Αυτομόλησε στο Μεξικό ο Ολυμπιονίκης παλαιστής από την Κούβα

Αυτομόλησε στο Μεξικό ο Ολυμπιονίκης παλαιστής από την Κούβα

Μια τρομερή ιστορία για τον παλαιστή Ισμαέλ Μπορέρο ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας.

Ο Κουβανός Ολυμπιονίκης της πάλης, Ισμαέλ Μπορέρο, αυτομόλησε, λίγο μετά την άφιξη της κουβανικής αποστολής στο Μεξικό για το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα, όπως γνωστοποίησε το Ινστιτούτο Αθλητισμού της Κούβας

Ο 30χρονος παλαιστής είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 59κ. της ελληνορωμαϊκής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ έχει πανηγυρίσει επίσης δύο παγκόσμιους τίτλους, το 2015 στο Λας Βέγκας και το 2019 στο Νουρ Σουλτάν του Καζακστάν (στα 67κ.).

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Κούβα, ως συνέπεια του πολυετούς αμερικανικού εμπάργκο, και η οποία επιδεινώθηκε από την πανδημία, έχει προκαλέσει αρκετές απώλειες στο αθλητικό οικοδόμημα της χώρας.

Τον περασμένο Μάρτιο, αυτομόλησε στο Μεξικό, όπου βρισκόταν για προετοιμασία, ο Νταγιάν Χόρχε, ο οποίος το καλοκαίρι αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης στο κάνοε/καγιάκ, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον ελπιδοφόρο τριπλουνίστα, Χορντάν Ντίας.

Ακόμη 12 αθλητές του μπέιζμπολ, μέλη της εθνικής ομάδας U23 της Κούβας, είχαν αυτομολήσει επίσης στο Μεξικό, στα τέλη του 2021, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της κατηγορίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ