Στο «τοπ 16» της Ευρώπης μπήκε η Μιχαηλίδου, ελπίζει σε πρόκριση και ο Κριζίνης

Στο «τοπ 16» της Ευρώπης μπήκε η Μιχαηλίδου, ελπίζει σε πρόκριση και ο Κριζίνης

Την είσοδό της στις 16 κορυφαίες αθλήτριες μπόουλινγκ της «Γηραιάς Ηπείρου» πανηγύρισε η Τάνια Μιχαηλίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Πρωταθλητών Μπόουλινγκ (ECC 2021), στα Χανιά, εκπληρώνοντας τον βασικό αγωνιστικό στόχο που είχε θέσει στην πρώτη της παρουσία στον θεσμό.

Την είσοδό της στις 16 κορυφαίες αθλήτριες μπόουλινγκ της «Γηραιάς Ηπείρου» πανηγύρισε η Τάνια Μιχαηλίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Πρωταθλητών Μπόουλινγκ (ECC 2021), στα Χανιά, εκπληρώνοντας τον βασικό αγωνιστικό στόχο που είχε θέσει στην πρώτη της παρουσία στον θεσμό.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τον προκριματικό γύρο με μέσο όρο 185,8 (2973 κορύνες στο σύνολο των 16 παιχνιδιών), επίδοση που την έφερε στη 13η θέση της γενικής κατάταξης και της χάρισε το εισιτήριο για τη φάση των «16».
Έτσι, θα συνεχίσει την προσπάθειά της το Σάββατο (30/10) και θα δώσει άλλα οκτώ παιχνίδια, που θα προστεθούν στα 16 προηγούμενα, με την επιδίωξη πλέον να φτάσει ακόμα ψηλότερα και να μπει στην οκτάδα των προημιτελικών.

Κορυφαίες του προκριματικού των γυναικών ήταν κατά σειρά η Δανή Μίκα Γκούλντμπεκ (μ.ό. 219,6), η Ολλανδή Νικόλ Σάντερς (μ.ό. 217) και η Σουηδή Βικτόρια Γιόχανσον (μ.ό. 204,7), ενώ η πρωταθλήτρια Κύπρου Νίκη Σχίζα έμεινε έξω από το «τοπ 16» τερματίζοντας στην 21η θέση με μέσο όρο 176,2 (2820 κορύνες σε 16 παιχνίδια).

«Είμαι τρισευτυχισμένη που κατάφερα να προκριθώ και ακόμα περισσότερο που το έζησα μέσα στη χώρα μου. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, επειδή λόγω των περιστάσεων είχαμε πάρα πολύ καιρό να αγωνιστούμε σ’ αυτό το επίπεδο.

Η απουσία αγώνων φάνηκε, αλλά παρόλα αυτά μπόρεσα να πετύχω αυτό που ήθελα. Ευχαριστώ πολύ όσους ήταν δίπλα μου και με στήριξαν, τον Νίκο Μπούφεση, τον συναθλητή μου στην Εθνική ομάδα στο ECC 2021 Βαγγέλη Κριζίνη, αλλά και την συναθλήτριά μου Νατάσα Ροβιθάκη. Ο πρώτος στόχος μου έχει πλέον επιτευχθεί και τώρα θέτουμε τον επόμενο, που είναι η πρόκριση στην οκτάδα. Θα βάλω τα δυνατά μου για να το κατορθώσω», δήλωσε η Τάνια Μιχαηλίδου μετά την πρόκρισή της στη φάση των «16» του ECC 2021.

Λίγο νωρίτερα, στο πρώτο σκέλος του αντίστοιχου προκριματικού των ανδρών, ο Βαγγέλης Κριζίνης έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του, χωρίς όμως να χάσει τις ελπίδες του για είσοδο στην προνομιούχο 16άδα της κατάταξης.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν κατάφερε να δείξει τις πραγματικές δυνατότητές του στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση και περιορίστηκε σε μέσο όρο σκορ 196,8 έπειτα από τα οκτώ παιχνίδια της Πέμπτης (28/10), επίδοση που μέχρι στιγμής τον φέρνει στην 24η θέση της γενικής κατάταξης στο σύνολο των 30 αθλητών, με 84 κορύνες διαφορά από το «τοπ 16».
Μαζί με τον Κριζίνη αγωνίστηκε και ο Κύπριος πρωταθλητής Κυριάκος Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε μέσο όρο 202,5 και βρίσκεται στην 21η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης.

Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν αύριο (Παρασκευή 29/10), με τη διεξαγωγή του δεύτερου σκέλους του προκριματικού, που περιλαμβάνει άλλα οκτώ παιχνίδια: Οι Κριζίνης και Κωνσταντίνου θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο πρωινό Β’ Γκρουπ (10:00 – 12:30), με στόχο να ανεβάσουν τον μέσο όρο τους, ενώ το Α’ Γκρουπ θα ακολουθήσει χρονικά (13:30 – 16:30).
Από το βαθμολογικό άθροισμα του διημέρου θα αναδειχθούν οι αθλητές που θα πάρουν τα εισιτήρια για τη φάση των «16», η οποία θα γίνει το Σάββατο (30/10).

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Πρωταθλητών Μπόουλινγκ διοργανώνεται στο “Mega Place” στα Χανιά από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α.), με συνδιοργανωτή φορέα την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ