Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Αγωνίζεται αύριο ξημερώματα κάποιος Ελληνας αθλητής για να ξυπνήσουμε και να ΜΗΝ δούμε την προσπάθειά του στην ΕΡΤ;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Διαθεσόπουλος : «Εθνική αξία οι επιτυχίες των αθλητών μας»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την κατάργηση των κινήτρων στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό σχολίασε τη νομοθετική ρύθμιση.

Διαθεσόπουλος : «Εθνική αξία οι επιτυχίες των αθλητών μας» | to10.gr

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, πήρε θέση με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για κατάργηση των προνομίων των αθλητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Προ ημερών το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση με την οποία έκρινε, κυρίως, ότι τα κίνητρα για τους αθλητές και οι διακρίσεις τους, που έχει θεσπίσει το άρθρο 34 του Νόμου 2725/99, είναι αντισυνταγματικά.

Η πιο πάνω απόφαση, όσο και αν φαίνεται ότι ερείδεται στην ισότητα των Ελλήνων Πολιτών, ως επιτάσσει το Σύνταγμα, στην ουσία της, απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα για την ηθική ανταμοιβή Αθλητών που προσφέρουν μεγάλες επιτυχίες στον Ελληνικό Αθλητισμό και αναβαθμίζουν το κύρος και την αξία της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες, από κάθε άποψη, εποχές που διέρχεται ο Ελληνικός Λαός.

Οι Αθλητές, που επιβραβεύει η Πολιτεία με αυτά τα κίνητρα, είναι καθαρά ερασιτέχνες αθλητές, με τεράστιες προσπάθειες και κόπο που καταβάλλουν για να χαρίσουν αυτές τις επιτυχίες στην Πατρίδα μας. Οι επιτυχίες τους είναι «μια Εθνική Αξία» μεγάλη και σημαντική, και η πολιτεία αυτή την Εθνική Αξία που προσδίδουν στον Αθλητισμό μας και στη χώρα μας, την ανταμείβει με τα κίνητρα που έχει θεσπίσει με τις πιο πάνω διατάξεις.

Ο Αθλητισμός ως «Κοινωνικό Αγαθό», παράλληλο με αυτό τις Παιδείας, είναι ένας πυλώνας που ωθεί και προστατεύει την Νεολαία μας από ότι επιβλαβές την μαστίζει αυτές τις εποχές. Δίνει κίνητρο στις οικογένειες και τους γονείς να ωθούν τα παιδιά τους προς αυτή την κατεύθυνση, αντικείμενο να ασχοληθούν με κάτι επωφελές για την υγεία τους, την σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη, τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και την ανάπτυξη της ψυχικής τους δύναμης μέσα από τον αθλητικό ανταγωνισμό, για να επιβιώσουν καλύτερα στις δυσκολίες της ζωής και της κοινωνίας.

Αν τα κίνητρα που θεσπίζουν οι πιο πάνω διατάξεις καταργηθούν, τούτο είναι «καταστροφικό» για όλα τα πιο πάνω που προσφέρει ο Αθλητισμός, γιατί έτσι αποτρέπονται τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό και να επιδιώξουν άλλες δραστηριότητες, εφόσον η μεγάλη τους προσπάθεια και ο μεγάλος χρόνος που απαιτούνται, ώστε ένας Αθλητής να φθάσει να χαρίζει τεράστιες επιτυχίες κυρίως σε διεθνές επίπεδο για τον Αθλητισμό μας και την Πατρίδα μας, μένουν χωρίς την ανταμοιβή που οφείλει η Πολιτεία σε αυτούς. Την Πατρίδα που την εξυψώνουν και την κάνουν γνωστή σε όλη την υφήλιο. Εννοείται ότι αυτό που προσφέρουν στην Ελλάδα, η Πολιτεία το ανταμείβει με ένα εφόδιο που τους παρέχει για να αντιμετωπίσουν την υπόλοιπη ζωή τους όταν σταματήσουν τον Αθλητισμό και φυσικά ΔΕΝ είναι «ισότητα» αυτό που έκρινε το ΣτΕ, αλλά είναι «αδικία» για αυτούς που πραγματικά προσφέρουν στην Πατρίδα.

Πιστεύω και θεωρώ απαραίτητο, άμεσα η Πολιτεία με οποιονδήποτε τρόπο, και δη νομοθετικά, να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται με την απόφαση του ΣτΕ, ώστε να εξακολουθούν να υπάρχουν τα κίνητρα και η αρωγή της Πολιτείας σε παιδιά «που ανεβάζουν ψηλά την Ελλάδα» και γεμίζουν χαρά και περηφάνια όλους τους Έλληνες.

Πιστεύοντας ότι η βούληση και η θέληση της ελληνικής Πολιτείας προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι θετική, όλοι όσοι ασχολούμεθα με τον Ελληνικό Αθλητισμό με οιαδήποτε ιδιότητα, ευελπιστούμε πως θα αντιμετωπίσει το μέγιστο αυτό πρόβλημα με τον καλύτερο ενδεικνυόμενο τρόπο».

Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Πρόεδρος της Κ.Ο.Ε.»

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από