«Άγγιξε» τις 200 δηλώσεις συμμετοχής το τουρνουά του Πέρα Αθηνών

«Άγγιξε» τις 200 δηλώσεις συμμετοχής το τουρνουά του Πέρα Αθηνών

Ξανά σε υψηλά επίπεδα οι συμμετοχές.

Το «Ανοιχτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑΣ Πέρα 2021-2022» δίνει συνέχεια την άλλη βδομάδα στη σειρά των φετινών αναπτυξιακών τουρνουά κι έχει ήδη ένα πολύ ενθαρρυντικό νέο: Ότι οι δηλώσεις συμμετοχής «άγγιξαν» τις 200 και κυμαίνονται ξανά στα υψηλά επίπεδα, στα οποία έχει συνηθίσει ο θεσμός τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το όπεν θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου και το οργανώνει η ΕΦΟΕπΑ σε συνεργασία με τον ΑΣ Πέρα Αθηνών στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο. Η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις έληξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου με 199 αθλητές και αθλήτριες από 48 σωματεία όλης της χώρας. Σίγουρα θα υπάρξει μείωση μέχρι τις κληρώσεις της Τρίτης 1 Μαρτίου, καθώς άλλωστε δεν συμπληρώνονται κάποιες ηλικιακές κατηγορίες, όμως όταν ο κορωνοϊός εξακολουθεί να επηρεάζει τις αθλητικές εκδηλώσεις και υπάρχουν πάντα τα διόλου ευκαταφρόνητα έξοδα των αποστολών, είναι σημαντικό να εκφράζεται μεγάλο ενδιαφέρον για τον θεσμό, που αφορά στο μέλλον του αθλήματος.

Για το 4ο τουρνουά της φετινής σεζόν έγιναν δηλώσεις συμμετοχής στις 9 από τις 10 ηλικιακές κατηγορίες, που κλασικά προκηρύσσονται. Άσχετα με τις ακυρώσεις, που συνήθως προκύπτουν, ο αριθμός 199 είναι πολύ υψηλός κι αυτό ενθαρρύνει τους διοργανωτές και πρέπει να επισημανθεί. Δήλωσαν 63 παίδες, 43 παμπαίδες, 28 κορασίδες, 24 έφηβοι, 17 νεάνιδες, 13 παγκορασίδες, 7 μίνι παμπαίδες, 2 Νέοι άνδρες και 2 μίνι παγκορασίδες. Στις κληρώσεις την προσεχή Τρίτη θα ξεκαθαρίσει ο τελικός αριθμός των αθλητών, που πρόκειται να πάνε προς τους αγώνες, πάντως δεν είναι εφικτό να γίνουν όλες αυτές οι ηλικιακές κατηγορίες, αφού σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ελάχιστες οι δηλώσεις.

* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την προκήρυξη των αγώνων στη διεύθυνση  Ειδική Προκήρυξη Ανοιχτού Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Α.Σ.ΠΕΡΑ.

* Μία σημαντική αλλαγή είναι ότι η ΕΦΟΕπΑ ανακοίνωσε μερική χαλάρωση μέτρων και κατάργηση του rapid test πριν από τους αγώνες. «Οι πλήρως εμβολιασμένοι κι όσοι έχουν σε ισχύ πιστοποιητικό νόσησης δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test πριν από τους αγώνες».

* Τις νεαρές ηλικίες αφορά κι ένα ακόμα νέο. Μετά τη συμμετοχή της στο τουρνουά Youth Contender του Σπα, στο Βέλγιο, η Αγγελική Ευμορφιάδη πήρε ορισμένους πόντους και μπήκε πρώτη φορά στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης. Την τρέχουσα εβδομάδα εμφανίζεται στο νούμερο 315 στις αθλήτριες έως 17 ετών και στο 435 σε εκείνες μέχρι 19 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ