Πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 ο Κουγιουμτσίδης

Πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 ο Κουγιουμτσίδης

Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο παλμαρέ του ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης.

Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο παλμαρέ του ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης κατέκτησε την πέμπτη θέση στα 79 κιλά της Ελευθέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23, που διεξάγεται στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας, δείχνοντας για ακόμα μία φορά το πλούσιο ταλέντο του.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ανέβει για πολλοστή φορά μέσα στο 2022 στο βάθρο των νικητών, όμως έχασε στις λεπτομέρειες από τον Αρμένιο Αρμάν Αβαγκιάν και πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση.

Διαβάστε επίσης: Μπακς – Ρόκετς 125-105: «Μυθικός» Γιάννης, διέλυσε τους Ρόκετς με 44 πόντους

Ο «μικρός» τελικός ήταν μία πολύ σκληρή αναμέτρηση, με πολύ τακτική ανάμεσα σε δύο πολύ καλούς αθλητές. Ο Κουγιουμτσίδης προηγήθηκε 1-0, μετά από τις παρατηρήσεις που δέχθηκε ο Αρμένιος, ωστόσο ο 21 ετών Έλληνας πρωταθλητής ισοφαρίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Μετά την ανάπαυλα ο Αβαγκιάν προηγήθηκε 3-1, με το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης να απαντά και να ισοφαρίζει σε 3-3.

Με τον χρόνο να κυλά υπέρ του και με 20 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι ο Κουγιουμτσίδης προσπάθησε να κλειδώσει τη νίκη και επιτέθηκε γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Αβαγκιάν, φτάνοντας στο 5-3. Ο Κουγιουμτσίδης μείωσε 5-4 άμεσα, όμως δεν μπόρεσε μέχρι το τέλος να βρει τον τρόπο να κάνει την ανατροπή. Τελικά, ο «μικρός» τελικός έληξε 6-4, μετά από την ένσταση της ελληνικής πλευράς.

Να θυμίσουμε ότι ο 21 ετών πρωταθλητής ολοκλήρωσε τις εντυπωσιακές προσπάθειές του την Παρασκευή (21/10) με τρεις νίκες και μία ήττα στον ημιτελικό, που τον οδήγησε στον «μικρό» τελικό. Η ημέρα ξεκίνησε με τον Κουγιουμτσίδη να ξεπερνά με ιδιαίτερη άνεση το εμπόδιο του Ούγγρου Ζόμπομορ Νάγκι στα προκριματικά, ενώ στη συνέχεια… εκτροχίασε με πτώση τον Ρασίντου Ντιβάν Ιλαντάρι Πεντίγκε από τη Σρι Λάνκα. Στα προημιτελικά ο Καναδός Άνταμ Σκένε Τόμπσον δεν τον απείλησε καθόλου και ο Κουγιουμτσίδης πέρασε με τεχνική υπεροχή στη ζώνη των μεταλλίων.

Ο ημιτελικός ήταν μία πολύ σκληρή μάχη. Ο Γεωργιανός Βλαντιμέρι Γκαμκρελίτζε προηγήθηκε 1-0 και έγινε ο πρώτος αθλητής που πήρε πόντο από τον Κουγιουμτσίδη στη διοργάνωση, με τον Έλληνα πρωταθλητή να απαντά άμεσα και να ισοφαρίζει.

Μετά την ανάπαυλα ο Γεωργιανός κατάφερε να αιφνιδιάσει και προηγήθηκε με το ευρύ 7-1, που τον έφερε αγκαλιά με την πρόκριση. Με τον χρόνο να πιέζει ο Κουγιουμτσίδης δεν τα παράτησε και έκανε την αντεπίθεσή του. Το «φαινόμενο» μείωσε σε 7-6 και έδειξε να έχει το σθένος, την ικανότητα, τον τρόπο και το μομέντουμ, για να φτάσει στην απόλυτη ανατροπή. Με δέκα δευτερόλεπτα να απομένουν ο Γεωργιανός κατάφερε να αποκρούσει τη σφοδρή επίθεση του Κουγιουμτσίδη και τελικά να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό με σκορ 9-6.

Σταμάτησαν στα προημιτελικά Μπλιάτζε και Χοσόνοφ

Εκτός από τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη ακόμα τρεις αθλητές αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 το Σάββατο (22/10). Στα 92 κιλά της Ελευθέρας ο Γκίβι Μπλιάτζε ξεκίνησε εντυπωσιακά, επικρατώντας με τεχνική υπεροχή του Νοτιοαφρικανού Μασιέλ Γιοχάνες Γκρόμπλερ. Στους «16» έδειξε την ποιότητά απέναντι στον Ιάπωνα Χικάρου Άμπε και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και επικράτησε με 9-2. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν τα παράτησε και πήρε μια ολοκάθαρη και δίκαιη νίκη.

Στα προημιτελικά ο Μπλιάτζε δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Φεϊζουλάχ Ακτούρκ από την Τουρκία. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν κατάφερε να βρει ρυθμό με αποτέλεσμα να χάσει.

Στα 125 κιλά της Ελευθέρας ο Αζαμάτ Χοσόνοφ έδειξε με το καλημέρα ότι η τεράστια επιτυχία και το ασημένιο μετάλλιο που είχε κατακτήσει πέρυσι δεν ήταν τυχαία. Απέναντι στον Ισπανό Χολγκάδο ο Χοσόνοφ ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και επικράτησε με τεχνική υπεροχή. Στα προημιτελικά, σε ένα ματς που ήταν στα μέτρα του ηττήθηκε από τον Ουκρανό Γιούρι Ιντζίνσκι με 8-5. Ο πρωταθλητής μας προηγήθηκε με 5-2, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα ο Αγγελος Κουκλαρης δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον  Τούρκο Εμρέ Τσιφτσί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ