Τσιόκας και Κωστόπουλος στο Ασιατικό πρωτάθλημα ως προπονητές!

Τσιόκας και Κωστόπουλος στο Ασιατικό πρωτάθλημα ως προπονητές!

Προπονητική παρουσία στο πρωτάθλημα Ασίας στην επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει για πρώτη φορά η Ελλάδα και μάλιστα θα είναι διπλή!

Προπονητική παρουσία στο πρωτάθλημα Ασίας στην επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει για πρώτη φορά η Ελλάδα και μάλιστα θα είναι διπλή! Η διοργάνωση θα γίνει στην Ντόχα από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου κι εκεί βρίσκονται ο Ντανιέλ Τσιόκας για την εθνική ομάδα του Κατάρ και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος για τις Μαλδίβες! Η νεότερη εξέλιξη αφορά στον επί σειρά ετών πρώην αθλητή της εθνικής μας ομάδας ανδρών Ντανιέλ Τσιόκα, ο οποίος έπιασε δουλειά πριν από δύο βδομάδες περίπου στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής. Ο 50χρονος προπονητής έκανε πρεμιέρα στη νέα του πολύ σημαντική εμπειρία στο WTT Star Contender, που ολοκληρώθηκε χτες στην Ντόχα και τώρα στην ίδια πόλη θα καθοδηγήσει τους διεθνείς αθλητές της χώρας. Ο Κωστόπουλος ζει και εργάζεται εδώ και έξι μήνες στις Μαλδίβες και ήρθε η ώρα να κοουτσάρει για πρώτη φορά αθλητές και αθλήτριες του. Κατάρ και Μαλδίβες δεν είναι φυσικά στις ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος Ασίας ανδρών-γυναικών, αλλά θέλουν να φτάσουν σε αξιόλογα αποτελέσματα με την καθοδήγηση των δύο Ελλήνων προπονητών.

Το ITTF-ATTU Asian Table Tennis Championships, όπως τιτλοφορείται, διεξάγεται παράλληλα με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού. Με παρούσες τις εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών η κορυφαία διοργάνωση για τη γηραιά ήπειρο αρχίζει επίσης μεθαύριο Τρίτη, στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, που παρεμπιπτόντως είναι η γενέτειρα του Τσιόκα. Το Ασιατικό πρωτάθλημα δεν αφορά μόνο το ομαδικό, αλλά όλα τα αγωνίσματα. Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τη 1 Οκτωβρίου θα γίνει το ομαδικό κι από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου τα ατομικά. Οι κληρώσεις διεξάγονται αύριο, οι Μαλδίβες και το Κατάρ είναι χαμηλά στα seeding και στους άνδρες και στις γυναίκες. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και «χρυσή» Ολυμπιονίκης Κίνα δεν παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα, 28 είναι οι συμμετοχές του ομαδικού στους άνδρες και 18 στις γυναίκες.

Ο Τσιόκας, «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό μικτό ανδρών-γυναικών το 2000, μεταξύ άλλων σπουδαίων διακρίσεων, έγινε ομοσπονδιακός προπονητής στο Κατάρ με συμφωνία για 1+1 χρόνο, παίρνοντας άδεια άνευ αποδοχών από την εργασία του στο δημόσιο στην Αθήνα. Θα είναι υπεύθυνος μόνο στους άνδρες. Υπέγραψε συμβόλαιο με την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας και όχι με την ομοσπονδία και ουσιαστικά σαν υπάλληλος του κράτους θα εργάζεται στην εθνική ομάδα. Πρώτη φορά είχε δεχτεί πριν από δύο χρόνια πρόταση από τους Ασιάτες, αλλά δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί. Οι τελευταίοι έδειξαν ξανά το ενδιαφέρον τους πριν από δύο μήνες, ο σπουδαίος αμυντικός του κοντινού παρελθόντος απάντησε θετικά τον Αύγουστο και από τις 13 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στην Ντόχα. Όταν τακτοποιηθεί και με νέο διαμέρισμα θα πάρει στο Κατάρ και την οικογένειά του.

Ο 44χρονος Κωστόπουλος, τέως ομοσπονδιακός προπονητής στο ΣΕΦ, έχει παρατείνει τον χρόνο παραμονής του στις Μαλδίβες έπειτα από αναβολές αγώνων λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με την τελευταία συνεννόηση με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας πάντως, είναι να γυρίσει στην Αθήνα μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ