Στην Καμπέρα το νέο προπονητικό βήμα του Γιώργου Λογοθέτη στην Αυστραλία

Στην Καμπέρα το νέο προπονητικό βήμα του Γιώργου Λογοθέτη στην Αυστραλία

Χρόνια τώρα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση παίρνει χαρές από δικούς της ανθρώπους, που είτε διακρίνονται σε διεθνείς διοργανώσεις με εξωαγωνιστικές ιδιότητες, είτε ζουν κι εργάζονται με επιτυχία στο εξωτερικό.

Χρόνια τώρα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση παίρνει χαρές από δικούς της ανθρώπους, που είτε διακρίνονται σε διεθνείς διοργανώσεις με εξωαγωνιστικές ιδιότητες, είτε ζουν κι εργάζονται με επιτυχία στο εξωτερικό. Τους τελευταίους μήνες τέτοια καλά νέα έρχονται μαζεμένα από τον χώρο της προπονητικής. Η ΕΦΟΕπΑ θέλει ν’ αναδεικνύει κάθε ανάλογη περίπτωση, που μαθαίνει και είναι ώρα να σταθεί στο καινούργιο και σημαντικό βήμα του προπονητή Γιώργου Λογοθέτη στην Αυστραλία! Του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας σε διασυλλογικό επίπεδο ανδρών, όπως και σε όλα τα αγωνίσματα των νεαρών ηλικιών, ο οποίος μετά από 1 χρόνο στη Μελβούρνη, 4 χρόνια στο Τάουνσβιλ και αρκετές επιτυχίες είναι εδώ και λίγο καιρό head coach/manager στην περιφέρεια Australian Capital Territory στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, την Καμπέρα! Μέσα σε λίγο καιρό δηλαδή, είχαμε την πρόσληψη του Ντανιέλ Τσιόκα στην εθνική ομάδα ανδρών του Κατάρ (παρεμπιπτόντως, συμπαίκτης με τον Λογοθέτη ο σπουδαίος αμυντικός, στη «χρυσή» εποχή του ΑΚ Ζωγράφου, τη δεκαετία του ’90), το νέο συμβόλαιο της ομοσπονδίας των Μαλδίβων με τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, την έναρξη συνεργασίας της Μαρίας Χριστοφοράκη με την ομοσπονδία της Σουηδίας και την πρόοδο του Γιώργου Λογοθέτη στην Αυστραλία, όχι μόνο με τη μετακίνηση σε αγορά μεγαλύτερη και με καλύτερες προοπτικές, αλλά και με τη συνεχή διεύρυνση  των γνώσεών του μέσα από συμμετοχή σε διάφορα events προπονητών. Εξελίξεις όλες αυτές, που τιμούν τον Έλληνα προπονητή και υπογραμμίζουν τις δυνατότητές του.

Ο Γιώργος Λογοθέτης πήγε για μόνιμη εγκατάσταση στην Αυστραλία το 2017. Σπουδάζοντας προπονητική δεν άργησε να βρει στη χώρα το νέο του ρόλο στο άθλημα, το νέο δυνατό κίνητρο. Δούλεψε αρχικά για 1 χρόνο στη Μελβούρνη και μετά πήγε στο Τάουνσβιλ, όπως ως head coach για 4 χρόνια σημείωσε διακρίσεις και εξέλιξε ουκ ολίγους νεαρούς αθλητές. Αναδείχτηκαν αρκετοί πρωταθλητές σε ηλικιακά πρωταθλήματα της πολιτείας Queensland, καθώς και 4 αθλητές στο top 20 των ηλικιών τους στην Αυστραλία. Παρενθετικά να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2018 είχε οργανώσει προπονητικό καμπ στο Τάουνσβιλ και είχε προσκαλέσει ως κεντρικά πρόσωπα τον Κώστα Βατσακλή και τον Γιάννη Σγουρόπουλο, που λίγες ημέρες πριν είχαν μετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων σε άλλη πόλη της Αυστραλίας.

Η δουλειά του παλιού διεθνή αθλητή αναγνωρίστηκε και λίγο καιρό πριν από την αλλαγή του χρόνου τού έγινε πρόταση από την περιφέρεια ACT (Australian Capital Territory). Ο Λογοθέτης τη δέχτηκε και ανέλαβε head coach/manager στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας. Εκεί έχει την ευθύνη, πέρα από τις μικρές ηλικίες, όλων των μελών (περίπου 480 ενεργά μέλη). «Μεγαλύτερη αγορά, πιο ανταγωνιστική και με καλές προοπτικές. Η προπόνηση γίνεται σε 3 διαφορετικά γήπεδα στην πόλη, τα μέλη είναι όλων των ηλικιών και υπάρχουν προπονητικά προγράμματα για νέους παίκτες 5-7 ετών έως και προπονητικά προγράμματα ενηλίκων και βετεράνων», δήλωσε με ενθουσιασμό στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ ο 47χρονος προπονητής, ο οποίος ολοκλήρωσε πρόσφατα τη μετακόμιση.

Σύμβουλος σε διαδικτυακά προγράμματα προπονητών

Παράλληλα μάς έκανε γνωστές κι άλλες δράσεις του πάνω στην προπονητική. «Έτρεξε» online πρόγραμμα από την παγκόσμια ομοσπονδία (ITTF virtual mentorship program 2021) όπου ήταν mentor σε τρεις προπονητές από το Guam, την Τόνγκα και την Νέα Ζηλανδία. «Ήταν τρομερή εμπειρία να διδάσκεις online. Η διάρκεια του ήταν τέσσερις μήνες και τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2021», θα επισημάνει.

Τους τελευταίους επτά μήνες έχει επιλεγεί και μετέχει και σε ένα άλλο πρόγραμμα από το Table Tennis Australia. Επίσης ως mentor έχει την Eva Geller από την Γερμανία. «Δεν νομίζω ότι μπορώ να περιγράψω ακριβώς τα αισθήματα που νιώθω, όταν μια τόσο καταξιωμένη προπονήτρια μεταφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της σε εμένα. Έχουμε εβδομαδιαίες συναντήσεις με διάφορα θέματα και εργασίες», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ