Το Κατάρ επενδύει σε μια ομάδα esport της Μασσαλίας

Το Κατάρ επενδύει σε μια ομάδα esport της Μασσαλίας

Το Κατάρ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση, που αφορά ομάδα esport της Μασσαλίας.

Το Κατάρ, που σκοπεύει να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στο esport «έως το 2030», επισημοποίησε αυτή τη Δευτέρα στη Μασσαλία μια συνεργασία μεταξύ της MCES, της τοπικής ομάδας και του Aspire Zone Foundation στη Ντόχα, με στόχο τη δημιουργία της πρώτης ακαδημίας εικονικών αθλημάτων του Κατάρ.

«Από το 2019 είπαμε στον εαυτό μας ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ασχοληθούμε με το esport», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καμέλ Μπανταβί, εμπορικός διευθυντής της Aspire, ελπίζοντας ότι «θα γίνει πυλώνας της αθλητικής στρατηγικής του Κατάρ, με διεθνή εμβέλεια».

Για περισσότερα από δέκα χρόνια το Κατάρ έχει γίνει σημαντικός παίκτης στο διεθνές ποδόσφαιρο με την ανάληψη της Παρί Σεν Ζερμέν, μέσω της Qatar Sports Investments και τη διοργάνωση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων (Παγκόσμιο στίβου, χάντμπολ, Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2022 …).

Το Aspire, ένα γιγαντιαίο αθλητικό συγκρότημα 250 στρεμμάτων αφιερωμένο στον αθλητισμό υψηλού επιπέδου, το οποίο θα είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, «πολύ σύντομα» θα κάνει την υποδομή του διαθέσιμη στην ομάδα της Μασσαλίας, με την αποστολή να δημιουργήσει ένα τμήμα esport εκεί.

Μια υπόσχεση εμπιστοσύνης στη MCES, η οποία σε μόλις τρία χρόνια έχει γίνει δομή αναφοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χάρη στις επιδόσεις των παικτών της στον ανταγωνισμό (Fortnite, League of Legends, FIFA, κ.λπ.) και στην ακαδημία της, που είναι αφιερωμένη στην προπόνηση νέων παικτών, μέσω μαθημάτων που ενθαρρύνουν τη συμπληρωματικότητα μεταξύ της άσκησης του αθλητισμού και των βιντεοπαιχνιδιών.

Ο σύλλογος της Μασσαλίας σκοπεύει να «μεταφέρει την τεχνογνωσία του στο Κατάρ, να αναπτύξει και να δομήσει την πρακτική του esport», εξήγησε ο Ρομέν Σομπρέ, δημιουργός και πρόεδρος της MCES. Συγκεκριμένα, «παίκτες και προπονητές θα πάνε εκεί» για να εκπαιδεύσουν τους καλύτερους παίκτες του Κατάρ και να διοργανώσουν εκδηλώσεις.

Ήδη παρούσα μέσω θυγατρικών στην Ιταλία και το Μαρόκο, η MCES συνεχίζει τη διεθνή της ανάπτυξη, μια επιθυμία που εμφανίστηκε από τη δημιουργία της ομάδας το 2018. Το Κατάρ, το οποίο πρόσφατα δημιούργησε τη δική του εθνική ομάδα esport, στοχεύει κυρίως στην ανάπτυξη της ερασιτεχνικής κι επαγγελματικής πρακτικής του esport στη χώρα, αλλά και να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την αναγνώριση του esport ως Ολυμπιακού κλάδου.

«Όταν μιλούσαμε για esports πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, όλοι έλεγαν στα παιδιά τους «κλείστε το Playstation σας, σταματήστε να παίζετε»» είπε ειρωνικά ο Καμέλ Μπανταβί.

Το επόμενο βήμα θα είναι ακριβώς η υλοποίηση αυτού του έργου με τους Ασιατικούς Αγώνες του 2022 στον ορίζοντα, την πρώτη διεθνή αθλητική διοργάνωση που ενσωματώνει το esport ως επίσημο κλάδο, με το League of Legends και τα τουρνουά της FIFA ειδικότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ