Δηλώσεις των πρωταγωνιστών από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών έκλεισε χτες το απόγευμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Με σημαντική προβολή, καλή οργάνωση, ουσιαστική στήριξη από χορηγούς και φυσικά, στο αγωνιστικό πεδίο, αμφίρροπους και θεαματικούς τελικούς στο απλό, όπως κι αρκετούς ακόμα αγώνες, που έκρυβαν ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις ή και εκπλήξεις.

Η μεγάλη ετήσια διοργάνωση είχε φέτος δύο κεντρικά πρόσωπα: Τον Γιώργο Σταματούρο του Ολυμπιακού και την Κατερίνα Τόλιου του Παναθηναϊκού, οι οποίοι κατέκτησαν από δύο χρυσά μετάλλια. Λίγα λεπτά έπειτα κι από τις τελευταίες απονομές δόθηκε ο λόγος σε πρωταγωνιστές των αγώνων για τη WEB TV της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Στην επιτυχία τους και στους τελικούς αναφέρθηκαν ο Σταματούρος, η Τόλιου και ο πρωταθλητής Ελλάδας στο διπλό ανδρών Τάσος Ρηνιώτης (σ.σ. θυμίζουμε ότι η Τόλιου κατέκτησε τον τίτλο του διπλού γυναικών με την Κωνσταντίνα Παρίδη).

Μεταξύ άλλων δήλωσαν:

Γιώργος Σταματούρος: «Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος, καθώς μάλιστα βρέθηκα πίσω στα σετ με 1-3. Δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσω όμως, ποτέ δεν τα παρατάω. Ίσα ίσα σκέφτηκα ότι «τώρα θα παίξω πιο ελεύθερα γιατί δεν έχω κάτι άλλο να χάσω». Σε εκείνο το σημείο κατάφερα να μείνω μέσα στο παιχνίδι με ψυχραιμία κι αλλάζοντας λίγο την τακτική μου. Συνέχισα λίγο πιο σταθερός και δεν έκανα εύκολα λάθη κι έτσι έφτασα στη νίκη. Ο αρχικός στόχος μου ήταν η είσοδος στην 4άδα, εφόσον ήμουν 3ο φαβορί. Όλοι οι αγώνες, που έδωσα μέσα στο 2021, και στη Γαλλία και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με βοήθησαν και ίσως αυτός να είναι ένας λόγος για την ανατροπή στον τελικό».

Κατερίνα Τόλιου: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα και πήρα τέταρτη φορά τον τίτλο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα. Όλα τα ματς ήταν δύσκολα και το Πανελλήνιο γενικά από τα πιο κουραστικά, που έχω παίξει. Έφτασα τελικά σε έναν ακόμα τίτλο και χαίρομαι πολύ γιατί ανταμείβονται οι κόποι μου. Με την Τέρπου γνωρίζουμε η μία το παιχνίδι της άλλης και ήξερα από την αρχή ότι θα είναι πολύ επικίνδυνη αντίπαλος. Πάλεψα πολύ, παρά την κούραση έψαξα τις λύσεις στον τελικό και τα κατάφερα. Ήταν πολύ κρίμα, που τραυματίστηκε η Έλσα στο 5ο σετ και ειδικά σε έναν τελικό. Μπόρεσε να συνεχίσει, σίγουρα όχι όπως θα ήθελε, αλλά βρήκε τα αποθέματα να συνεχίσει τον αγώνα και προσπάθησε πολύ. Μεγάλη η χαρά μου και για τον τρίτο σερί τίτλο με την Κωνσταντίνα (σ.σ. Παρίδη). Είμαστε πολύ καλές φίλες, έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Τάσος Ρηνιώτης: «Ναι, θεωρώ ότι είναι πολύ αποδοτικός στο διπλό όχι μόνο γιατί έχω πάρει πανελλήνιο τίτλο με πολλούς διαφορετικούς παίκτες, αλλά και γιατί στα διασυλλογικά πρωταθλήματα, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, έχω αγωνιστεί με επιτυχία στο ομαδικό. Εγώ και ο Γιώργος (σ.σ. Σταματούρος) είμαστε πράγματι οι μόνοι, που έχουμε νικήσει την τελευταία εξαετία τους Κωνσταντινόπουλους στο διπλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος, αλλά δεν …αποκαλύπτουμε την εξήγηση. Τα αδέρφια είναι πανάξιοι αντίπαλοι, έχουν τρομερό διπλό με συνεχόμενους τίτλους, αλλά κρατάμε για μας το …μυστικό, που τα έχουμε νικήσει δύο φορές. Πάντως, θα έλεγα ότι στα κρίσιμα σημεία αυτού του τελικού ο Γιώργος πίεσε περισσότερο κι εγώ έπαιξα πιο safe».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ