Έτοιμη η Αριδαία για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Έτοιμη η Αριδαία για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Η πόλη της Αριδαίας θα φιλοξενήσει για άλλη μια φορά μία πολύ σημαντική διοργάνωση Άρσης Βαρών.

Στις 20-22 Απριλίου θα διεξαχθούν στη πόλη τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων Κορασίδων. Ηλικιακές κατηγορίες από τις οποίες θα προκύψουν οι μεγάλοι πρωταθλητές του μέλλοντος καθ’ όσον ούτε το ταλέντο λείπει, ούτε η διάθεση, ούτε η σκληρή δουλειά προπονητών και σωματείων. Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών με νέες ιδέες και νέο προγραμματισμό έχουν θέσει υψηλούς στόχους για το μέλλον.

Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών, ο Δήμος Αλμπωπίας με την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ πολύτιμη είναι η συνεργασία των Εθνικών χορηγών της ΕΟΑΒ: Ομιλος Εταιριών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Cosmote και Bread Factory.

Για τη φιλοξενία της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος τόνισε:

«Αποδεχθήκαμε την πρόταση του Ολυμπιονίκη και Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρου Δήμα να συνδιοργανώσουμε από κοινού τα πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων και παίδων – κορασίδων. Μια αθλητική διοργάνωση στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν άνω των 250 αθλητών και αθλητριών μαζί με τους προπονητές και συνοδούς τους.

Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι από την πόλη της Αριδαίας ξεκινά ένας νέος θεσμός διοργάνωσης αγώνων της κατηγορίας Παίδων – Κορασίδων. Η πόλη μας διαθέτει σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις και έχει παράδοση στην επιτυχή διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Στο παρελθόν έχουμε φιλοξενήσει εθνικές ομάδες και τις παρείχαμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Για τον Δήμο είναι σημαντικό ότι στη διάρκεια των αγώνων θα τιμήσουμε ένα άξιο τέκνο της Αλμωπίας, τον Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών Νίκο Ηλιάδη δίνοντας το όνομα του στην αίθουσα Άρσης Βαρών του ΦΟΑ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Με ιδιαίτερα χαρά αναμένουμε να υποδεχθούμε όλες τις αποστολές και να παρέχουμε την γνωστή μακεδονική φιλοξενία».

Σημειώνουμε ότι ο Νίκος Ηλιάδης υπήρξε 5ος Ολυμπιονίκης το 1976 στο Μόντρεαλ και παράλληλα ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής που «έσπασε» το φράγμα των 200 κιλών στην κίνηση του ζετέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ