Ο Ποσειδών Λουτρακίου στους παίδες και ο ΟΑ Χανίων στις κορασίδες τους πανελλήνιους τίτλους στο ομαδικό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Ο Ποσειδών Λουτρακίου στους παίδες και ο ΟΑ Χανίων στις κορασίδες τους πανελλήνιους τίτλους στο ομαδικό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Ο Ποσειδών Λουτρακίου και ο ΟΑ Χανίων είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο ομαδικό παίδων και κορασίδων αντίστοιχα, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Επικράτησαν σε σπουδαίους τελικούς, οι οποίοι κρίθηκαν στα πέντε επί μέρους ματς κι έκλεισαν με σασπένς και συγκινήσεις το πρώτο μέρος στο πετυχημένο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ορεστιάδας, στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς». Το σωματείο της Κορινθίας έφτασε στον παρθενικό τίτλο του στο ομαδικό της συγκεκριμένης κατηγορίας και τον πρόσθεσε στον αντίστοιχο περσινό στους παμπαίδες, που επίσης είχε ιστορική διάσταση. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε την οικοδέσποινα Φιλία Ορεστιάδας με 3-2.

Η ομάδα της Κρήτης πανηγύρισε ξανά μετά από 26 χρόνια την πρωτιά στις κορασίδες νικώντας στον τελικό τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, επίσης με 3-2. Η κορυφαία διοργάνωση συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς. Την οργανωτική ευθύνη έχει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με συνδιοργανωτή τον δήμο Ορεστιάδας και τη συνδρομή του τοπικού Γυμναστικού Συλλόγου Φιλία. Όλο το πρωτάθλημα καλύπτεται στο ίντερνετ και το λινκ για το live της 2ης ημέρας ήταν 2021-22 Greek Table Tennis Πανελλήνιο Παίδων-Κορασίδων 29/04/2022.

Στο ομαδικό παίδων πήραν μέρος 9 ομάδες και αρχικά χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ. Ύστερα από μία σειρά θεαματικά και αμφίρροπα παιχνίδια έφτασαν στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου ο Ποσειδών Λουτρακίου από το νούμερο 1 των seeding και η Φιλία Ορεστιάδας από το νούμερο 4. Έγινε τελικός για γερά νεύρα, γεμάτος διακυμάνσεις στα σκορ και εναλλαγές συναισθημάτων, ενώ οι λιγοστοί φίλαθλοι από την Ορεστιάδα ζέσταναν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα με τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις τους για τη γηπεδούχο ομάδα.

Τα τρία από τα πέντε ματς πήγαν στα πέντε σετ. Τα δύο τα πήρε ο Ποσειδών κι αυτό αποδείχτηκε αποφασιστικής σημασίας, καθώς δεν έφτασαν για τη Φιλία οι δύο νίκες του Μηλικούδη. Στο φινάλε ο Κούτρα υπερείχε του Γακίδη και διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για το Λουτράκι έπειτα από αναμέτρηση τριών ωρών.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Φιλία-Ποσειδών Λουτρακίου 2-3:

Κωνσταντίνος Μηλικούδης-Γιάννη Κούτρα 3-0 (11-6, 12-10, 11-9)

Γιάννης Γακίδης-Γιάννης Αναστασιάδης 2-3 (11-9, 10-12, 6-11, 13-11, 10-12)

Κωνσταντίνος Γκαϊντατζής-Γιάννης Κιοσελόγλου 2-3 (11-3, 9-11, 11-8, 4-11, 10-12)

Μηλικούδης-Αναστασιάδης 3-2 (11-6, 10-12, 7-11, 11-7, 11-9)

Γακίδης-Κούτρα 0-3 (3-11, 5-11, 8-11)

Οι προπονητές του Ποσειδώνα Χρήστος Τσαρσιταλίδης και Τάκης Τσαρισσταλίδης είχαν στη σύνθεση και τον Κωνσταντίνο Ισαακίδη και γενικά τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στη διοργάνωση. Με δύο 12χρονους (Κιοσελόγλου, Ισαακίδη) κι έναν 14χρονο (Κούτρα) πέραν του Αναστασιάδη, που είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου.  Η Φιλία του Γκεόργκι Δασκάλοφ χρησιμοποίησε στους αγώνες και τον Στέλιο Τζιαμαλίδη.

Ο Ποσειδών άρχισε την πορεία του από το 1ο γκρουπ όπου αναδείχτηκε νικητής επικρατώντας με 3-0 της Προόδου Βουτζά Ραφήνας και του ΠΑΟ Φυλής. Μπήκε κατευθείαν στα ημιτελικά κι εκεί απέκλεισε, επίσης με 3-0, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η Φιλία Ορεστιάδας πήρε αρχικά την 1η θέση στο 3ο γκρουπ όπου είχε αναμετρήσεις με δύο άλλες ομάδες του Έβρου. Νίκησε με 3-2 τον επικεφαλής Εθνικό Αλεξανδρούπολης και με 3-0 τον Φάρο Αλεξανδρούπολης. Την Παρασκευή κατάφερε την είσοδο στα μετάλλια όταν επιβλήθηκε με 3-0 της Προόδου και αργότερα νίκησε στην 4άδα και το 2ο φαβορί, τους Φοίνικες, με σπουδαία ανατροπή 3-2. Τρεις ώρες κράτησε ο συγκλονιστικός δεύτερος ημιτελικός, όπου στο φινάλε ο Κωνσταντίνος Γκαϊντατζής πήρε τη νίκη στα πέντε σετ κόντρα στο νούμερο 2 των παίδων, τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου κι ενώ έχανε 1-2 στα σετ και 6-10 στους πόντους! Η οικοδέσποινα ομάδα χρησιμοποίησε τέσσερις παίκτες στο ματς με τον Γκαϊντατζή να αντικαθιστά στο τέλος τον Τζιαμαλίδη.

Οι Φοίνικες Πάτρας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέκτησαν την 3η θέση. Στην ομάδα της Πάτρας, που είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο και στους εφήβους στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο προπονητής Γιάννης Ξουρίδας χρησιμοποίησε τους Δημήτρη Σωτηρόπουλο, Γιάννη Μαστρογιάννη, Κωνσταντίνο Σωτηρίου και Ζαχαρία Ελσάμι. Το σωματείο της Αλεξανδρούπολης είχε τους Γιώργο Κοσμά, Γιώργο Κάλλια, Ευάγγελο Δερνεξή και Μάριο Δελάκη και όλο το τεχνικό τιμ με τους Άγγελο Τσίμα, Ανδρέα Νικολακάκη και Παύλο Τελόπουλο.

Στο ομαδικό κορασίδων μετείχαν 6 ομάδες. Αρχικά σχηματίστηκαν 2 γκρουπ και οι προκρίσεις οδηγούσαν κατευθείαν στα μετάλλια. Στον καθοριστικό αγώνα για την πρωτιά έφτασαν τα δύο πρώτα φαβορί, η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και ο ΟΑ Χανίων αντίστοιχα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήθελε τον δεύτερο τίτλο της στις κορασίδες μετά το 2005, ενώ τα Χανιά κυνηγούσαν το ανάλογο βήμα μετά το 1996. Πάνω από 2,5 ώρες διήρκησε το ματς και είχε συναρπαστική εξέλιξη. Η ΧΑΝΘ προηγήθηκε στο σκορ, η ομάδα της Κρήτης προσπέρασε με 2-1 και όταν η Καζάκου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ολοκληρώσει τον αγώνα στα τέσσερα παιχνίδια, είδε την Γκαϊντατζή να βρίσκει δυναμική αντίδραση και να επικρατεί 3-2 από 0-2 στα σετ.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στον καθοριστικό πέμπτο επί μέρους αγώνα, όπου η 13χρονη Μαυροματάκη απέδωσε καλύτερα από τη Γεωργία Γιάγκου και χάρισε στα Χανιά τη νίκη και τον τίτλο με 3-2. Σημειωτέον ότι η Γιάγκου αγωνίστηκε με αντικατάσταση της 2ης παίκτριας της ΧΑΝΘ (της Τσιάλη εν προκειμένω).

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-ΟΑ Χανίων 1-3:

Λεμονιά Γκαϊντατζή-Στέλλα Μαυροματάκη 3-0 (11-4, 11-5, 11-4)

Χρυσούλα Τσιάλη-Ζωή Καζάκου 0-3 (5-11, 2-11, 7-11)

Θεοδώρα Γιάγκου-Δέσποινα Κανταρά 1-3 (4-11, 11-5, 9-11, 12-14)

Γκαϊντατζή-Καζάκου 3-2 (8-11, 7-11, 11-4, 11-8, 11-7)

Γεωργία Γιάγκου-Μαυροματάκη 1-3 (9-11, 8-11, 11-6, 5-11)

Τις αθλήτριες των Χανίων τις καθοδήγησε το τεχνικό δίδυμο του Μιχάλη Αγγελίδη και του Μανώλη Σγουρομάλλη. Στη ΧΑΝΘ η Ευτυχία Περρή είχε στο ρόστερ και την παγκορασίδα Χριστίνα Τζενίδη.

Ο ΟΑ Χανίων αναδείχτηκε νικητής του 2ου γκρουπ όταν ξεπέρασε με 3-0 τον Άρη Βούλας και με 3-2 τον Ωρίωνα Χίου. Στην 4άδα έδωσε ντέρμπι με τον ΑΣ Ραδάμανθυς και πήρε τη νίκη με 3-1. Για τη ΧΑΝΘ η πορεία μέχρι τον τελικό άρχισε από το 1ο γκρουπ, όπου επικράτησε με 3-1 του ΟΕΑ Φλώρινας και με 3-2 του ΑΣ Ραδάμανθυς. Στα ημιτελικά την Παρασκευή κατέβαλλε και τον ΓΣ Άρης Βούλας με 3-1.

Ο Άρης Βούλας και ο Ραδάμανθυς από τον Ταύρο Αττικής πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Ο ΓΣ Άρης παρατάχθηκε με τις Μαρία Κρεάνγκα, Βάσια Παναγοπούλου και Αλίκη Σαμουρίδη με τον πατέρα της πρώτης και διαχρονικά κορυφαίο Έλληνα πινγκπονίστα Καλλίνικο Κρεάνγκα, ν’ αναλαμβάνει την τεχνική καθοδήγηση. Για τον ΑΣ Ραδάμανθυς αγωνίστηκαν οι Άλκηστις Κασίμη, Μαύρα Κοντοπούλου, Χρυσαυγή Τσιλοπούλου, Άννα Παγάνη με προπονητή τον Μιχάλη Τσαχάκη.

* Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου (στις κορασίδες) και ο πρόεδρος του ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας Σόλων Μαυρίδης.

* Οι οικοδεσπότες μοίρασαν σε όλους τους συμμετέχοντες δωροσακουλίτσα, που περιείχε μπάρα δημητριακών, μπουκαλάκι νερό, κρουασάν και μπανάνα. Στην είσοδο της εγκατάστασης αθλητές και συνοδοί μπορούσαν να προμηθεύονται νερά ανά πάσα στιγμή, ενώ άνθρωποι της Φιλίας ήταν συνεχώς στο γυμναστήριο για να τακτοποιήσουν οποιαδήποτε εκκρεμότητα.

* Το μεγάλο, όμορφο και απόλυτα λειτουργικό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» δικαιολογεί απόλυτα το γιατί η Ορεστιάδα διεκδίκησε πέρσι διεθνές τουρνουά νέων. Πάρα πολύ ύψος στην οροφή, με μεγάλη σάλα, καλό τάραφλεξ του βόλεϊ, προθερμαντήριο και πολλούς ακόμα χώρους καλύπτει όλες τις απαιτήσεις και δίνει την ευκαιρία στους αθλητές ν’ απολαύσουν τους αγώνες. Πολύ σημαντικό κιόλας ότι μπήκαν σε όλα τα τζάμια σκίαστρα και δημιουργήθηκαν ιδανικές συνθήκες φωτισμού.

* Καλός και ο καιρός με υψηλή θερμοκρασία τη μέρα και λίγο κρύο το βράδυ. Τέλος τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας με τον απαιτούμενο έλεγχο στην είσοδο και τη χρήση μάσκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ