Σπουδαία εμφάνιση από την Εθνική σπάθης γυναικών με 9η θέση στο Αλγέρι!

Σπουδαία εμφάνιση από την Εθνική σπάθης γυναικών με 9η θέση στο Αλγέρι!

Η ελληνική τετράδα τάραξε για ακόμη μία φορά τα νερά στο ομαδικό της σπάθης στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου και έχει αρχίσει να εδραιώνεται στις 10 κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Μετά την 6η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022 και τη 10η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 οι Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Μαρίνα Παΐζη και Κλαίρη Μπένου έκαναν το επόμενο βήμα με την 9η θέση στην Αλγερία.

Ξεκίνησαν τη προσπάθειά τους στο ταμπλό των 32 κόντρα στην δυνατή ομάδα της Ουκρανίας, επί της οποίας επικράτησαν με 45-44. Στη συνέχεια βρέθηκαν αντιμέτωπες με την Κορέα (Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης), η οποία με 45-27 πήρε ρεβάνς για την ήττα στο παγκόσμιο και στέρησε από τις Ελληνίδες το μεγάλο βήμα της πρόκρισης στην οκτάδα.

Στη συνέχεια η προσπάθεια της ομάδας μας επικεντρώθηκε στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16 και με 3/3 νίκες κατάφεραν να κατακτήσουν την 9η θέση ανάμεσα σε 24 ομάδες. Αρχικά νίκησαν την ομάδα των ΗΠΑ(Νο8 – FIE) με 45-37, στη συνέχεια νίκησαν την ομάδα του Καζακστάν (Νο14 – FIE) με 45-38 και στη μάχη για την 9η θέση νίκησαν με μεγάλη ανατροπή την ομάδα της Πολωνίας (No9 – FIE).

Η Ελλάδα ήταν πίσω στο σκορ με 35-27 και με τεράστια προσπάθεια, παρά τη συσσωρευμένη κούραση, γύρισαν το σκορ υπέρ τους. Η επόμενη διοργάνωση για την Εθνική σπάθης θα είναι εντός έδρας

«Προχωράμε με μεθοδικά βήματα, το επόμενο είναι η είσοδος στην οκτάδα»

Η ελληνική τετράδα έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο τη συστηματική δουλειά με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της ιστορικής Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι το 2024, 20 χρόνια μετά τις τελευταίες ελληνικές Ολυμπιακές συμμετοχές στο ομαδικό της Αθήνας το 2004.

Μπορεί η περίοδος Ολυμπιακής πρόκρισης -άρα και συγκομιδής βαθμών- να ξεκινά επίσημα στις 3 Απριλίου 2023, όμως το πλασάρισμα της Εθνικής σε υψηλότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη του ομαδικού μπορεί να προσφέρει και ευνοϊκότερες κληρώσεις στις επόμενες διοργανώσεις. Ο στόχος που τέθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή σπάθης, Θανάση Δελενίκα, ήταν εξαρχής πολύ δύσκολος καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

Υπάρχουν χώρες με μεγάλη παράδοση στην ξιφασκία οι οποίες διαθέτουν και περισσότερες από τέσσερις αξιόλογες αθλήτριες. Παρόλα αυτά με σωστή προετοιμασία, έξυπνη στρατηγική, απόλυτη σύμπνοια και προσήλωση στο στόχο ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Η 16η θέση που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη του ομαδικού δεν είναι αντιπροσωπευτική καθώς υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Για το σημερινό αποτέλεσμα ίδιος ο Δελενίκας τόνισε στην ΕΟΞ τα εξής:

«Η σημερινή ημέρα για την ομάδα μας ήταν άλλη μία επιβεβαίωση της ποιότητας των κοριτσιών και της συνεχούς ανοδικής πορείας τους. Αφού πλέον έχουμε επιβεβαιώσει την ανωτερότητα μας στο ταμπλό 9-16 κατακτώντας άλλη μια φορά την 9η θέση, προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η είσοδος μας στην οκτάδα και η διεκδίκηση υψηλότερης βαθμολογίας που θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο.

Με αργά και μεθοδικά βήματα αυτή η ομάδα χτίζει γερές βάσεις για τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Με πίστη και αφοσίωση από όλους μπορούμε να βρεθούμε πολύ κοντά στο στόχο μας και γιατί όχι να τον πετύχουμε. Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια για άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση».

Οι ίδιες οι αθλήτριες, εξουθενωμένες αλλά ιδιαίτερα χαρούμενες μετά από ένα γεμάτο τετραήμερο, τόνισαν τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί σήμερα καταφέραμε να πλασαριστούμε στην 9η θέση. Η οκτάδα φυσικά είναι ο στόχος μας στα επόμενα τουρνουά και με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Όλες μας ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες σε κάθε αγώνα και δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό! Πλησιάζουμε βήμα-βήμα τον στόχο μας και αυτό μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ