Ο Τατασόπουλος αναχωρεί για τη Βραζιλία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

Ο Τατασόπουλος αναχωρεί για τη Βραζιλία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

Εκπροσώπηση σε ξεχωριστής σημασίας αγωνιστικά πεδία θα έχει αυτές τις ημέρες η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Θα χαρεί βασικά την απολύτως τιμητική παρουσία Έλληνα αθλητή, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, σε τουρνουά του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών κι επίσης θα δει τρεις διεθνείς πινγκπονίστες με αναπηρίες σε ένα ακόμα όπεν του Para TT της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF).

Ο Αλέξανδρος Τατασόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε φέτος και στις διοργανώσεις της ΕΦΟΕπΑ με την ομάδα του Αθηναϊκού, αναχωρεί αύριο Πέμπτη 05/05 με τελικό προορισμό την πόλη Caxias Do Sul της Βραζιλίας, όπου άρχισαν στη 1 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 του μήνα οι 24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών. Θα πάρει μέρος στο αγώνισμα του απλού.

Μαζί του θα είναι ο πολύπειρος προπονητής Χρήστος Βατσακλής, που ανέλαβε φέτος ομοσπονδιακός τεχνικός στην ομάδα κωφών του αθλήματος. Επίσης, για τη Γαλλία αναχώρησαν την Τετάρτη οι πρωταθλητές στα άτομα με αναπηρίες Μάριος Χατζηκυριάκος, Γιώργος Μουχθής (αμφότεροι της κλάσης 6) και Αλέξανδρος Διακουμάκος (κλάση 10) προκειμένου ν’ αγωνιστούν στο ITTF French Para Open 2022, που θα γίνει στο Saint Quentin en Yvelines από τις 5 έως τις 8 Μαΐου.

Στην αποστολή είναι και ο προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς, τέως ομοσπονδιακός και πρώην διεθνής στα Α.Με.Α. Πολυχρόνης Πολίτσης.

Το τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Βραζιλία αρχίζει την Πέμπτη 5 Μαΐου με το ομαδικό. Ο Τατασόπουλος είναι 34 ετών και βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Θ’ αγωνιστεί στο απλό και μέσα από μία πρωτόγνωρη και σπουδαία εμπειρία είναι έτοιμος να ζήσει έναν μεγάλο του στόχο και να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αγωνιστικά.

Ο αθλητής μας μπαίνει στο αγωνιστικό πρόγραμμα την Τρίτη 10 του μήνα, συνεπώς θα έχει αρκετές ημέρες προπονήσεων, που θα τον βοηθήσουν στην προσαρμογή. Περίπου 70 αναμένεται να είναι οι συμμετοχές. Θα σχηματιστούν όμιλοι των 5 ή 6 αθλητών και οι 2 πρώτοι θα περάσουν στα νοκ άουτ.

Κάθε ματς στους ομίλους θα γίνει με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ, ενώ στο ταμπλό με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ.

Ξεχωριστή και πολύτιμη η εμπειρία και για τον Βατσακλή, ο οποίος είναι επικεφαλής προπονητής στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Πεύκης και το τελευταίο χρονικό διάστημα γεύτηκε πανελλήνιες πρωτιές με αθλητές του στην εφηβική και την παιδική κατηγορία.

Το κομμάτι της ελληνικής αποστολής, που ταξιδεύει αύριο, αποτελείται από τρία μέλη. Πλην του Τατασόπουλου και του Βατσακλή, θα είναι μαζί η Χριστίνα Κατσιπίδου, αθλήτρια της ορεινής ποδηλασίας.

Το ταξίδι θα είναι πολύωρο και θα έχει ως πρώτο σταθμό τη Φρανκφούρτη. Η επόμενη πτήση θα είναι για το Σάο Πάολο και η τελευταία για το Πόρτο Αλέγκρε. Το Caxias απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα από το Πόρτο Αλέγκρε και η αποστολή θα φτάσει εκεί οδικώς.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι στο πρόγραμμα του θεσμού από το 1957. Το 2009 αγωνίστηκε για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στην Ταϊβάν ο Νίκος Γιόβκοφ.

Στο Para TT της ITTF έρχεται ένα ακόμα δυνατό τουρνουά στη Γαλλία κι εκεί θα καταγραφεί η τρίτη, για φέτος, ελληνική παρουσία σε αγώνες στο εξωτερικό, μετά την Ισπανία και την Αίγυπτο. Ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ο Γιώργος Μουχθής και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος θα κυνηγήσουν από την Πέμπτη νέες διακρίσεις στις δύο κατηγορίες ορθίων (την 6 και τη 10) και η αρχή γίνεται με το απλό.

Να σημειωθεί τέλος, ότι μετά το ITTF Fa40 French Para Open 2022 η ίδια τριάδα έχει δηλώσει να πάρει μέρος στο αντίστοιχο τουρνουά της Σλοβενίας (ITTF Fa 40 Slovenia Para Open 2022), που θα γίνει στο Λάτσκο από τις 11 έως τις 14 του ίδιου μήνα και θα έχει επίσης όλα τα ατομικά αγωνίσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ