Ο δεκάλογος της σωστής ενδυνάμωσης (vids)

Ο δεκάλογος της σωστής ενδυνάμωσης (vids)

Αν είστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να δουλέψετε για τη δύναμή σας, παρακάτω θα βρείτε 10 συμβουλές για να κάνετε τη «γυμναστική σας ζωή» κομματάκι ευκολότερη.

Η δύναμη είναι το θεμέλιο της καθημερινής επαφής με τον αθλητισμό. Δεν περιορίζεται στο μέγεθος και τον όγκο των μυών. Όσο δυναμώνετε, είστε σε θέση να χάσετε ευκολότερα βάρος, να τρέξετε πιο γρήγορα και να γυμναστείτε εντονότερα.

Αν είστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να δουλέψετε για τη δύναμή σας, παρακάτω θα βρείτε 10 συμβουλές για να κάνετε τη «γυμναστική σας ζωή» κομματάκι ευκολότερη.

1.Η σημασία του Big4

Squats, deadlifts, bench press και shoulder press. Η αγία τετράδα των ασκήσεων δύναμης που πρέπει να κάνει όποιος επιθυμεί να αποκτήσει δύναμη και όγκο. (δες αναλυτικά στο Νο10)

2.Εν αρχή ην… η μπάρα

Ξέχνα τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Η μπάρα είναι ο βασιλιάς, τα βαράκια (αλτήρες) είναι η βασίλισσα και όλα τα άλλα έχουν μεν θέση, αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικά. Ξεκινήστε τις προπονήσεις σας με ασκήσεις στη μπάρα, όπως το «big4» στο Νο1. Η μπάρα σας επιτρέπει να φορτώσετε περισσότερο βάρος, και η άρση βαρών είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της δύναμης. Μόλις ολοκληρώσεις τις ασκήσεις με τα περισσότερα βάρη, προχώρα στους αλτήρες.

3.Κάντε το απλό

Μερικοί γυμναστές καθοδηγούν τους πελάτες τους να σηκώνουν βάρη με συγκεκριμένο ρυθμό, πχ. 3 δευτερόλεπτα πάνω, 1 κάτω. Αυτή είναι μια εξαιρετκή τακτική, αλλά για μυημένους και όχι αν ξεκινάς τώρα. Δεν χρειάζεται να μετράτε τίποτα εκτός από τις επαναλήψεις κατά τη διάρκεια ενός σετ. Απλά εστιάστε στην ανύψωση και μείωση των βαρών σας με ελεγχόμενο τρόπο, και απλά κρατήστε για 1 δευτερόλεπτο στο ανώτερο σημείο της άρσης. Ο μόνος τρόπος που θα σας εξασφαλίσει την πρόοδο είναι η σταδιακή αύξηση του βάρους που σηκώνετε.

4.Καταγράψτε την πρόοδό σας

Καταγράψτε τις ασκήσεις σας, τα σετ, τις επαναλήψεις και το είδος της κάθε προπόνησης. Σημειώστε τις καλύτερες επιδόσεις και τις περισσότερες επαναλήψεις που καταφέρατε με συγκεκριμένο βάρος και προσπαθήστε να βελτιώσετε αυτά τα νούμερα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο iform.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ