«Καταιγισμός» ατομικών ρεκόρ από τους Έλληνες αθλητές κατά την 6η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

«Καταιγισμός» ατομικών ρεκόρ από τους Έλληνες αθλητές κατά την 6η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών συνεχίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων 2022 που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της 6ης ημέρας της διοργάνωσης δέσποζαν τα ατομικά ρεκόρ.

Ο Έρικ Χοψονίδης και ο Μανώλης Δαμουλάκης συμμετείχαν στο γ΄ γκρουπ στην κατηγορία των 89 κιλών «έσπασαν» και βελτίωσαν τα ατομικά τους ρεκόρ. Ο Χοψονίδης, ο 19χρονος αθλητής του Υπερίων Τούμπας σήκωσε 113 κιλά στο αρασέ ξεπερνώντας την καλύτερη επίσημη επίδοση του (ήταν στα 111κ.) και πήγε ακόμα καλύτερα στο επολέ ζετέ, καθώς στη πρώτη του προσπάθεια σήκωσε 148 κιλά κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και στη συνέχεια σήκωσε 152 και βελτίωσε, ακόμα περισσότερο, το ατομικό του ρεκόρ. Ο νεαρός αθλητής με 265κ. στο σύνολο έκανε νέο ατομικό ρεκόρ (ήταν στα 256κ.).

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αγωνιστική παρουσία του Μανώλη Δαμουλάκης σηκώνοντας 120 κιλά στη δεύτερη του προσπάθεια στο αρασέ, δημιουργώντας νέο ατομικό ρεκόρ (ήταν στα 115κ.) και την βελτίωσε ακόμα περισσότερο στην τρίτη του προσπάθεια σηκώνοντας 124κ. Ο αθλητής του Άτλα Καλλιθέας ήταν εξαιρετικός και στο επολέ ζετέ, αφού στη 2η του προσπάθεια σήκωσε 145 κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και λίγο αργότερα σήκωσε και τα 151 κιλά, βελτιώνοντας την επίδοση του. Ο 20χρονος αρσιβαρίστας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων με 275 κιλά στο σύνολο, δημιουργώντας νέο ατομικό ρεκόρ αφού το προηγούμενο ήταν στα 255!

Φοβερή ήταν και η παρουσία της Μαρίας Παπαδοπούλου στο α’ γκρουπ στην κατηγορία των 76 κιλών, καθώς δημιούργησε νέο ατομικό ρεκόρ σηκώνοντας 70 κιλά στο αρασέ (ήταν στα 69 κιλά), αλλά τόσο στο επολέ ζετέ με 81 κιλά (το προηγούμενο ήταν στα 80), αλλά έκανε και καλύτερη επίσημη επίδοση στο σύνολο με 151 κιλά (ήταν στα 149κ.).

Σήμερα (8/5) θα αγωνιστεί στις 10:30 ο Κώστας Κλωθάκης στην κατηγορία των 96 κιλών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ