Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού – Έχασαν 3-1 από το Λουξεμβούργο οι γυναίκες

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού – Έχασαν 3-1 από το Λουξεμβούργο οι γυναίκες

Την ήττα με 3-1 από το Λουξεμβούργο γνώρισε η εθνική ομάδα γυναικών στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας.

Στο ματς για την 1η αγωνιστική του 7ου γκρουπ παρουσιάστηκε ανταγωνιστική, όπως ήταν ο αρχικός της στόχος, ωστόσο μπορούσε σαφώς να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα. Την ίδια χώρα είχε αντιμετωπίσει και στο αμέσως προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού, στη Ναντ της Γαλλίας το 2019 και είχε χάσει επίσης με 3-1.

Η μοναδική επί μέρους νίκη ήρθε σήμερα από την Ελισάβετ Τέρπου. Στις λεπτομέρειες κάμφθηκε η Κωνσταντίνα Παρίδη, ενώ δύο ήττες υπέστη η πρώτη παίκτρια της ομάδας, η Κατερίνα Τόλιου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κλείνει αύριο στη 1μ.μ. τα παιχνίδια του στο γκρουπ κόντρα στην επικεφαλής Ρωσία (στο τραπέζι 2 ο αγώνας και με ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/967926) προσβλέποντας σε μία καλή εμφάνιση. Άλλωστε, ανεξάρτητα από τη σημερινή ήττα ρεαλιστικά δεν είχε κάνει λόγο για διεκδίκηση της πρωτιάς στο γκρουπ και της πρόκρισης στα προημιτελικά.

Η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 144 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) μπήκε πρώτη στον αγωνιστικό χώρο από ελληνικής πλευράς και αντιμετώπισε τη θρυλική Νι Ξια Λιαν (Νο 44). Τη σπουδαία πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού και κάτοχο Ευρωπαϊκών Τοπ 12 (νυν Τοπ 16, όπου μάλιστα ήταν παρούσα πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη), η οποία στα 58 της χρόνια όχι απλά εξακολουθεί ν’ αγωνίζεται, αλλά παραμένει σε πολύ ψηλό επίπεδο.

Η Τόλιου άρχισε καλά τον αγώνα και προηγήθηκε 5-3 και 6-5, όμως στη συνέχεια είχε μεγάλες δυσκολίες με τον ιδιόμορφο τρόπο παιχνιδιού της Νι (κομπίνα λάστιχο με ασιατικό πιάσιμο ρακέτας) και κάμφθηκε με 3-0 σετ. Πάντως, μετά την πολύτιμη εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 ένα ανάλογο αγωνιστικό τεστ αποτέλεσε για τη σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας η αναμέτρηση με την κινεζικής καταγωγής άλλοτε παγκόσμια πρωταθλήτρια του διπλού μικτού.

Στη συνέχεια η Κωνσταντίνα Παρίδη (Νο 266) συνάντησε την καλύτερη γηγενή αθλήτρια του Λουξεμβούργου, τη Σάρα Ντε Νούτε (Νο 75). Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών μπήκε δυνατά και με ανατροπή από 7-10 και πέντε σερί πόντους κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Στην πορεία όμως, η επίθεσή της δεν πήγε καλά, είχε προβλήματα και στην υποδοχή κι αυτό της δημιούργησε κι έναν εκνευρισμό. Η Ντε Νούτε βρήκε καλό ρυθμό και πήρε με διαφορά τα δύο επόμενα σετ για να βρεθεί στο 2-1. Το 4ο σετ ήταν ισορροπημένο και είχε διακυμάνσεις. Στο 5-7 ο Γιώργος Καρύτσας πήρε τάιμ άουτ και στην επιστροφή η Παρίδη πέρασε μπροστά με 8-7 και αργότερα με 10-8. Τελικά το σετ πήγε στην παράταση κι εκεί γράφτηκε το τελικό 3-1 για την Ντε Νούτε που ήταν και τυχερή (έκανε «σόρι» με φιλέ και μέσα) στον τελευταίο πόντο.

Στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι η Ελισάβετ Τέρπου (Νο 427) αναμετρήθηκε με την Τέσυ Γκοντερίνγκερ (Νο 702). Είχε ρυθμό από την αρχή και με μοντέρνο παιχνίδι, επιθέσεις κι από τις δύο πλευρές και καλή μετακίνηση έφτασε στη νίκη με 3-1 σετ. Στο 1ο σετ η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών προηγήθηκε με 10-5, είδε την αντίπαλο να πλησιάζει στον πόντο, αλλά έπαιξε ψύχραιμα και σωστά στο 10-9 για να κατακτήσει το σετ. Στο 2ο σετ είχε δύο ευκαιρίες στο 10-8, αργότερα κι άλλες στην παράταση, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση. Το 3ο σετ ήταν ισορροπημένο στην αρχή, ώσπου η Τέρπου πήρε με ποιοτικό σερβίς και επιθέσεις επτά συνεχόμενους πόντους και εξασφάλισε το νέο προβάδισμα. Με …κεκτημένη ταχύτητα προηγήθηκε 3-0 κι αργότερα 8-3 στο 4ο σετ και παρότι η Γκοτερίνγκερ πλησίασε επικίνδυνα (9-7) η 21χρονη πρωταθλήτρια δεν έχασε αυτοσυγκέντρωση και πίστη κι έφτασε στην τελική επικράτηση.

Οι δύο αθλήτριες, που είχαν τοποθετηθεί στη θέση 1 των ομάδων τους, η Τόλιου και η Ντε Νούτε, συναντήθηκαν στο τέταρτο ματς. Η αθλήτριά μας με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση, στην πορεία φάνηκε να μην έχει και την κατάλληλη συγκέντρωση και ηττήθηκε με 3-0 σετ. Το 1ο σετ χάθηκε με οριακή διαφορά για την 26χρονη διεθνή μας και της στοίχισαν αβίαστα λάθη σε κρίσιμα σημεία. Στο 2ο ήταν επίσης πιεστική, όμως και πάλι δεν κράτησε μπάλα στην άμυνα, τόσο ώστε να φτάσει σε κάτι ουσιαστικό απέναντι στη Ντε Νούτε, που ήταν πολύ σταθερή στις επιθέσεις. Η αθλήτρια από το Λουξεμβούργο έκανε καλή εκκίνηση και στο 3ο σετ, η πρωταθλήτριά μας δεν μπόρεσε ν’ αλλάξει κάτι και το τελικό σκορ γράφτηκε στα τρία σετ. Να σημειωθεί ότι οι δύο αθλήτριες είχαν δώσει συγκλονιστικό αγώνα τον περασμένο Απρίλιο στα γκρουπ του Προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης με την Τόλιου να προηγείται 3-0 σετ και τελικά να γνωρίζει την ήττα με 4-3.

Στον ελληνικό πάγκο κάθισε η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, ενώ αναπληρωματική του Λουξεμβούργου ήταν η Αριέλ Μπαρμπόσα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Λουξεμβούργο 1-3:

Κατερίνα Τόλιου-Νι Ξια Λιαν 0-3 (7-11, 1-11, 7-11)

Κωνσταντίνα Παρίδη-Σάρα ντε Νούτε 1-3 (12-10, 3-11, 6-11, 12-14)

Ελισάβετ Τέρπου-Τέσυ Γκοντερίνγκερ 3-1 (11-9, 14-16, 11-4, 11-7)

Τόλιου-Ντε Νούτε 0-3 (9-11, 7-11, 4-11)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ