Επεσε η αυλαία στο Athens Junior European Cup 2022 στο τζούντο

Επεσε η αυλαία στο Athens Junior European Cup 2022 στο τζούντο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο του Athens Junior European Cup 2022 στο τζούντο στο κλειστό «Γ. Στεφανόπουλος» του Περιστερίου.

Σε μία πραγματική γιορτή του αθλητισμού, όπου οι διοργανωτές έλαβαν τα εγκώμια των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το οργανωτικό, αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι, οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την Ελλάδα να έχει αρκετά καλές συμμετοχές και τελικά να ολοκληρώνει την διοργάνωση με τα δύο χάλκινα μετάλλια από την πρώτη ημέρα των αγώνων.

Η Αθήνα φιλοξένησε 300 αθλητές και αποστολές από 27 χώρες του κόσμου που έμειναν ενθουσιασμένες από την διοργάνωση και το αγωνιστικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Sports Commissioner της EJU, Branislav Crnogorac ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο των διοργανωτών για το τοπ επίπεδο της διοργάνωσης σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο.

«Το Athens Junior European Cup ήταν αναμφίβολα σε εξαιρετικό επίπεδο. Έμοιαζε οργανωτικά περισσότερο σε τουρνουά επιπέδου ανδρών- γυναικών. Εγινε σπουδαία δουλειά από τους διοργανωτές σε ένα τοπ επιπέδου τουρνουά. Μετά την πανδημία κινούμαστε βήμα με βήμα για να δούμε αγώνες υψηλού επιπέδου. Το γεγονός ότι στην Αθήνα μετείχαν 300 αθλητές από 27 χώρες, μεταξύ των οποίων τεράστιες δυνάμεις όπως η Γαλλία ή το Ισραήλ, είναι σπουδαίο για όλους. Είδαμε αγώνες τοπ επιπέδου σίγουρα» ανέφερε ο Βόσνιος παράγοντας

Από την πλευρά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, ο Πρόεδρος Δημήτρης Μιχαϊλίδης, τόνισε:

«Ηταν μία διοργάνωση που στέφθηκε με επιτυχία σε όλα τα επίπεδα. Είχαμε 300 συμμετοχές από 27 κράτη και θα μπορούσαμε να έχουμε άλλες 100, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία μας στέρησε αυτή την ευκαιρία. Είδαμε τα δικά μας παιδιά να διαπρέπουν και να κερδίζουν δύο μετάλλια, ενώ είχαμε και καλά πλασαρίσματα. Στο οργανωτικό μέρος κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να ικανοποιήσουμε τις αποστολές και με απώτερο σκοπό να διαφημίσουμε το άθλημα, αλλά και την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο και νομίζω τα καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Γ.Γ.Α και τον κ. Γιώργο Μαυρωτά που στήριξαν και με την παρουσία τους την διοργάνωση και φυσικά τους χορηγούς μας».

Στο αγωνιστικό σκέλος, για τα ελληνικά χρώματα την καλύτερη εμφάνιση έκανε η Γαλήνη Συρινίδου που έφτασε ως τον δεύτερο γύρο των ρεπεσάζ και μία ανάσα από τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, αλλά στην αναμέτρηση με την Λετονή Σοκιργιάνσκα τραυματίστηκε και έχασε με ippon τον αγώνα.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας, Αζερμπαϊτζάν (υπό το βλέμμα του πρέσβη της χώρας Ανάρ Χουσεϊνοφ), Τουρκια, Κόσοβο και Ισραήλ πρωταγωνίστησαν στους 7 τελικούς που διεξήχθησαν.

Αναλυτικά οι εμφανίσεις των Ελλήνων την δεύτερη ημέρα

ΑΝΔΡΕΣ

-81κ.
Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο Μάριος Καψούρος κόντρα στον Αζέρο Ζαμάνοφ κερδίζοντάς τον με ippon. Στον δεύτερο αγωνίστηκε απέναντι στον Σλοβάκο Μάρουσκα ωστόσο και ηττήθηκε.
Ο Αλέξανδρος Ζαϊμίδης απέναντι στον Γεωργιανό Αντία ξεκίνησε με ippon και στον δεύτερο γύρο κόντρα στον Τούρκο Σιμσέκ έχασε με ippon.
Στον πρώτο γύρο ο Παύλος Καπελάς ηττήθηκε με ippon από τον Τσέχο Ιβάνκα.
Ο Παναγιώτης Κυβελίδης κόντρα στον Ισραηλινό Μπαντάς έχασε με ippon στον πρώτο γύρο.
Ο Αρης Ζάραγκας κόντρα στον Αζέρο Ιμαμβερντίεφ αποκλείστηκε επίσης με ippon. Στα ρεπεσάζ αντιμετώπισε τον Σέρβο Ζούμποβιτς όπου κι εκεί δεν κατάφερε να κερδίσει
Ο Αλέξανδρος Κατσούλης με αντίπαλο τον Σουηδό Χέντενμπλαντ έχασε με ippon στον πρώτο γύρο.

-90κ.
Στον δεύτερο γύρο ο Στυλιανός Κωστελίδης αντιμετώπισε τον Κύπριο Σόλωνος και μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, κατάφερε να τον κερδίσει με ippon.
Στα προημιτελικά βρέθηκε στον δρόμο του ο Ισραηλινός Σίβαν ο οποίος ωστόσο απέκλεισε  τον Ελληνα πρωταθλητή στέλνοντάς τον στα ρεπεσάζ. Εκεί ο Κωστελίδης κόντρα στον Ρουμάνο Σιμπισάν ηττήθηκε με ippon.
Στον δεύτερο γύρο ο Αλέξης Σπερλίδης αγωνίστηκε με αντίπαλο τον Τούρκο Ντεμιρτάς και αποκλείστηκε. Πήρε το εισιτήριο όμως για τα ρεπεσάζ κι εκεί βρήκε στον δρόμο του τον Μαμλίντοφ από το Καζακστάν. Εφτασε τον αγώνα στο χρυσό σκορ όπου έχασε με waza-ari.
Ο Βασίλης Αποστολακούδης κόντρα στον Βόσνιο Χάσιτς αποκλείστηκε με παρατηρήσεις στον πρώτο γύρο.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-48κ.
Η Δέσποινα Αναστασοπούλου κόντρα στην Τσέχα Μποντνάροβα δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στον πρώτο γύρο.
Η Κωνσταντίνα Χαμακιώτη κόντρα στην Μπάμπουλφαθ από την Σουηδία αποκλείστηκε επίσης στον πρώτο γύρο, αλλά πήρε θέση στα ρεπεσάζ όπου αντιμετώπισε την Αλίεβα από το Αζερμπαϊτζάν. Δεν κατάφερε όμως να συνεχίσει χάνοντας με ippon.

-52κ.
Στον δεύτερο γύρο η Μάρθα Παπαστεργίου αγωνίστηκε κόντρα στην Μουμίνοβικ από το Κόσοβο χάνοντας με ippon. Στα ρεπεσάζ αγωνίστηκε με την Τουρκάλα Σεράς και αποκλείστηκε.
Στον ίδιο γύρο η Ραφαέλλα Μαρινάκη αγωνίστηκε κόντρα στην Σεράς από την Τουρκία και αποκλείστηκε.
Στον δεύτερο γύρο μπήκε στον αγώνα και η Μαρία Ελένη Γκόγκουα απέναντι στην Πολωνή Κλίμζακ από την οποία αποκλείστηκε. Πέρασε στα ρεπεσάζ και αντιμετώπισε την Τουρκάλα Γκιουνές όπου στο χρυσό σκορ ηττήθηκε και αποκλείστηκε.
Η Μαρία Τσαπάρα αντιμετώπισε την Σέρβα Νίσαβιτς, αλλά ηττήθηκε με ippon. Αγωνίστηκε και στα ρεπεσάζ με την Ισραηλινή Ράαμπ, χάνοντας και πάλι με ippon.
Στον πρώτο γύρο η Μαρίνα Ρούντη πάλεψε κόντρα στην Τουρκάλα Κοτσιγίτ, όμως αποκλείστηκε με παρατηρήσεις.
Η Τζουγκέρτα Κάνι αντιμετώπισε την Ρουμάνα Πάσκα και ηττήθηκε με ippon καθώς τραυματίστηκε στην αρχή του αγώνα.

-57κ.
Από τον δεύτερο γύρο άρχισε την προσπάθειά της η Γαλήνη Συρινίδου κόντρα στην Τσβέτκο από την Κροατία και ξεκίνησε εξαιρετικά παίρνοντας την πρόκριση με ippon σε 26 δευτερόλεπτα. Στον προημιτελικό αντιμετώπισε την Τουρκάλα Κάρανταγκ χάνοντας ωστόσο με ippon.
Βρέθηκε στα ρεπεσάζ όπου αντιμετώπισε την Ισραηλινή Τέλεμ στον πρώτο γύρο και προκρίθηκε με waza-ari. Στην επόμενη φάση των ρεπεσάζ αντιμετώπισε την Λετονή Σοκιργιάνσκα από την οποία ηττήθηκε με ippon και ολοκλήρωσε την συμμετοχή της.
Η Ευαγγελία Γαβαλά κόντρα στην Κύπρια Ιορδάνου κέρδισε στο χρυσό σκορ στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο αντιμετώπισε την Ντόρι από το Ισραήλ από την οποία ηττήθηκε με ippon.
Στον πρώτο γύρο η Κατερίνα Παπαδοπούλου αντιμετώπισε την Τουρκάλα Ογκούζ όπου ηττήθηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ