με 3-0 σετ (3-11, 3-11, 2-11). Αύριο αντιμετωπίζει την Ινδή Σελένα Σελβακουμάρ (επικεφαλής).

Η Τέρπου είναι στο 16ο γκρουπ και στον πρώτο της αγώνα γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από τη Ρωσίδα Ντάσα Σινκάροβα (6-11, 7-11, 11-13). Την Κυριακή τίθεται αντιμέτωπη με την Τσέχα Καρολίνα Μινάροβα (επικεφαλής).

Η Τσεκούρα τέλος, συνάντησε για το 17ο γκρουπ τη Γερμανίδα Φρανζίσκα Σρέινερ κι επίσης στην επανεμφάνισή της σε διεθνές τουρνουά μετά από χρόνια, έχασε με 3-0 σετ (8-11, 5-11, 5-11). Αύριο θα κοντραριστεί με την Τσέχα Ταμάρα Τομάνοβα (επικεφαλής).

Οι αγώνες κοριτσιών Under 21 άρχισαν από ταμπλό των «64» με την Τέρπου και την Παπαδημητρίου να έχουν bye στον 1ο γύρο. Στη συνέχεια η Τέρπου μπήκε και στον 3ο γύρο χωρίς κόπο, καθώς δεν μπόρεσε ν’ αγωνιστεί η Κλάρα Χραμπίκοβα από την Τσεχία (3-0 άνευ αγώνα). Στη 16άδα η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών το 2019 και το 2020 είχε αμφίρροπο αγώνα με την Ιοάνα Γεβντότι από την Ουκρανία ώσπου ηττήθηκε με 3-1 σετ (8-11, 11-7, 8-11, 9-11).

Η Παπαδημητρίου έκαμψε στις «32» την αντίσταση της Ντάσα Σινκάροβα από τη Σλοβακία με 3-1 σετ (12-10, 11-9, 4-11, 11-7). Στη 16άδα ανέλαβε πιο δύσκολη αποστολή και τελικά αποκλείστηκε από την Τσέχα Γιάνα Βασέντοβα με 3-0 σετ (7-11, 8-11, 8-11).

Στο διπλό γυναικών έγινε σήμερα ο προκριματικός γύρος των «32». Σε αυτόν δεν συμμετείχαν τα ελληνικά ζευγάρια και διεκδικούν αύριο τη νίκη και την πρόκριση. Η Παρίδη και η Τόλιου αντιμετωπίζουν τις Τσέχες Ταμάρα Τομάνοβα/Κριστίνα Μικούλκοβα. Η Τέρπου με την Παπαδημητρίου τίθενται αντιμέτωπες με τις Ριθ Τένισον/Αργκάνα-Γκίρις Καμάτ από την Ινδία. Θυμίζουμε ότι οι τέσσερις διεθνείς μας συγκροτούν την αποστολή της εθνικής μας ομάδας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ακολουθούν την ερχόμενη βδομάδα στο Βελιγράδι (27-29/08).

* Την προσεχή Δευτέρα, δύο μέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά, θα γίνει η κλήρωση του απλού για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Τόκιο. Εκεί θα πληροφορηθεί τους αντιπάλους του και ο Μάριος Χατζηκυριάκος. Στην κλάση 6 πρόκειται να γίνουν στην αρχή 5 προκριματικά γκρουπ κι αργότερα οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε ένα θα προκριθούν στο ταμπλό.

* Στην Καβάλα και το γυμναστήριο του 6ου Λυκείου της πόλης αρχίζει αύριο το πρώτο από τα συνολικά τρία θερινά καμπ προετοιμασίας, που οργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Το συγκεκριμένο καμπ είναι για τη Βόρεια Ελλάδα και πρόκειται να μετάσχουν 16 αθλητές κι αθλήτριες από 7 σωματεία. Από την προσεχή Τρίτη μέχρι τις 29 του μήνα θ’ ακολουθήσουν τα αντίστοιχα στο Λουτράκι (για την Αττική) και την Πάτρα (για τη Δυτική Ελλάδα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ