Τρία χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο ομαδικό του διεθνούς τουρνουά της Λευκωσίας

Τρία χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο ομαδικό του διεθνούς τουρνουά της Λευκωσίας

O απολογισμός της Ελλάδας από διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Κύπρου.

Τρεις πρωτιές και μία 2η θέση είναι ο εξαιρετικός απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα στην πρώτη ενότητα του διεθνούς τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Κύπρου, που γίνεται στη Λευκωσία.

Το τουρνουά άρχισε το πρωί της Παρασκευής με το ομαδικό, το αγώνισμα ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και η Ελλάδα, που είχε παρουσία σε όλους τους τελικούς, χάρηκε τρία χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο.

Αναδείχτηκε νικήτρια στους αθλητές Κ21 (με τον Αλέξανδρο Μαδέση και τον Ιάσονα Κορδούτη στην ομάδα), στις αθλήτριες Κ21 (Χρυσή Φωτιάδου, Λεμονιά Γκαϊντατζή) και στις αθλήτριες Κ15 (Στέλλα Τζαρίδου, Δέσποινα Άμπα), ενώ κατέκτησε τη 2η θέση στους αθλητές Κ15 (Κώστας Μηλικούδης, Κώστας Σωτηρίου).

Τις ομάδες των αγοριών κοουτσάρει ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής κι εκείνες των κοριτσιών η προπονήτρια της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης Ευτυχία Περρή.

Συνολικά επτά χώρες παίρνουν μέρος στο φετινό τουρνουά της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που φιλοξενείται στο ευρύχωρο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης». Εκτός από την οικοδέσποινα Κύπρο και την Ελλάδα, είναι η Ιορδανία, η Μάλτα, η Ρουμανία, ο Λίβανος και η Αρμενία.

Σε όλες τις κατηγορίες, πλην εκείνης των κορασίδων, σχηματίστηκαν αρχικά δύο όμιλοι κι εν συνεχεία οι δύο πρώτες ομάδες πέρασαν στα ημιτελικά και αναμετρήθηκαν χιαστί. Το κορμπιγιόν (με διπλό ενδιάμεσα σε τέσσερα ατομικά) ήταν το σύστημα διεξαγωγής για κάθε αναμέτρηση.

Στην ηλικιακή κατηγορία Κ21 των ανδρών η εθνική μας ομάδα (Ι. Κορδούτης, Μαδέσης) νίκησε στον τελικό την Ιορδανία με 3-0. Σημειωτέον ότι από τη συγκεκριμένη χώρα είχε ηττηθεί χτες στον όμιλο, γι’ αυτό πέρασε ως 2η στην επόμενη φάση. Στα ημιτελικά η Ελλάδα είχε κάμψει με 3-1 την Κύπρο Α.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών οι διεθνείς μας (Φωτιάδου, Γκαϊντατζή) πρώτευσαν αρχικά στον όμιλό τους με τρεις νίκες. Στον ημιτελικό ξεπέρασαν δύσκολα την Κύπρο με 3-2 κι έφτασαν στον τελικό κόντρα στην Αρμενία. Είχαν πολύ δύσκολο έργο σε αμφίρροπη αναμέτρηση και επικράτησαν ξανά με 3-2 για να πάρουν την πρωτιά.

Στο ομαδικό των αθλητριών Κ15 ήταν λιγότερες οι συμμετοχές κι έτσι έγινε ένας ενιαίος όμιλος την Παρασκευή. Η Άμπα και η Τζαρίδου κατάφεραν να επικρατήσουν όλων των αντιπάλων και να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο. Κατέβαλλαν την Αρμενία, τον Λίβανο, την Ιορδανία και τη Ρουμανία με 3-0 και την Κύπρο με 3-1.

Οι παίδες (Σωτηρίου, Μηλικούδης) πέρασαν ως νικητές από το δικό τους γκρουπ και τελικά έφτασαν στο καθοριστικό ματς για την πρωτιά κόντρα στην Κύπρο. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν άμεσα και τελικά λύγισαν με 3-1 για ν’ αρκεστούν στο ασημένιο μετάλλιο. Το τουρνουά συνεχίζεται με το απλό και το διπλό και τελειώνει αύριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ