Οι αντίπαλοι των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Οι αντίπαλοι των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Τους αντιπάλους τους στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021 έμαθαν σήμερα οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Βουκουρέστι, ενώ το κορυφαίο event θα διεξαχθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στην πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 26 εθνικές ομάδες των ανδρών και τις 24 των γυναικών, που πήραν την πρόκριση για τα τελικά. Σχηματίστηκαν για την πρώτη φάση 8 γκρουπ και στις δυο κατηγορίες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ με αντιπάλους τη Σουηδία (επικεφαλής) και το Βέλγιο. Το αντίστοιχο συγκρότημα των γυναικών βρέθηκε στο 7ο γκρουπ κι έχει απέναντί του τη Ρωσία (επικεφαλής) και το Λουξεμβούργο. Το αποτέλεσμα από τη διαδικασία στο Βουκουρέστι δεν χαρακτηρίζεται ευνοϊκό (ειδικά από τη στιγμή που στην επόμενη φάση, την προημιτελική, προχωρούν μόνο οι νικήτριες των γκρουπ), αλλά δεν μπορούσε να γίνει και αλλιώς, εφόσον η Ελλάδα ήταν και στις δύο περιπτώσεις στην 3η σειρά των seedings. Την κλήρωση σχολίασαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας.

«Όταν παίζεις με μία εθνική ομάδα, που στο παρελθόν έχει αναδειχτεί πολλές φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, φυσικά έχεις πολύ δύσκολο έργο. Η Σουηδία διαθέτει και σήμερα εξαιρετική ομάδα κι άλλωστε είναι το 2ο φαβορί του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Απέναντι στη Σουηδία είμαστε ξεκάθαρο αουτσάιντερ και πρέπει να κάνουμε υπέρβαση. Πολύ δύσκολη θα είναι η αποστολή μας και με το Βέλγιο, που έχει νέους και πολύ αξιόλογους αθλητές. Απλά σε αυτό το ματς είμαστε στο πενήντα-πενήντα πιστεύω», δήλωσε ο προπονητής της εθνικής ανδρών Κώστας Βατσακλής.

Από την πλευρά του ούτε ο Γιώργος Καρύτσας είχε να πει πολλά πράγματα για τη σημερινή διαδικασία, που αφορούσε στην εθνική γυναικών: «Είναι μία πολύ δύσκολη κλήρωση, που μας έφερε αντιμέτωπους με σπουδαίες ομάδες. Με μία παραδοσιακή δύναμη του χώρου, όπως είναι η Ρωσία και με το Λουξεμβούργο, που βρίσκεται στο νούμερο 11 της διοργάνωσης. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε κι αυτό που θέλουμε κυρίως είναι να παρουσιαστούμε όσο γίνεται ανταγωνιστικοί. Να αποκτήσουμε πολύτιμες εμπειρίες και να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Να θυμίσουμε ότι η εθνική γυναικών είχε συναντήσει το Λουξεμβούργο και στο αμέσως προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού, το 2019 στη Ναντ της Γαλλίας και είχε χάσει με 3-1.

Οι ομάδες θ’ αγωνιστούν στα γκρουπ με το σύστημα ένας προς όλους. Οι 8 νικητές των ισάριθμων ομίλων μπαίνουν στα προημιτελικά και μετά εφαρμόζεται το νοκ άουτ σύστημα.

Ακολουθούν όλα τα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (με τα δύο τελευταία των ανδρών να είναι των 4ων ομάδων):

Στους άνδρες:

1ο γκρουπ Γερμανία, Λευκορωσία, Ουκρανία

2ο γκρουπ Σουηδία, Βέλγιο, Ελλάδα

3ο γκρουπ Αγγλία, Σλοβακία, Σερβία

4ο γκρουπ Αυστρία, Πολωνία, Ισπανία

5ο γκρουπ Πορτογαλία, Δανία, Τουρκία

6ο γκρουπ Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία

7ο γκρουπ Κροατία, Τσεχία, Ιταλία, Ουγγαρία

8ο γκρουπ Σλοβενία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία

Στις γυναίκες:

1ο γκρουπ Γερμανία, Ισπανία, Σλοβακία

2ο γκρουπ Ρουμανία, Ιταλία, Βέλγιο

3ο γκρουπ Αυστρία, Λευκορωσία, Σερβία

4ο γκρουπ Ουκρανία, Τσεχία, Σλοβενία

5ο γκρουπ Ουγγαρία, Πορτογαλία, Κροατία

6ο γκρουπ Πολωνία, Σουηδία, Αγγλία

7ο γκρουπ Ρωσία, Λουξεμβούργο, Ελλάδα

8ο γκρουπ Ολλανδία, Γαλλία, Τουρκία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ