Τζένγκο: «Μόλις πήρα ελληνική ταυτότητα πήγα να δω τον παππού μου και τη γιαγιά μου στην Αλβανία» (vids)

Τζένγκο: «Μόλις πήρα ελληνική ταυτότητα πήγα να δω τον παππού μου και τη γιαγιά μου στην Αλβανία» (vids)

Την πρώτη κίνηση που έκανε μόλις πήρε την ελληνική ταυτότητα αποκάλυψε η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο.

Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνέντευξη παραχώρησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στην εκπομπή «The 2night show» η Ελίνα Τζένγκο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε όλο αυτό το διάστημα, μέχρι να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες προπόνησης, καθώς αποκάλυψε και την πρώτη ενέργεια που έκανε όταν πήρε την ελληνική ταυτότητα.

Διαβάστε επίσης: Γιγαντώνει τον μύθο του ο Μέσι: Έφτασε τα 90 γκολ με την Αργεντινή (vid)

«Οι γονείς μου είναι από την Αλβανία κι εγώ έχω γεννηθεί στην Ελλάδα. Πήρα την υπηκοότητα πιο γρήγορα λόγω των επιδόσεων μου, αλλιώς θα καθυστερούσα περισσότερο να την πάρω. Για αυτόν το λόγο δεν μπορούσα να πάω να δω τον παππού μου και τη γιαγιά μου, που βρίσκονται στην Αλβανία. Αν πήγαινα, θα είχα θέμα και δεν θα μπορούσα να γυρίσω στην Ελλάδα. Ήταν από τα πρώτα πράγματα που έκανα, όταν πήρα ταυτότητα. Πήγα να τους δω.

Εν μέρει το καταλαβαίνω που δεν θα αποκτήσουν οι γονείς μου την ελληνική υπηκοότητα αλλά όταν ένα παιδί γεννιέται στην Ελλάδα, πηγαίνει εδώ σχολείο, μαθαίνει τα ήθη κι έθιμα και τις παραδόσεις, είναι πολύ κρίμα. Μας στερούν τα όνειρα».

Για τις συνθήκες προπόνησης: «Κάνω προπόνηση σε ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου χωρίς καν ταρτάν, ρίχνω το ακόντιο πάνω από τα σύρματα του γηπέδου και δεξιά έχει έναν γκρεμό. Στον τελευταίο αγώνα εδειξα στις αντίπαλες που προπονούμαι και έμειναν… κόκκαλο. Οταν στις μεγάλες πόλεις δεν έχουν εγκαταστάσεις, να περιμένουμε κάτι παραπάνω στην Καλλικράτεια;»

Όσο για το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Όταν κέρδισα το χρυσό μετάλλιο, με πήρε ο πρωθυπουργός για να με συγχαρεί, δεν το πίστευα και τον ρώτησα αν ήταν όντως εκείνος. Καθόμουν στο δωμάτιο χαλαρή και ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο. Το σηκώνω και μου λέει ότι είναι ο πρωθυπουργός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ