Κατέρρευσε στην πισίνα η Ανίτα Άλβαρες – Σοκάρουν οι δηλώσεις της προπονήτριας της (pics)

Κατέρρευσε στην πισίνα η Ανίτα Άλβαρες – Σοκάρουν οι δηλώσεις της προπονήτριας της (pics)

Η Αμερικανίδα, Ανίτα Άλβαρες αφού ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της έχασε τις αισθήσεις της μέσα στην πισίνα, με την προπονήτριά της να σπεύδει να τη βοηθήσει, η οποία ήταν σοκαρισμένη στις δηλώσεις της.

Σοκαριστικές στιγμές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του υγρού στίβου της Βουδαπέστης στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

H 25χρονη αθλήτρια Ανίτα Άλβαρες λιποθύμησε κι άρχισε να βυθίζεται στην πισίνα μετά το τέλος του προγράμματός τη.

Η προπονήτριά της, Άντρεα Φουέντες, και ένα ακόμη ατόμο από τους διοργανωτές βούτηξαν αμέσως στο νερό για να την βγάλουν έξω, ενώ άμεσα έδρασε και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Αμέσως μετά διεκομίσθη στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, με τον επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής να αποδίδει τη λιποθυμία στο άγχος και την πίεση!

Σοκαρισμένη σε δηλώσεις η προπονήτρια της

Η προπονήτριά της η Ισπανίδα Άντρεα Φουέντες -η πιο επιτυχημένη κολυμβήτρια στην ιστορία της ισπανικής κολύμβησης, με τρία ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο Ολυμπιακό, 13 μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο και 11 σε ευρωπαϊκό- δεν το σκέφτηκε και έσπευσε να τη σώσει αφού είδε ότι οι ναυαγοσώστες δεν αντέδρασαν, όπως είπε η ίδια στις ραδιοφωνικές εκπομπές «TuDiràs» του RAC 1 και «El Partidazo de COPE».

Η Φουέντες εξήγησε τι συνέβη στο RAC1: «Ήταν πολύ έντονο. Οι γιατροί την εξέτασαν και στο τέλος ήταν καλά, η καρδιά και η αρτηριακή της πίεση ήταν φυσιολογικά, αλλά το θέμα είναι ότι δεν ανέπνεε. Νομίζω ότι δεν ανέπνεε για τουλάχιστον δύο λεπτά επειδή οι πνεύμονές της ήταν γεμάτοι νερό, αλλά καταφέραμε να την πάμε σε καλό μέρος, έκανε εμετό, έβηχε και αυτό ήταν, αλλά ήταν τρόμος».

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν τρομερό, η Ανίτα δεν ανέπνεε. Προσπάθησα να την ξυπνήσω χτυπώντας της και ανοίγοντας το σαγόνι της», πρόσθεσε στο El Partidazo de COPE.

Η Άντρεα συνειδητοποίησε γρήγορα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κολυμβήτριά της «Κανονικά, όταν τελειώνεις μια χορογραφία είσαι τόσο κουρασμένος που το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να αναπνεύσεις, το χρειάζεσαι. Έχω δει ότι πήγε στον πάτο και έχω πει ότι δεν ήταν φυσιολογικό. Κάλεσα τους ναυαγοσώστες να πηδήξουν στο νερό, αλλά δεν αντέδρασαν. Κανείς δεν ήρθε και πήδηξα μέσα. Κολύμπησα προς το μέρος της όσο πιο γρήγορα μπορούσα, νομίζω ότι κολύμπησα πιο γρήγορα από ποτέ στη ζωή μου, ούτε όταν ήμουν Ολυμπιονίκης και στο τέλος την έπιασα. Ήταν ήδη στο έδαφος. Δεν ανέπνεε».

Ψάχνοντας την αιτία για αυτό που συνέβη θυμήθηκε ότι «ως αθλητές βάζουμε το σώμα μας στα άκρα, σήμερα ανακάλυψε πού είναι το όριο του».

«Σε άλλη περίπτωση χρειάστηκε επίσης να τη βοηθήσω, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρό. Ευτυχώς, οι γιατροί επιμένουν ότι όλα είναι καλά. Αύριο (σήμερα) θα κοιμάται όλη μέρα και μετά έχει τον τελικό της ομάδας. Θέλει να κολυμπήσει και να φύγει από τη Βουδαπέστη με το κεφάλι ψηλά. Όλοι την επευφημούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ