«Τέλος εποχής» για τη σκιέρ Μάριτ Μπιόργκεν

«Τέλος εποχής» για τη σκιέρ Μάριτ Μπιόργκεν

Μια ακόμα τεράστια μορφή των χειμερινών σπορ στη Νορβηγία ανακοίνωσε την απόσυρση της από την ενεργό δράση. Ο λόγος για την πρωταθλήτρια του σκι δρόμων αντοχής, Μάριτ Μπιόργκεν, η οποία κατέχει το ρεκόρ μεταλλίων σε Χειμερινούς Αγώνες.

Μετά τον Όλε Εϊνάρ Μπιορνάλεν, ο οποίος αποσύρθηκε σε ηλικία 44 ετών, ήρθε και η σειρά της  Μάριτ Μπιόργκεν να βάλει «τίτλους τέλους» στην θρυλική καριέρα της.

Η Νορβηγίδα πρωταθλήτρια του σκι δρόμων αντοχής αποφάσισε να αποχωρήσει στα 38 της χρόνια, λίγο καιρό αφότου προσέθεσε πέντε ακόμα μετάλλια (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα) στη συλλογή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Η Μπιόργκεν κατέκτησε συνολικά 15 μετάλλια (οκτώ χρυσά) στην καριέρα της, αριθμός ρεκόρ για αθλητή ή αθλήτρια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Νορβηγίδα αναδείχθηκε επίσης 18 φορές πρωταθλήτρια κόσμου, ενώ κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με 114 νίκες σε αγώνες της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε αντίθεση με την Μπιόργκεν, ο συμπατριώτης της δεν κατάφερε να κλείσει την καριέρα του με τον τρόπο που θα ήθελε, καθώς δεν μπόρεσε να βρεθεί στους Αγώνες της Νοτίου Κορέας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ