«Χρυσός» Σταματίου και «χάλκινος» Μοντσενίγος στο Μάστερς Ανδρών, στο φινάλε του Μεσογειακού Πρωταθλήματος

«Χρυσός» Σταματίου και «χάλκινος» Μοντσενίγος στο Μάστερς Ανδρών, στο φινάλε του Μεσογειακού Πρωταθλήματος

Ο ωραιότερος επίλογος γράφτηκε στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ στο Χαϊδάρι, καθώς οι Έλληνες πρωταθλητές αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με άλλα δύο μετάλλια, το χρυσό του Ορέστη Σταματίου και το χάλκινο του Λευτέρη Μοντσενίγου στο Μάστερς Ανδρών.

Στην αίθουσα “Strike Bowling” παρευρέθηκε για το φινάλε των αγώνων ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των διοργανωτών, προσέδωσε ξεχωριστή επισημότητα με την παρουσία του και είχε εγκάρδια συνομιλία με τα στελέχη της Ε.Ο.Α.Α. και με τα μέλη της ελληνικής αποστολής. «Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία του Μεσογειακού Πρωταθλήματος, με συμμετοχή 15 χωρών, που διοργάνωσε η νεοσύστατη Ε.Ο.Α.Α.. Το μπόουλινγκ επιστρέφει δυναμικά στον δρόμο της ανάπτυξης, η χώρα μας προβάλλεται και πάλι διεθνώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο 19χρονος Ορέστης Σταματίου έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στο Μάστερς, κερδίζοντας διαδοχικά τον Μαλτέζο Μάουρο Αναστάζι στα προημιτελικά, με σκορ 487-400 σε δύο παιχνίδια, τον Γάλλο Κένι Μπιγιό στα ημιτελικά με 453-418 και τον Γάλλο Ουγκό Μπονφουά στον τελικό με σκορ 494-484, έπειτα από καταπληκτική εμφάνιση απέναντι σ’ έναν εξαιρετικό αντίπαλο.

Το χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε ο Λευτέρης Μοντσενίγος, που νίκησε τον Ισπανό Πάκο Ροντρίγκεθ με 481-422 προτού ηττηθεί από τον Μπονφουά στα ημιτελικά με 471-447.

Παράλληλα, στο Μάστερς Γυναικών συμμετείχε η Χριστίνα Καππάτου, η πορεία της οποίας ολοκληρώθηκε στην προημιτελική φάση, καθώς έχασε από τη Γαλλίδα Μανόν Γκραντσίρ με σκορ 384-366 σε δύο παιχνίδια. Η Γκραντσίρ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας επί της Κύπριας Μύριας Καστόρη στον τελικό (395-331), ενώ την 3η θέση μοιράστηκαν οι ηττημένες των ημιτελικών, η Σλοβένα Άλια Μπεργκάουερ και η Μαλτέζα Μελίσα Σουίφτ.

Έπειτα από τη νέα διπλή επιτυχία, ο τελικός απολογισμός της Ελλάδας στο φετινό Μεσογειακό Πρωτάθλημα ανήλθε στα οκτώ μετάλλια: Δύο χρυσά (Σταματίου στο Μάστερς Ανδρών και Μοντσενίγος / Σταματίου στις Δυάδες Ανδρών) και έξι χάλκινα (Μοντσενίγος στο Ατομικό Ανδρών, στο All-Events Ανδρών και στο Μάστερς Ανδρών, Μοντσενίγος / Καππάτου στις Μικτές Δυάδες, Καππάτου στο Ατομικό Γυναικών και Μοντσενίγος / Σταματίου / Καππάτου / Αθυμαρίτου στο Ομαδικό).

Παράλληλα, η Ελλάδα έφτασε τα 116 μετάλλια στην ιστορία της στον θεσμό (37-36-43) και έπιασε στην κορυφή της σχετικής λίστας τη Μάλτα, η οποία κέρδισε τέσσερα στην Αθήνα και έχει επίσης 116 στο άθροισμα (41-36-39).

«Είχαμε συγκρατημένη αισιοδοξία πριν από τους αγώνες, επειδή γνωρίζαμε ότι σχεδόν όλες οι ομάδες θα έρχονταν με ό,τι καλύτερο διέθεταν. Πράγματι αποδείχθηκε ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, με συνθήκες ιδανικές για μεγάλα σκορ και με πάρα πολύ υψηλούς μέσους όρους, όπως φάνηκε και από τα μεσογειακά ρεκόρ που έσπασαν. Εμείς είχαμε δύο αθλητές και δύο αθλήτριες που ήταν πρωτοεμφανιζόμενοι στον θεσμό και χωρίς να έχουν ουσιαστική εμπειρία από συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες ανδρών-γυναικών, αλλά παρόλα αυτά η ελληνική αποστολή ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη και καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις», υπογράμμισε ο τιμ μάνατζερ της ελληνικής ομάδας, Νίκος Μπούφεσης.

Στην Τελετή Λήξης παρέστη, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Αιγύπτου, στον οποίο ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Α. Γιώργος Λαμπράκης παρέδωσε την σημαία της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Μπόουλινγκ, με δεδομένο ότι η Αίγυπτος θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει το επόμενο Μεσογειακό Πρωτάθλημα.

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας για τις πολύ καλές εμφανίσεις τους και για τα μετάλλια που κέρδισαν. Ολοκληρώθηκε μία επιτυχημένη διοργάνωση, που δυναμώνει το ελληνικό μπόουλινγκ. Δεχθήκαμε θετικά σχόλια από όλες τις ξένες αποστολές και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί πολύ. Ευχαριστούμε το “Strike Bowling” για τη φιλοξενία, τη Μεσογειακή Συνομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και βέβαια τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη που μας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του», δήλωσε ο κ. Λαμπράκης.

Στο 24ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ, το οποίο διοργανώθηκε από τη νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α.) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην αίθουσα “Strike Bowling” του Χαϊδαρίου, συμμετείχαν συνολικά 57 αθλητές και αθλήτριες από 15 χώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ