Το 2023 θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στο Μπάθερστ της Αυστραλίας

Το 2023 θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στο Μπάθερστ της Αυστραλίας

Ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε στη διοργάνωση να διεξαχθεί κανονικά και έτσι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το 2023.

Η World Athletics και η τοπική οργανωτική επιτροπή (LOC) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος στο Μπάθερστ της Αυστραλίας, συμφώνησαν να αναβάλουν τη διοργάνωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2022. Μάλιστα αποφάσισαν να γίνει τελικά ένα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στην ίδια πόλη, της Νέας Νότιας Ουαλίας, που απέχει 200 χλμ βορειοδυτικά του Σίδνεϊ και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 650μ από την επιφάνεια της Θάλασσας.

Η αναβολή οφείλεται στα μέτρα ασφαλείας και στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ισχύουν επί του παρόντος για να αποτραπεί η εξάπλωση της Covid-19 στην Αυστραλία. Τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά για επισκέπτες από το εξωτερικό.

«Ο Στίβος της Αυστραλίας και η οργανωτική επιτροπή χαίρονται που η World Athletics και οι συνεργάτες της συμφώνησαν στην αναβολή, η οποία μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε μια γιορτή παγκόσμιας εμβέλειας όπως το παγκόσμιο δρόμου σε ανώμαλο έδαφος που συμφωνήσαμε να αναβληθεί για τον Φεβρουάριο του 2023», δήλωσε η πρόεδρος της οργανωτικές επιτροπής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας στίβου της Αυστραλίας, Τζιλ Ντέιβις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ