«Αποκαλυπτήρια» στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες για το ανσάμπλ

«Αποκαλυπτήρια» στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες για το ανσάμπλ

Το ελληνικό ανσάμπλ βαθμολογήθηκε με 21,700 βαθμούς.

Με την Εθνική ομάδα ανσάμπλ να πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματός της στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, συνεχίστηκε στο Φάληρο το 7ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι) δεν απέφυγαν τα λάθη, δείχνοντας ότι χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν όσο ψηλά μπορούν, ωστόσο με την εμφάνισή τους πήραν δύναμη από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες, προκειμένου να συνεχίσουν με επιμονή την προσπάθειά τους.

Το ελληνικό ανσάμπλ βαθμολογήθηκε με 21,700 β, έχοντας ως μουσική υπόκρουση μία μίξη κομματιών του βιολιστή Ίλια Κάλερ (“No.24 In a minor / The best of Paganini”) και το “They don’t care about us” του Μάικλ Τζάκσον σε ρεμίξ του Τόνι Μπράουν.

Έτσι, σε συνδυασμό με τους 27,200 βαθμούς της πρεμιέρας στα 5 στεφάνια, η Ελλάδα έφτασε τους 48,900 στο σύνολο και κέρδισε την 1η θέση στον σύνθετο αγώνα, μπροστά από τη Λετονία που είχε 42,750 β. (23,450 + 19,300).

Η ανανεωμένη ελληνική ομάδα της Μαρίνα Φατέεβα θα ξαναπαρουσιάσει αύριο (Κυριακή 13/03) τα δύο προγράμματά της, στα 5 στεφάνια και στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, με στόχο να πετύχει καλύτερες εκτελέσεις και να παρουσιαστεί πιο έτοιμη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ερχόμενης εβδομάδας (18-20 Μαρτίου), στο οποίο θα κληθεί να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι σε ισχυρές αντιπάλους από Ευρώπη και Ασία.

Στο ταπί του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου του Φαλήρου ανέβηκαν, εκτός επίσημου αγωνιστικού προγράμματος, και οι πρωταθλήτριες του ατομικού γυναικών Παναγιώτα Λύτρα και Εβίτα Γιαννοπούλου, που έκαναν εμφάνιση επίδειξης ενόψει της επερχόμενης συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα σημερινά αγωνίσματα (Σάββατο 12/03) του Aphrodite Cup περιλάμβαναν επίσης το δεύτερο σκέλος του προκριματικού των νεανίδων. Παρούσες στους τελικούς οργάνων της Κυριακής (13/03) θα είναι από ελληνικής πλευράς η Ουρανία Συγκούνα (σε μπάλα, κορύνες, κορδέλα) και η Ειρήνη Κράλλη (στο στεφάνι), οι οποίες κατέκτησαν την 3η και την 7η θέση, αντίστοιχα, στο σύνθετο ατομικό αθλητριών γεννημένων το 2008. Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, με καλά πλασαρίσματα στο σύνθετο ατομικό, έκαναν και οι υπόλοιπες επίλεκτες Ελληνίδες αθλήτριες που συμμετείχαν στην κατηγορία νεανίδων.

Το 7o Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup πραγματοποιείται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος» αποτελεί Κοινωνικό Εταίρο της διοργάνωσης, η οποία παράλληλα υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και είναι ενταγμένη στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ